Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

bataie motor e46 318ci

ryso

Recommended Posts

Am aceasta problema de ceva vreme.. Nu se manifesta tot timpul (in general doar cand e rece motorul) dar este destul de enervant.. Bate ceva (cred ca plasticul de pe motor) cand ajung la o anumita turatie... Se aude atat cand turez in gol motorul cat si in mers... De exemplu daca merg intr-a 3-a mai pe la 1300-1400.. Am strans suruburile acelea care fixeaza platicul de pe motor si nu s-a mai auzut o zi doua si apoi a inceput iar(poate ar trebui sa le trang mai tare?!)... S-a mai confruntat cineva cu aceastra problema? Si inca ceva.. are momente cand trage mai bine.. momente cand trage mai prost... nu stiu daca are vreo legarura cu bataia la motor... Debitrmetru original , bujii NGK , filtru benzina toate noi.. Dupa un drum lung de cateva sute de km motoru' tragea super... acum la mers prin oras parca e mai lenes si tremura putin... Edited by ryso

Am aceasta problema de ceva vreme.. Nu se manifesta tot timpul (in general doar cand e rece motorul) dar este destul de enervant.. Bate ceva (cred ca plasticul de pe motor) cand ajung la o anumita turatie... Se aude atat cand turez in gol motorul cat si in mers... De exemplu daca merg intr-a 3-a mai pe la 1300-1400.. Am strans suruburile acelea care fixeaza platicul de pe motor si nu s-a mai auzut o zi doua si apoi a inceput iar(poate ar trebui sa le trang mai tare?!)... S-a mai confruntat cineva cu aceastra problema? Si inca ceva.. are momente cand trage mai bine.. momente cand trage mai prost... nu stiu daca are vreo legarura cu bataia la motor... Debitrmetru original , bujii NGK , filtru benzina toate noi.. Dupa un drum lung de cateva sute de km motoru' tragea super... acum la mers prin oras parca e mai lenes si tremura putin...

despre bataie: daca spui ca ai strans suruburile de la plasticul de la motor si nu s-a mai auzit.... ala e :blink:

benzina? de care bagi ... ? in manual scrie minim 98 octani.

faza cu mai lenes prin oras.. si tremurat ... cam orice masina pe care am condus-o se comporta putin mai aiurea dupa ce o omori in trafic cu a 1-a .. a doua .. iar a1-a... (se incinge ambreiajul .. volanta .. de aici tremuratul .. plecatul mai greu de pe loc iti da impresia ca e mai lenes )

Edited by leoberti

ciudat, la al meu scrie pe interiorul usitei de la rezervor intre 91-98.

tu ai alt motor :blink:

despre ce motor vorbim in topic? 318i/2003?Adica la 318i e recomandat peste 98 iar la 320i pana la 98??? Nu mai inteleg nimic!

Edited by saplacan

ciudat, la al meu scrie pe interiorul usitei de la rezervor intre 91-98.

tu ai alt motor :blink:

despre ce motor vorbim in topic? 318i/2003?Adica la 318i e recomandat peste 98 iar la 320i pana la 98??? Nu mai inteleg nimic!

mai nu stiu. la mine in manual scrie 98 octanes only ceva de genu asta ( o sa ma mai uit o data .. oi fi vazut eu prost).

oricum motoarele sunt destul de diferite (capacitate cilindrica .. numar de cilindrii ...) e foarte probabil sa fie recomandata benzina diferit.

• 4 months later...
Am aceasta problema de ceva vreme.. Nu se manifesta tot timpul (in general doar cand e rece motorul) dar este destul de enervant.. Bate ceva (cred ca plasticul de pe motor) cand ajung la o anumita turatie... Se aude atat cand turez in gol motorul cat si in mers... De exemplu daca merg intr-a 3-a mai pe la 1300-1400.. Am strans suruburile acelea care fixeaza platicul de pe motor si nu s-a mai auzut o zi doua si apoi a inceput iar(poate ar trebui sa le trang mai tare?!)... S-a mai confruntat cineva cu aceastra problema? Si inca ceva.. are momente cand trage mai bine.. momente cand trage mai prost... nu stiu daca are vreo legarura cu bataia la motor... Debitrmetru original , bujii NGK , filtru benzina toate noi.. Dupa un drum lung de cateva sute de km motoru' tragea super... acum la mers prin oras parca e mai lenes si tremura putin...

sau poate ca ar trebui sa o accelerezi mai tare...e totusi bmw :twoup: incearca si tu sa schimbi vitezele pe la 3000,ca oricum scazi la 2500...nu o sa mai trenure :twoup: