Jump to content

Tipuri de motorina

manu_550

Recommended Posts

Cum ajung in statia de alimentare,caut pompa cu Diesel-ul cel mai bun,de obicei doar una per statie...cand zic cel mai bun ma gandesc la cel mai scump :) si anume: Moll Evo Diesel 5 , Omv Sprint Diesel, Shell V-Power Diesel (cam asa cred ca sunt cuplate ,dar ati prins voi ideea :))... masina: 730d 2006 (231HP 520 Nm,nu stiu daca are vreo relevanta). M-a intrebat cineva daca nu cumva imi dauneaza motorului faptul ca alimentez cu astfel de produse.Mi se pare o intrebare foarte buna,n-am stiut ce sa raspund,ba chiar mi-a dat cateva explicatii legate de vascozitatea motorinei si m-a pus pe ganduri :) adica dupa ce ca bag ce e mai scump de vreun an jumate incoace,s-ar putea sa fac rau masinii fara sa-mi dau seama?! Rog sa raspunda doar cei care stiu cu adevarat ce spun,nu cei care stiu "din auzite" :blink:

eu am auzit ca cea scumpa gen EVO5, etc. este foarte aditivata si nu este corespunzatoare motoarelor diesel mai vechi, dar cu 730 din 2006 nu ai pt ce sa iti faci griji.

eu bag motorina euro 3, dar am bagat mult timp euro 5... nu am sesizez nici o diferenta intre ele, in schimb , in perioada in care am bagat euro5 am schimbat ambele pompe de alimentare, cea de sub scaunul soferului si cea de la rezervor.

la un plin as plati cu 20 ron mai mult daca as pune euro5 si cum nu gasesc nici un beneficiu, ba mai mult mi s-a si stricat sistemul de alimentare cand am folosit motorina euro5, am hotarat ca mai bine cumpar fructe de banii aia sau.. etc.

eu am auzit ca cea scumpa gen EVO5, etc. este foarte aditivata si nu este corespunzatoare motoarelor diesel mai vechi, dar cu 730 din 2006 nu ai pt ce sa iti faci griji.

eu bag motorina euro 3, dar am bagat mult timp euro 5... nu am sesizez nici o diferenta intre ele, in schimb , in perioada in care am bagat euro5 am schimbat ambele pompe de alimentare, cea de sub scaunul soferului si cea de la rezervor.

la un plin as plati cu 20 ron mai mult daca as pune euro5 si cum nu gasesc nici un beneficiu, ba mai mult mi s-a si stricat sistemul de alimentare cand am folosit motorina euro5, am hotarat ca mai bine cumpar fructe de banii aia sau.. etc.

sau poate le venise vremea pompelor...nu ai de unde sa stii cu exactitate daca din cauza acelei motorina ti-au murit pompele :blink:

Si eu sunt de aceeasi parere.

PS: Un politist intr-o librarie: - Cerneala ptr clasa a 5-a aveti ?

N-ai cum sa faci rau masinii cu motorina de calitate, este una dintre cele mai mari aberatii pe care le-am auzit.

Calitate poate insemna multe atunci cand este vorba de carburant in general si de motorina in particular. Ca simplu exemplu, o motorina Euro5 este abraziva pentru sistemul de alimentare a unui autoturism proiectat/construit sa functioneze in norma Euro3.

eu bag motorina euro 3

De unde?

Edited by CC23298

Euro 5-ul este destul de uscat.Un motor euro 3 eu zic ca-i pica mai bine motorina Euro4,e ceva mai"unsa".Cel putin eu numai euro4 ii dau la 525d e39

Faza cu pompa de sub prag,credca pur si simplu i-a sunat si ei ceasul

Edited by Calin78