Jump to content

BMW ..filtru aer

CrissXL

Recommended Posts

Deci, cum am mai spus in alte topicuri, masina mea 320d din 2002 are un comportament ciudat: Totul depinde de temperatura exterioara.Atat timp cat e frig afara, de obicei dimineata si seara, masina trage foarte bine, accelereaza foarte bine , fara lag .. se duce la 4000 de rotatii.. si viteza care trebuie foarte repede.Ei bine, ... totul se schimba cand e cald afara.Apare un lag in acceleratie dupa 2000 rotatii, atinge greu 2500, dupa care intervine turbina care baga bine aerul.. iar masina ma lipeste de scaun. De unde poate fi acest comportament ? Am inteles ca aerul rece contine mai mult oxigen, ardere mai buna.. de unde puterea mai mare.Nu pot sa cred ca poate fi ceva defect in motor, debitmetru..sau altceva.

Acum intrebarile:

Ce se poate face , sau care este cauza acestui comportament in functie de temperatura aerului?

Daca schimb filtrul de aer stock, si pun unul d'ala de tuning de 100 euro, care e garantat la 1 mil. km, dauneaza cu ceva motorului ?Am inteles ca intra mai mult aer.. da +putere motorului, dar care ar fi minusurile ?

Tot ce-mi trebuie mie .. e aer rece in motor.Am vazut ca exista astfel de kit-uri "BMW Cold Air Intake " (search cu google).. merita sa pun asa ceva pe 320d-ul meu ?

Alte explicatii..pe romaneste in ceea ce priveste aerul rece vs aer cald.. mi-ar fi de ajutor.

Am observat ca am intercooler..ptr. aer, dar cum ma ajuta treaba asta in oras.. ca aici e baiul, in oras nu am viteza, iar aerul nu are timp sa se raceasca asa cum trebuie inainte de a intra in motor.

Banuiesc ca la drum lung.. la viteza, altfel e mersul motorului(o sa testez si asta)

Sugestii.. pareri ?

scuze, da nu m-am putut abtine :blink:

eu zic ca e de la debitmetru..

am avut si eu o problema asemanatoare.. cand era rece motorul mergea bine.. cum crestea putin temperatura incepea sa mearga balbait..

imprumuta de la cineva un debitmetru sa testezi.. sunt destui pe forum cu motor ca al tau.. :)

Pai.. daca ar fi debimetrul.. l-as schimba pe loc. Dar m-au indus in eroare cei de la Filaret.. cica la e46 , 320d asta cu facelift.. nu pica niciodata debimetrele.

Acu.. si sa dau 400 euro pe un debitmetru si sa nu fie ala de vina,ce fac ?...

Si nu e problema daca e .. sau nu motorul rece.E vorba de temperatura exterioara.. de afara.Dimineata, masina e de nerecunoscut,, practic :"rupe" si merg cu ea cca 60-70 km .. deci are timp sa se incalzeasca motorul:)... dar cum da caldura.. dupa doishpe incolo.. abia trage.

Edited by CrissXL

Pai..  daca ar fi debimetrul..  l-as schimba pe loc. Dar m-au indus in eroare cei de la Filaret..  cica la e46 , 320d  asta cu facelift..  nu pica niciodata debimetrele.

50829[/snapback]

Este putin probabil sa fie debitmetrul.Modelul nou este protejat impotriva depunerilor(dupa cate stiu eu).

Oricum trebuie verificat ,nu mers pe premiza este modelul nou ,nu se strica.

Ai verificat si nu exista nici o eroare in computerul de injectie?Mai este posibil sa fie o problema de soft.Nu ar strica sa verifici daca ai ultima versiune.

Exista si un radiator ptr racit motorina.Verifica daca este curat.