Jump to content

De ce BMW ?


Guest Pole

Recommended Posts

Guest poleposition

M-am gandit sa incep un topic pe aceasta tema pentru a impartasi fiecare motivul sau motivele care ne-au facut sa alegem BMW ca masina personala, mai bine zis de unde a pornit aceasta pasiune.

Spun asta deoarece toti cei care suntem pe acest forum, desi suntem cu siguranta diferiti unul de celalat, suntem totusi uniti de trei initiale…

 

Voi incepe eu:

La mine totul a pornit din frageda copilarie… pe la varsta de 8 ani (eu sunt nascut in 1980), cand un prieten al familiei mele, plecat in Germania de pe vremea lui ceasca, a reusit sa se angajeze la BMW si cand venea in Romania, in fiecare an aparea cu alt model de BMW (din cate imi amintesc facea teste pe modelele ce urmau sa apara). Va dati seama ce insemna pentru mine care nu vedeam decat Dacii si Aro 10 sa am ocazia o saptamana sau cat statea, sa ma plimbe cu BMW-ul !... imi aduc aminte ca faceam tot posibilul sa ma vada toti cunoscutii (ce vreti copil). :)

 

Intotdeauna aducea cu el brosuri de prezentare pentru diferite modele BMW, care faceau principala mea lectura la acea vreme. In 1990 am avut ocazia sa fac primul meu drum in Germania cu ai mei, in vacanta, unde bineinteles ne intalneam cu tipul asta si ne plimba peste tot cu Bmw-ul. Atunci am mers prima data pe autobahn cu aproape 240 Km/h, stiu ca era un 5ar visiniu superb. Am fost fascinat (mama nu !). :blink:

De fiecare data cand ne mai duceam la el, eu eram incantat ca o sa ma mai plimbe cu BMW-ul. Atunci mi-am zis ca va veni o zi cand voi avea si eu unul. :)

 

Au trecut multi ani de atunci, am mai avut 2 masini inainte de 5ar-ul meu, lasate de parinti (io imi au altceva , ti-o las tie pe asta….), n-am avut ce comenta.

Dar acum un an, din primii mei bani stransi din munca cinstita, m-am “unit “ cu actuala masina si cred ca astfel, mi-am implinit un vis, cum spunem, din copilarie…. :)

 

Sper ca nu am plictisit pe nimeni… ce vreti momente de melancolie…

 

Voi ?

:)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ciudat este pentru ca prima data cand am vazut un BMW eram tot copil tot prin 1980-1981 si tot ceva legat de Germania.:blink: Un vecin foarte bun prieten avea tatal plecat in Germania si a primit o masina radio comandata, ghici ce model, BMW... Arata super jucaria si chiar mi-a placut mult de tot designul (era facuta pentru curse)... Normal ca dupa aceea am crescut si am vazut tot felul de masini dar BMW-ul ma facea sa intorc capul peste tot... Prin 1998-1999 (cand a aparut modelul E46) eram atat de extaziat de el incat il aveam pe desktop si chiar nu credeam ca o sa-mi permit unul vreodata... acum il am pe al meu...:))) Nu aveam banii ptr o astfel de masina dar cum oricum doream o masina ca lumea aveam ceva bani de cheltuit si prietena mea a fost cea care a insistat sa-mi iau BMW... Stia ca orice mi-as lua tot dupa BMW o sa ma uit...:) Cand am cumparat masina nici macar nu i-am ridicat capota... Mi-am dat seama de asta pentru ca m-am dus sa-mi fac CASCO si m-a rugat ala sa ridic capota si atunci mi-am dat seama ca de fapt nu ma uitasem la motor deloc... Efectiv dragoste la prima vedere...:) Oricum pana sa cumpar BMW am mai avut 2 masini si de condus am condus o multime dar niciodata un BMW si niciodata o tractiune spate...:) Oricum daca e sa dau un motiv klar pentru decizia mea este ca masina ma caracterizeaza si ma simt super in ea... Eleganta, sportiva, nervoasa cand e cazul sau maiestuoasa... E46 e chiar e un model reusit din punctul meu de vedere si mai sunt si alte BMW care imi plac dar parca nu as schimba masina asta...:)
Link to comment
Share on other sites

la mine a fost cu totul altfel :blink:

