Jump to content

Schimbare garnitura intinzator lant distriburie

Recommended Posts

Imi tot picura ulei cam sa zic la o sapt pe la acel surub si am inteles ca e garnitura de vina.

Imi poate spune cineva cat de complicata este "interventia" ? Nu de alta dar pana acum nu i-am lasat pe astia din Suceava sa se atinga de motorul meu (nici nu a fost nevoie) si cea mai apropiata rep. BMW este la Iasi.

De asemenea observ niste pete si pe galeria de evacuare, oare trebuie schimbata garnitura si la ea ? :blink:

PS: Daca a mai facut cineva operatiunea asta si imi poate oferi info. privind costurile ar fi super ok :)

LE: SI garnitura la capac tacheti, oare cat o fi ? :)\

http://img138.imageshack.us/img138/6703/poza0000eg3.jpg

Poza e mai veche acuma dupa ce am mai sters pe acolo nu au mai aparut pete la capac tacheti....cred.

Aveam si eu curgeri de ulei cand am cumparat masina, eu am ales sa le schimb pe toate.

M-a costat 450 euro schimbarea tuturor garniturilor si simeringurilor (motor si cutie), in afara de garniturile capacelor de la tacheti pe care le-am schimbat la Filaret pe 500 Ron, o greseala pe care nu o voi repeta.

Cu acesta ocazie am schimbat si patina de la distributie, o piesa din plastic din care s-au rupt cateva bucatele care au cazut in baia de ulei, efectul era un tremurat destul de puternic la rece.

Patina m-a costa 100 euro, manopera inca 100 euro.

Dupa schimbarea patinei, tremuratul a disparut.

Eu iti recomand sa schimbi toate garniturile daca vrei sa pastrezi masina.

Am sa ma interesez eu de costuri insa sunt curios de complexitatea schimbarii acelei garnituri de la intainzator. Am sa ma uit zilele astea daca mai sunt pete de ulei si la capac.

Multumesc.

Edited by duxter

Pai eu nu is mecanic si nu mi se pare mare scofala schimbarea garniturii dar de asta intreb, daca e si altceva de scos decat acel surub si e mai complicat decat pare nu ii las sa se atinga :blink:

Surubul ala e intinzatorul lantului de distributie. Toata operatiunea ar tb. sa dureze max. 1 ora. Garnitura de la galeria de evacuare, se schimba in momentul in care gazele de esapament ies pe acolo sau cand desfaci motorul pt. reparatie, nu asa de dragul de a schimba. Pe acolo nu are cum sa curga ulei -logic nu?- :blink:

Tie iti trebuie garniturile de capac, adica un set format din cele 3 bucati si un inel de cupru la intinzator.

garnituri capac = 150 ron set

inel cupru sau aluminiu = 4 ron.

• 3 weeks later...
Inca nu am schimbat porcariile astea si azi am avut surpriza sa fiu nevoit sa completez cu cc. 1,3L de ulei :twoup: Cu prima ocazie dupa sarbatori ma duc sa schimb tot ce trebuie ca nu e de gluma. Ma mir de ce nu s-a aprins becul la ulei ca totusi era mult sub ultima liniuta :|

Eu am schimbat cu un prieten la un E34 520i din 1995 garnitura de la culbutori. Operatiune simpla, se face in 1-2 ore in fata blocului. Garnitura a fost 100RON si vreo 30RON silicon negru termic. Se scot capacul de protectie motor, bujiile cu bobinele, multe suruburi, se curata capacul de silicon vechi, la fel si partea de la motor dupa care se monteaza in sens invers. La garnitura, vezi sa-ti vina cu tot cu cercurile din jurul bujiilor (vin odata cu garnitura si sunt din cauciuc). Poate e bine inainte sa te apuci de treaba sa arunci un ochi pe un manual de reparatii, sa vezi ce operatiuni trebuie sa faci. Daca ti se par simple eu recomand sa le faci singur. Succes!

