Jump to content

tremurat relanti

adi123

Recommended Posts

am tot citit diferite topicuri legate de aceasta problema dar ceea ce e des intalit pe aici pare sa nu fie valabil la mine pt. ca la verificare valva pvc, deitmetru etc. sunt ok. tremuratul apare doar cand motorul este cald si cateodata scade turatia pana la 500-400 rpm si isi revine dupa 2-3 oscilatii din astea, iar alta data tremura motorul fara sa observ oscilatii pe turometru dar simt vibratiile si in caroserie. am fost la tester astazi a patra oara si apare un cod de eroare legat de amestecul de combustibil(aer fals, filtru combustibil, filtru aer...)dar toate consumabilele sunt schimbate de curand si toate furtunasele. mecanicul are un tester Guttman si ma gandesc ca nu poate identifica cu precizie problema, iar in Sibiu nu este tester BMW. de fiecare data cand am fost la test a sters codul de eroare si mi s-a zis sa revin cand se va aprinde din nou martorul din bord sa vada daca apare altul pt ca totul i se pare ok. astept sugestii. multumesc.

probabil curge unu din inectoare. la rece face asa ? sau doar la cald ?

dor la cald.

verifica sensorul de presiune al combustibilului.

p.s. -> la debitmetru a dat vreo eroare ceva ? ai consum mare in oras/afara ? merge bine masina in general ?

Edited by kretzu

dor la cald.

nu siu care e senzorul de presiune. dar daca ma duc la un tester BMW e posibil sa imi spuna ce e cu certitudine?

merge la fel doar problema asata a aparut. nimic despre debitmetru.

ai verificat toate furtunele de aer sa nu traga aer fals, furtunele de recirculare a vaporilor de ulei ,joja, busonul de ulei ,dupa ce esti sigur ca motorul este etans( bmw este foarte pretentioasa la treburile astea) treci la verificat senzori clapeta ,amestec etc....

verifica si tampoanele de la motor ,daca sunt sparte motorul sta pe punte si de aici trepidatiile in caroserie

v-as ruga pe cei care stiu cum e treaba cu testerul original bmw? pot ajunge mai aproape de problema? sau la fel imi spun ceva in general?

cum e testerul GUTTMAN? pt. ca am zis ca am fost a 4-a oara la test....

Edited by adi123

Testerul de fabrica e cel mai in masura sa-ti identifice problema. Cauta pe cineva care sa aibe DIS-ul instalat, si in mod sigur te va ajuta. Daca nu gasesti in particular, du-te la Brasov, la reprezentanta.

In cazul in care ai avea drum prin Craiova, te-as ajuta cu cea mai mare placere...

Uite cateva poze, facute la o scanare cu DIS-ul, la un E46, 318i. Ideea e ca se poate ce vrei tu! :blink:

http://img216.imageshack.us/img216/156/15et8.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/6283/16zo5.jpg

dor la cald.

p.s. -> la debitmetru a dat vreo eroare ceva ? ai consum mare in oras/afara ? merge bine masina in general ?

Daca nu stii ceva exact mai bine nu postezi :blink:

am un 316i dupa ce lam adus in tara sa dus sonda lambda "benzina noastra botezata".am schimbat lambda si cateodata imi scade si mie la 400-500 rpm.este un meserias BMW in tg mures si are si tester super, mi a zis ca e din calculator.cum zici masina merge bine, doar caci cateodata din cauza asta nu mai am demaraj, practic masina isi da drumul doar in treapta a 2-a

• 7 months later...

salut am si eu un 316 2000 si am avut si eu aceeasi problema dar am rezolvato. desfa si tu regulatorul de relati si curatal si uitate atent la el sa nu fie fisurat

sigur 100% este regulatorul de relati sau valva PCV dar mai sigur este regulatorul

iti dau mai multe detalii dac te intereseaza

in 90 situatiilor de pe foru cu aceeasi problema a fost asta regulatorul de relatii trebui curatat

:)