 

datorita genului de persoane care detineau BMW cind mi-am luat eu carnetul am ajuns sa urasc marca si imaginea care era afisata in romania. Totul s-a schimbat pana si-a cumparat un prieten un e46 coupe ,in 2001, pe vremea aia conduceam o lancia delta integrale si binenteles ca performantele bmw-ului nu m-au impresionat absolut de loc, in schimb m-a fascinat tractiunea spate si calitatea/designul interiorului .

De atunci am avut un target , e46 coupe sau cabrio, intre timp lucruruile si gusturile s-au mai schimbat, am avut ocazia sa conduc multe masini de toate felurile si am inceput sa trag un pic spre mercedes :)

Probabil ca intotdeauna bmw v-a fi primul pe lista din cauza pretului second hand si al calitatii

Link to comment
Share on other sites

Guest poleposition
la mine a fost cu totul altfel :)

 

datorita genului de persoane care detineau BMW cind mi-am luat eu carnetul am ajuns sa urasc marca si imaginea care era afisata in romania. Totul s-a schimbat pana si-a cumparat un prieten un e46 coupe ,in 2001, pe vremea aia conduceam o lancia delta integrale si binenteles ca performantele bmw-ului nu m-au impresionat absolut de loc, in schimb m-a fascinat tractiunea spate si calitatea/designul interiorului .

De atunci am avut un target , e46 coupe sau cabrio, intre timp lucruruile si gusturile s-au mai schimbat, am avut ocazia sa conduc multe masini de toate felurile si am inceput sa trag un pic spre mercedes :)

Probabil ca intotdeauna bmw v-a fi primul pe lista din cauza pretului second hand si al calitatii

47550[/snapback]

ce chestie , eu am avut o Lancia Thema V6 la un moment dat. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Si la mine a inceput tot de mic(ce coincidenta :) ) cu bunicul meu. El conducea o dacie 1310 pana sa-si ia primul BMW, un E21 320 de culoare verde inchis. (era varianta cu 4 faruri, nu doua). Masina a fost adusa din Austria si a luat-o la o saptamana dupa ce a intrat in tara. Am pastrat numerele cu care era inmatriculata in Austria si le am si astazi puse la loc sigur impreuna cu alte piese care au ramas de la ea. Imi amintesc ca m-a luat cu el in seara cand s-a dus sa vada masina. Era o strada prost iluminata si plina de hartoape.A tinut-o destul, a facut chiar doua drumuri Bucuresti-Grecia(Thesaloniki, sper ca n-am scris gresit) in 2 ani consecutivi fara nici o problema(mai putin benzina FOARTE proasta din Bulgaria). Defapt mint, in trip-ul din al doilea an la 2-3 zile dupa ce am ajuns in Grecia a descoperit o ditamai gaura in toba si a schimbat-o acolo la un service.

Masina a vandut-o in '97 unei cunostinte si imediat si-a luat E30-ul care acum este al meu. :)

Din pacate nu mai stie nimeni nimic de acea cunostinta...de ani intregi vreau sa gasesc masina si n-am avut noroc. Cred ca a fost masina de care am fost legat cel mai mult, in special acum cand imi amintesc de ea.

Tin minte ca la inceput a vrut sa-si ia Mercedes dar nu a fost lasat de partea feminina a familiei careia nu-i placea. :)

In 2000 i-a facut cadou E30-ul mamei mele de craciun si din 2004 mi-a fost facut cadou mie. :blink:

Cand a dat E30-ul isi gasise un E36 318i Touring din '97 albastru, dar care din cate am inteles de la el atunci se parea ca masina avea origini dubioase si nu a vrut sa riste. Drept urmare din 2000 a trecut in tabara la Toyota. :)

Link to comment
Share on other sites

cat face in a 3-a? un centimetru? :)

 

Mie tot de mic imi placeau Bmw-urile, dar nu eram asa maniac.. :)

M-am atasat asa mult de marca acum vreo 5-6 ani cand cumnatul unei prietene avea 2 ursuleti.. Asta al meu (l-am luat de la el acum 2 ani si ceva) si inca unul care nu se mai putea inmatricula..

