Jump to content

Anvelope de iarna

Leusor

Recommended Posts

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

In September 2005 revista "auto motor und sport" a publicat rezultatele testelor cu cele mai bune cauciucuri de iarna.

In general se tine cont si de "tipul iernii" :blink: , cu zapada, fara zapada dar temperaturi joase si in functie de asta se aleg cauciucurile. Astfel, daca este zapada cele mai potrivite sint Good Year Eagle UG7, daca este ud si frig, Dunlop SP winter Sport D3 sint cele mai potrivite. Cele mai echilibrate sint Continental TS810 si noua astea ni se recomanda aici, pt. ca nu prea este zapada ci este ud, frig si gheata.

Spre informarea voastra am facut 2 scan-uri cu rezultatele testelor ...mai sint si alte detalii pt. cine este interesat mai mult.

Daca vreti pot sa fac un scan si la cele mai bune cauciucuri de vara....unde no. 1 este Bridgestone Potenza RE050A/Pirelli P Zerro Rosso.

post-675-1132606049_thumb.jpg

post-675-1132606193_thumb.jpg

Edited by Skytalker777

Am o mare dilema !

Mi-am luat jante de aliaj de 16 si urmeaza ca maine sa iau si cauciucurile de iarna de 225 55 16.

Desi acum am jante de 17 am preferat de 16 pentru iarna.

Dar nu ma pot decide asupra marcii si tipului cauciucurilor.

Am de ales intre :

Continental Winter Contact 790V, indice de viteza V

Micheline Apline PA2, indice de viteza H

Dunlop Wintersport M3, indice de viteza H

Ce sa aleg oare ?

Am o mare dilema !

Mi-am luat jante de aliaj de 16 si urmeaza ca maine sa iau si cauciucurile de iarna de 225 55 16.

Desi acum am jante de 17 am preferat de 16 pentru iarna.

Dar nu ma pot decide asupra marcii si tipului cauciucurilor.

Am de ales intre :

Continental Winter Contact 790V, indice de viteza V

Micheline Apline PA2, indice de viteza H

Dunlop Wintersport M3, indice de viteza H

Ce sa aleg oare ?

57631[/snapback]

Toate sint foarte bune. Cu toate astea, cel mai performant din cele trei este Conti TS790V. Asta a fost cel mai bun cauciuc de iarna in 2002, le am si eu pe masina (asta e a 3 a iarna), sint confortabile, putin zgomotoase, frinarea si tractiunea f. bune. Am testul pe undeva, daca il gasesc il pun.

Dar asa cum s-a mai spus aici, eu nu as pregeta sa il iau pe cel mai ieftin.

Toate sint foarte bune. Cu toate astea, cel mai performant din cele trei este Conti TS790V. Asta a fost cel mai bun cauciuc de iarna in 2002, le am si eu pe masina (asta e a  3 a iarna), sint confortabile, putin zgomotoase, frinarea si tractiunea f. bune. Am testul pe undeva, daca il gasesc il pun.

Dar asa cum s-a mai spus aici, eu nu as pregeta sa il iau pe cel mai ieftin.

57652[/snapback]

La Continental ma gindeam si eu.

Preturile sint comparabile. Cam 7-8 milioane fiecare.

Vad insa ca desi la noi se mai poate cumpara inca TS790V el nu se mai produce, fiind inlocuit de 810 parca.

Vine iarna si ma gandesc sa imi iau cauciucuri de iarna (235/55/17). Inca studiez daca sa le iau cu jante sau fara. Vroiam sa va dati cu parerea asupra tipului si modelului (eventual sugestii).

Ce am gasit: Vredestein Wintrac xtreme la 780 roni si Continental Tj 790, la 1100 roni. Credeti ca diferenta dintre cele 2 este asa de mare (in roni)? Sau sa mai caut. Poate imi recomandati si niste jante pentru ele...

Voi ce aveti?

50935[/snapback]

eu am wintrac4extreme, acelasi profil, pe x5 4.8 si sunt ff bune. Le-am testat deja week-end - ul trecut, cand deja a nins la Poiana Brasov si s-au comportat excelent. Si masina la fel. Am urcat pe Rasnov, unde zapada nu era curatata si puteai sa te joci cu masina.

eu am wintrac4extreme, acelasi profil, pe x5 4.8 si sunt ff bune. Le-am testat deja week-end - ul trecut, cand deja a nins la Poiana Brasov si s-au comportat excelent. Si masina la fel. Am urcat pe Rasnov, unde zapada nu era curatata si puteai sa te joci cu masina.

57688[/snapback]

Ai dreptate, sunt superbune. Am facut deja 600 km cu ele, ieri pe drum cu portiuni necuratate de zapada, cu doua roti pe zapada si doua pe asfalt nu avea nici o problema.

La Continental ma gindeam si eu.

Preturile sint comparabile. Cam 7-8 milioane fiecare.

Vad insa ca desi la noi se mai poate cumpara inca TS790V el nu se mai produce,  fiind inlocuit de 810 parca.

57659[/snapback]

Eu am ContiWinterContact TS790 ... sunt bune ca aderenta dar sunt zgomotoase

• 2 weeks later...

In sfarsit mi-au venit si mie rotile. Jante 18" originale de E63 + Dunlop WinterSport M3 245/45/18. Aderenta e mai slaba pe vremea asta decat cu cele de vara (mi-a intrat DSC-ul cand i-am dat kickdown pe la 90 la ora) dar acum abia astept sa vina zapada :blink:

Poze in galerie.

In sfarsit mi-au venit si mie rotile. Jante 18" originale de E63 + Dunlop WinterSport M3 245/45/18. Aderenta e mai slaba pe vremea asta decat cu cele de vara (mi-a intrat DSC-ul cand i-am dat kickdown pe la 90 la ora) dar acum abia astept sa vina zapada :blink:

Poze in galerie.

59457[/snapback]

Mi s-a parut mie sau erau second hand cauciucurile? Nu ti-ai pus stema pe jante?