Daca ati montat garnitura noua, de ce ai mai pus si silicon? :twoup: :twoup:

Siliconul negru termic 2+2, il folosesti cand garnitura nu este noua, dar ai dat jos capacul sa vezi daca mai sunt axele cu came sau nu. (exemplu aiurea). La montare, speli garnitura veche cu benzina pui silicon etansare ca in timp se coace si nu mai e atat de flexibila.

In fine, fiecare cum stie mai bine. :D

Se pune silicon termic preventiv. Capacul poate nu mai e perfect plan, poate mai are pe el urme vechi de vopsea/silicon/lovituri. Nu cred ca-i nimic rau sa pui silicon. Nu sunt de acord cu unii care nu schimba garnitura si apoi pun silicon, dar asta este altceva. Garniturile, din punctul meu de vedere sunt de unica folosinta, indiferent de zona (dar mai ales in zonele cu incarcare termica).

Eu zic ca siliconul poate acoperi acele 1% imperfectiuni care ar putea fi pe capac, bloc sau garnitura. Oricum, chestie de optiune si obisnuinta!

Dar oare de ce nu mi s-a aprins becul la ulei ? :twoup: Nici la minim nu era pe joja, era sub si cred ca am mers ceva asa.

In seara asta am fost la Sucevita, pe drum i-am dat asa oleaca ca ma grabeam si iara a inceput sa scada temp. la apa cum ii dadeam 4000-5000rpm, oare ce poate sa fie ? Scadea cam pana la liniuta alba si cum mergeam mai relax pe la 2500-3000 revenea la jumate.

post-4175-1209256047_thumb.jpg

Edited by duxter

Dar oare de ce nu mi s-a aprins becul la ulei ? :twoup: Nici la minim nu era pe joja, era sub si cred ca am mers ceva asa.

In seara asta am fost la Sucevita, pe drum i-am dat asa oleaca ca ma grabeam si iara a inceput sa scada temp. la apa cum ii dadeam 4000-5000rpm, oare ce poate sa fie ? Scadea cam pana la liniuta alba si cum mergeam mai relax pe la 2500-3000 revenea la jumate.

Ai schimbat termostatul?

Nu am schimbat absolut nimic la motor de cand am luat masina.... de fapt daca ma gandesc bine in afara de ambreiaj si 2 capete de bara + o bieleta nu am schimbat nimic ce tine de functionare... :twoup: Oare e timpul ? :twoup:

• 2 weeks later...
S-au comandat garniturile maine ar trebui sa ajunga, adica azi :twoup: pret 90lei. In ce priveste termostatul am sa ii pun sa il verifice. Si asa vreau sa ii pun sa imi regleze tachetii si sa imi curete bujiile. Trebuie sa le schimb dar o mai aman. :twoup:

@ Felix... :twoup: na nu se regleaza :D oricum am 1001 NERVI. Au trimis aia alta garnitura si normal ca asta a mea era cam "arsa" si s-a descompus cand au scos.o si acum a ramas masina mea in service vreo 3-4 zile pana vine alta garnitura din germania... :twoup:

post-4175-1210346698_thumb.jpg

post-4175-1210346711_thumb.jpg

post-4175-1210346721_thumb.jpg

Edited by duxter

Ti-au adus garnituri pt. M50, nu pt. M52. Se intampla frecvent situatii de genul, pt. ca cei care vand habar nu au cu certificatul masinii in mana ce sa ceara pe comanda.

Nu este o operatiune complicata, dar din cauza habarnistilor, te tine pe loc.

Bafta si sper s-o rezolvi cat mai repede.

Ti-au adus garnituri pt. M50, nu pt. M52. Se intampla frecvent situatii de genul, pt. ca cei care vand habar nu au cu certificatul masinii in mana ce sa ceara pe comanda.

Nu este o operatiune complicata, dar din cauza habarnistilor, te tine pe loc.

Bafta si sper s-o rezolvi cat mai repede.

Tocmai ca il stiu pe ala de la magazie care face comenzile si eram cu el cand a dat codul....doar ca aia i-au trimis altceva :twoup:

Edited by duxter