Toata ziua statea in curte si mesterea la ele.. lua piese de la la ala care nu se putea inmatricula si punea la asta..

Eu atunci aveam un Cielo de care eram foarte multumit.. (40.000km in un an jumate am facut cu el fara sa schimb nici o piesa. Doar ulei, filtre si bujii).. asta pana a inceput sa cada.. CAnd a inceput sa pice cate una alta la el am zis sa il vand ca erau destul de scumpe piesele si vroiam macar sa am niste satisfactii de pe urma lui daca tot il reparam.. ei bine nu vad ce satisfactii ti-ar putea da un Cielo :)

Asa ca am cumparat Bmw-ul pe care il am si acum.. Am dat 3200$,ceea ce era bine la vremea aia.. Mi-a zis omul ca nu stiu la ce ma bag, ca e masina veche si pica piese destul de des, ca unele le gasesc greu ca e 4x4, ca consuma mult... in fine.. nu l-am ascultat si am luat-o.. :) eram in al noualea cer cand am luat-o.. nu mai mersesem cu masina asa puternica si asa stabila pana atunci.. :)

cam atat.. pana acum cu banii pe care i-am bagat in ea cred ca mai imi luam una..:)

Momentan sunt multumit de ea, motorul e facut de curand, ambreiajul n-are o luna de cand e schimbat.. Consumul a scazut destul de mult.. Sa fie chip-ul de vina?? :blink:

La anul urmeaza sa-i dau o vopsea si sa-i schimb tot ce tine de suspensii. Cam asta i-am mai trebuii..

Link to comment
Share on other sites

la mine a fost pura coincidenta.....tocmai imi vaduse-m masina, o dacie 1310, care a fost masina sufletului meu :blink: si cautam o masina care sa coste 3000e si cat de cat fitzoasa(aveam 20 ani :). Dupa multe cautari pe net si multe vizionari, chiar in a doua zi de Paste in 2002, apare un anunt pe Autovit, care inca il mai am, cum ca se vinde un urs 325i cu multe modificari etc...Am vorbit cu omul si am asteptat inca o saptamana sa il vad deoarece tipul era plecat la mare....bun...ma intalnesc cu el si desi toata lumea imi spunea sa nu il cumpar, deoarece era scump, pentru cum arata si tipul era unul care il alergase destul de rau, nici nu am vrut sa aud.....am negociat cu el si pretul de la 3500 euro a scazut la 3000e....de atunci am mai bagat eu in reparatii vreo 2000 euro dar nu se pun la socoteala....a fost dragoste la prima vedere si dragostea inca continua... :)
Link to comment
Share on other sites

Eu nu puteam sa sufar ursuletii, vedeam numai cazaturi si jafuri, ii uram :blink:. Pina m-am intilnit cu un amic care avea un E36 318i, eram prin anul 1 de fac si lucram la el la firma (vopseam garduri, instalam calculatoare, etc). De doua ori pe saptamina ma trimitea sa ii fac plinul la benzina, numai de la mol. Era minune masina, mi se parea ceva inimaginabil. De atunci mi-a ramas mintea la ea.

 

Apoi, peste multi ani, m-am saturat sa chinui masina parintilor, si am vazut la un vecin care cumpara/vindea masini un urs, 316, superb. Era primul urs pe care il vedeam care arata ca o masina, si nu ca o adunatura de table. Din pacate, cind am vrut sa-l cumpar, mi-am dat seama ca era schimbat motorul, m-am speriat, si u l-am mai luat. Ceea ce a fost f bine, pt ca am intilnit apoi marea dragoste :))). Un 318i alb, absolut superb si intretinut de nu-mi venea sa cred. Fusese accidentat in fatza si refacut, dar masina era atit de minunata, ca nu a contat. Asa a inceput noua mea viatza :).

