Jump to content

Intrebare jante E39

Vlad_E30_E46

Recommended Posts

7J x 16 ET20 merg pe E39. ET40 sunt de seria 3, sunt mai intrate in interior.

Merg pe E39 in principiu de la 7J la 9J, de la 15" la 18", si ET-ul sa fie 20 sau apropiat de 20. Probabil merg si mai late (10J de exemplu), dar acolo trebuie vazut foarte bine cum trebuie sa fie ET-ul, s-ar putea sa fie cativa mm pana sa atinga de ceva.

Merg pe E39 in principiu de la 7J la 9J, de la 15" la 18", si ET-ul sa fie 20 sau apropiat de 20. Probabil merg si mai late (10J de exemplu), dar acolo trebuie vazut foarte bine cum trebuie sa fie ET-ul, s-ar putea sa fie cativa mm pana sa atinga de ceva.

Pe masina mea s-au potrivit jante de 9.5j fata spate insa are aceleasi punti ca si M5 E39.

Nu ating jantele in viraje, daca ar fi fost suspensia normala as fi avut mari probleme.

Ce cauciucuri ai pus pe fata?Par cam trase dar arata bine.

Legat de suspensie(amortizor+arc),tu ai suspensie normala de 535.Pare mai joasa(probabil ca si e) decat la o alta motorizare dar nu cred ca la alt e39 ar fi atins in viraje. :blink:

Am suspensie de M, asa vin din fabrica toate E39-urile cu motor V8.

Deci suspensia normala de 535i si 540i este cea de M.

Nu se compara duritatea amortizorului de M cu duritatea amortizorului normal, pot sa imping in aripa cu toata forta, masina nu se lasa in jos.

Comportamentul dinamic al unui E39 cu motor V8 nu se compara cu alte E39, suspensia de M si articulatia, similara cu cea de M5, anuleaza complet acel efect de barca pe care-l are in general acest model.

Masina sta foarte bine in viraje, e cu totul altceva.

Si este si mai joasa...

Pe de alta parte, iti rupe ficatii la fiecare groapa. :)

Pe fata am 235/40/ZR18.

Au spalat-o bine, nu aveam timp sa ma duc la spalatoria din Ghencea unde o spal de obicei, asa ca m-am dus acolo.

@ciupanezu: adica tu ai toate 4 jante "de spate"? nu vad rostul.... ce latime ai pus pe fata(pneurile)?

Arata mult mai bine asa si n-am nici o problema cu ele.

Cele originale n-au buza atat de lata si pe fata.

Am servotronic deci volanul se invarte la fel de usor ca inainte, totul este ok.

am intrebat pt ca mie nu-mi place cum se vede un cauciuc "ingust" (235) pe o janta lata (9.5J) si nu vad rostul sa pui pe fata 265/275 ca sa se incadreze bine pneul pe janta

edit: tu cand spui "suspensie M" te referi la suspensie sport nu? te intreb pt ca am un prieten cu e39 (525d) care are jante de M5 (originale, cele care au fost la mine pe BABA) si nu mi se pare ca ar fi mai inalta ca a ta , poate ca are suspensie sport si nu mi-am dat eu seama

Edited by io's

Am suspensie de M, asa vin din fabrica toate E39-urile cu motor V8.

Deci suspensia normala de 535i si 540i este cea de M.

Este singura, daca nu punem la socoteala suspensia normala,suspensia pentru Europa de Est si suspensia pentru masinile cu EDC.

Edited by Bavaria

am intrebat pt ca mie nu-mi place cum se vede un cauciuc "ingust" (235) pe o janta lata (9.5J) si nu vad rostul sa pui pe fata 265/275 ca sa se incadreze bine pneul pe janta

edit: tu cand spui "suspensie M" te referi la suspensie sport nu? te intreb pt ca am un prieten cu e39 (525d) care are jante de M5 (originale, cele care au fost la mine pe BABA) si nu mi se pare ca ar fi mai inalta ca a ta , poate ca are suspensie sport si nu mi-am dat eu seama

Da, suspensie M = suspensie sport.

am si eu acuma o intrebare despre jante :blink:)

am pe masina Styling 66 si dupa cum scrie pe http://felgenkatalog.auto-treff.com/ ,

5er E39

M5 nur Winterbereifung 8x17 235/45R17 ET 20

auĂer Touring, M5 8x17 vorne 235/45R17 ET 20

auĂer Touring, M5 9x17 hinten 255/40R17 ET 26

ma gandeam sa-mi pun pe fata 235/24 R17 si pe spate 255 /40 R 17 se poate?? cum stiu ce et au rotile din spate

ps:am o janta ciupita , stiu cineva unde se poate repara

post-6595-1207040988_thumb.jpg

Edited by thecreator88

• 2 weeks later...

Pe cele pana in 2000, inclusiv, in carte sunt trecute si jante de 6 1/2J , 15' ( asta la masini cu motorizari pana in 3,0 sau 3,5). Eu am pe cele de iarna de acest tip si nu am avut probleme deloc la mers, viraje, etc..:blink:

ce jante merg pe e39?

ma refer la et si alte caracteristici. sau daca stiti un configurator bun de jante sau un site unde gasesc informatiile astea.

de ex: 7Jx16, ET40 merg pe e39?

masina e un 525da 2002 berlina

multumesc