Jump to content

Alta problema la 320d

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut,

mie electrovalvele mi le-a schimbat un prieten se schimba foarte usor si nu nici mult de demontat iar debitmetrul la fel.

Debitmetrul de la Bosh am dat vreo 300 euro cel original e vreo 600 EURO dar am inteles ca nu e diferenta decat ca e testat BMW si nu merita pe el nu mai tin minte iar electrovalvele parca 200 euro ambele

Reprogramarea debitmetrului la AB si a costat cam 50 RON.

Am pastrat debitmetrul vechi care nu era de vina dar cei de la magazin de unde am luat electrovalele au zis ca se schimba tot setul... asta avea un flux de aer foarte bun dar am luat teapa ca l-am schimbat:)

cat te-a costat si unde ai rezolvat problema, ca exact acelasi lucru mi se intampla si mie :blink:

232290[/snapback]

asta pare de la debitmetru. Ar trebui sa mergi sa faci o diagnoza la un service care are tester. Nu costa mult max 100 RON la Filaret sau AB.

Daca ai schimbat debitmetrul trebui obligatoriu reprogramare asa am crezut si eu ca nu trebuie si dupa ce am facut reprogramarea masina zbura.

Salut. Si eu am aceeasi problema. Pe la 2000 de ture parca se ingatuie, iar dupa 2500 te baga in scaun.

232345[/snapback]

• 2 weeks later...
Salut,

mie electrovalvele mi le-a schimbat un prieten se schimba foarte usor si nu nici mult de demontat iar debitmetrul la fel.

Debitmetrul de la Bosh am dat vreo 300 euro cel original e vreo 600 EURO dar am inteles ca nu e diferenta decat ca e testat BMW si nu merita pe el nu mai tin minte iar electrovalvele parca 200 euro ambele

Reprogramarea debitmetrului la AB si a costat cam 50 RON.

Am pastrat debitmetrul vechi care nu era de vina dar cei de la magazin de unde am luat electrovalele au zis ca se schimba tot setul... asta avea un flux de aer foarte bun dar am luat teapa ca l-am schimbat:)

232349[/snapback]

Spuneti-mi si mie mai multe detalii despre electrovalvele astea ca nu reusesc sa le gasesc pe RealOm. As vrea sa le comand dar nu stiu ce sa cer.

Salut. Si eu am aceeasi problema. Pe la 2000 de ture parca se ingatuie, iar dupa 2500 te baga in scaun.

232345[/snapback]

Si eu aveam un laag foarte mare, apasam pedala si nu urca in acceleratie, facea si fum cand ii dadeam talpa....banuiam ca e turbina sau un injector

Am avut bafta...am schimbat filtru de motorina si masina si-a revenit complet..trage foarte tare, orice mica apasare a pedalei are efect...asa incat recomand schimbarea filtrului de motorina la cca 5-7000 km. Merita !

Am mai descoperit ceva la 320d. La a 2-a si a 3-a, pe la 2000 turatii, accelerez, si parca nu trage, practic nu se intampla nimic, iar dintr-o data pe la 2500 rotatii o ia ca racheta..  accelereaza f brusc. debitmetru ? Sau filtre de aer ceva ?

47479[/snapback]

Debitmetrul, sigur.Verifica oricum si senzorul de presiune care se afla in spatele galeriei de admisie.

• 3 weeks later...

232345[/snapback]

Sal, cum am mai spus si acum cca 2 ani (de 1 an nu mai am BMW). Problema se rezolva prin schimbarea electrovalvelor. Nu e debitmetru, nu e turbina. Nu aruncati banii.Sa fie originale/noi.

Imi cer scuze ca nu am raspuns la multe intrebari, dar nu am mai scris nimic pe site de 2 ani.

Edited by CrissXL

• 5 months later...

Sal, cum am mai spus si acum cca 2 ani (de 1 an nu mai am BMW). Problema se rezolva prin schimbarea electrovalvelor. Nu e debitmetru, nu e turbina. Nu aruncati banii.Sa fie originale/noi.

Imi cer scuze ca nu am raspuns la multe intrebari, dar nu am mai scris nimic pe site de 2 ani.

salut si unde is localizate electrovalvele? si inca ceva la orce debitmetru schimbat trebuie resoftat ca sa mearga? electrovalvele alea nu se pot curata?

• 4 weeks later...

ba da ! se pot curata ! cu unele noi doar ! sint capsulate !!! .... si calibrfate prin capsulare. O data desfacute .... PA

Mergi la un service si ti le schimba !!! :blink:

Daca iti bagi labutele pe la motor poate mai strici ceva in plus si dupa aia trebuie sa ti se repare "reparatia" ta.

e mult mai bine. inclusiv pt garantie.

.... oricum , daca circuli pe drum de tara cu praf masiv, te tin electrovalvele max 6 luni. masina e pentru nemti facuta.

ps. crede-ma: service-ul nu consta doar intr-un schimb de ulei si un aspirat de praf in interior !!!! :)

Edited by dvali2000

Eu tot nu sunt lamurit despre CARE electrovalve este vorba. Un link, o poza, o descriere... ceva? Merci.

uite vacumurile de la tampoane de care vorbea Bavaria

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=22&fg=05

insa la 320d nu exista !!!

p.s. electrovalva este piesa 12 :blink:

Edited by POIUYT