 

Apoi am vrut ceva mai mult si mi-am luat un 525i. Din pacate, urmatoarea masina, nu cred ca mai e tot un bmw.

 

Deci, de ce bmw?

 

1. Pt ca imi place sa (-l) conduc.

2. Pt ca stiu ca merg cu el fara sa ma lase in drum.

3. Pt ca are putere, si chiar daca e motor mai mic, tot are destula.

4. Pt ca alte masini cam sucks (desi am un prieten cu un GTI turbo de 200 cp, care nu prea sucks... )

5. naiba stie de ce, fiecare bmw cit de cit in stare buna are ceva acolo...

6. pt ca (probabil) multi dintre noi visam la un M.

7. pt ca porsche la mina a douazecea tot e peste puterile noastre (majoritatea)

8. mai scrieti si voi, ca scriu aici pina miine.

Link to comment
Share on other sites

eu am un unchi care este arab. acum vreo 8 ani cred, prin 97 cumpara masini de la niste prieteni care le aduceau din austria, germania. a venit intr-o zi cu un e21 320/6 verde (vlad :)) eram mic atunci, aveam vreo ..... 9 ani :) dar mi-a placut foarte mult masina, si mi-am dorit una. de cand m-am mutat aici unde stau acum, de vreo 6-7 ani, era la o statie de mine un e21 rosu, cu spoilere praguri originale, frumos, rosu, il admiram de fiecare data ... intr-o zi au disparut nr de pe el(avea nr vechi)si dupa aia a disparut masina :) acum 2 ani am avut o dacie si eram foarte horarat sa-mi iau bmw, am vandut dacia si m-am apucat sa caut, am vazut cel putin 10 bmwuri (e12,e21,e28) pana la urma, dupa 3 luni de cautari am gasit-o pe asta; era pe net un anunt "bmw 323i din 82 800 de dolari" fara alte detalii, am sunat intr-o dimineata si mi-a raspuns o tipa foarte distrata, mi-a zis ca s-a vandut :) dupa asta am cautat iar si iar, si tot nu gaseam, am vrut 323i pentru ca sunt putine, nu-mi place sa am ceva ce au foarte multi. intr-o zi ma gandeam la anuntul dupa internet cu 323i si imi parea rau ca s-a vandut. nu stiu exact de ce, dar am mai sunat o data, raspunde aceeasi tipa, si imi spune ca da, pot sa vin sa o vad :) am fost sa o vad, primul lucru m-am uitat daca are 2 tobe :), si da, avea 2 dar din pacate era pe carburatie :) statea de 4 ani intr-o curte ingropata in pamant, murdara, urata, am luat-o :w00t: :D

 

:blink:

Link to comment
Share on other sites

E21 ,rechinul este cel mai super BMW din cate exista si din cate vor exista vreodata. Nu stiu cand am intrat in boala asta a BMW-urilor dar vreau sa cred ca primul cuvant pe care l-am zis cand eram mic sa fi fost...BMW :blink::):)

Cu toate ca am posibilitatea sa am un BMW de generatie noua ,sunt inebunit dupa modelele anilor 70, 80. Parerea mea ca sunt cele mai reusite .....

Link to comment
Share on other sites

Io nu puteam sa sufar BMW-urile! Mi se pareau masini de prost gust.. rechinii nici acum nu ii prea pot inghiti.. :blink: m-am obisnuit insa cu ei si imi plac totusi.. :)

 

Asta pana cand am mers cu achizitia bĂŁlanĂŁ a lu' colegu m*g*r*x, cand mi-am skimbat systemul de valori.. :)

 

Acum insa sunt impacat complet cu mine ĂŽnsele, am exact ce mi-am dorit: motor M50 (mi se trage tot dela dom' m*g*r*x cu bestia lui de 525i) si caroserie E36 (imi place mai mult decat E46 fara facelift..)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.