Jump to content

Anvelope de iarna

Leusor

Recommended Posts

Dunlop Winter Sport am luat si eu, sunt curios cum o sa functioneze, avand in vedere ca iarna trecuta am mers cu astea de vara, Continental Premium Contact. Eu mi-am comandat pe 15 " , ca am luat si jante de tabla cu ocazia asta. Am inteles ca ar fi mai indicate astea pe 15 "iarna ,ca sunt mai inguste..Acum nu stiu daca am facut bine sau nu, banii i-am dat  :)

148124[/snapback]

cu dimensiunile ai facut bine; nici profilul nu e rau...eu am luat Vredestein Snowtrac 2, cu ac dimensiuni...sa vedem ce pot, in combinatie cu ASC-ul si maiestria soferului... :)

offtopic: asta iarna, cand eu mergeam cu 40 la ora si cu avariile puse pe A1 ca imi fugea prova, pupa de ziceai ca sunt la "Dansez pt tine", treceau jdamii de masini cu 90-100-120 de-mi venea sa plang de ciuda... :blink:

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dunlop Winter Sport am luat si eu, sunt curios cum o sa functioneze, avand in vedere ca iarna trecuta am mers cu astea de vara, Continental Premium Contact. Eu mi-am comandat pe 15 " , ca am luat si jante de tabla cu ocazia asta. Am inteles ca ar fi mai indicate astea pe 15 "iarna ,ca sunt mai inguste..Acum nu stiu daca am facut bine sau nu, banii i-am dat  :)

148124[/snapback]

vezi ca e o usoara confuzie, 15 este diametrul rotii si nu prea are legatura cu suprafata de rulare mai mare sau mai mica... Ideea este ca pe jante de 15 poti pune cauciucuri mai inguste (chiar si de 185) dar la fel de bine poti pune si 205/60/15 care au aceiasi suprafata de rulare ca si 205/55/16... e foarte important la jante grosimea maxima a cauciucului acceptat pe janta si asta e masurata in inch in general valoare fiind 7 sau 7,5...:blink: Aceasta valoare de 7 sau 7,5 inch se compara cu latimea pneului care in cazul de mai sus este 205 nu cu dimensiunea jantei care este de 15 sau 16 ...:) sper ca am fost destul de clar...:)

per total ai facut bine ca ti-ai luat jante de tabla si banuiesc ca rotile tale vor fi in iarna asta 195/ 65/ 15 care sunt mai bune pentru ca au suprafata de rulare mai mica si talonul mai inalt...

Daca v-as spune ca am mers pe o zapada destul de maricica si o ninsoare asisderea prin Muntii Vrancei in weekend cu slick-uri, veti spune ca sunt nebun... :)

Mai exact... pe fata am 225 Semperit

pe spate am 205 Goodyear... Nush daca is de vara sau de toamna ca asa am preluat masina cu ele... Par a mai avea carne vreo 60%... Eu zic ca sunt de vara... Dar culmea e ca m-au tinut si acu pe zapada si mai inainte pe o ploaie zdravana... :blink:

prea multe legende... tre sa vad pt mine.. seatbelt on :)

148880[/snapback]

legendele ca legendele, dar ce te faci cu samburii de adevar din ele...?

Sugestia e sa-ti pui totusi cauciucuri de iarna, nu are ce sa-ti dauneze...(nu trebuie sa fie noi, sunt atatia care vand SH) :blink:

am facut iarna trecuta cu cauciucuri de ploaie.Michelin Energy nu mai stiu cum.Erau noi , puse in toamna dar oricum alunecau la plecarea din rampa .E bine sa nu bruschezi masina de nici un fel cu cauciucuri care nu sunt de iarna si mai ales tractiune spate.Cel mai greu e in primele zile de ninsoare pt ca inca mai ai impulsul sa franezi ca pe timp de vara sau sa ii dai blana la acceleratii , in depasiri etc.Si inca ceva.O sa mergi ca melcul.Dar oricum e plin de melci pe sosea si nici cu cauciucuri de iarna nu prea ai unde sa mergi.

Cosmin, ca tu mergi cu cauciucuri de vara si iarna, e treaba ta, dar cu tot respectul, nu-mi place sa recomanzi o asa treaba si celorlalti pentru simplul motiv ca merge si asa. Nu merge decat daca-ti asumi un risc potential prea mare. Si asa, noi romanii, nu prea ne schimbam "incaltarile" iarna. Macar noi, cei care avem o bruma de minte si bani sa dam un exemplu pozitiv.

:blink:

Pt romulus.nu am recomandat nimic nimanui.zicea cineva ca e speriat ca are cauciucuri de vara pt iarna.am vrut sa ii spun ce il asteapta.si eu am trecut prin asta.concluziile le trage el sau cei care citesc.

p.s:mi-am luat incaltari de iarna,da cauciucuri nu.:blink: si don't try this home

Va schimbati cauciucurile?

Nu, ca inca le am "on" pe cele de iarna trecuta :blink:

Ce e interesant e ca tot anul asta am facut cu BMW-ul fro 1700 km. Pentru ca, la orice drum ma gandeam "Nu iau BMW-ul, ca are caucioacele de iarna, mai bine iau Vectra" :) . Si cum pe cele vechi le-am aruncat, nici nu am avut caucioace de vara de schimb. Shi nici nu mi-am luat, ca am tot sperat sa ma aleg cu nishte jante pe 17" toata vara...

Si uite asha, am facut si km putzini, si economie :)

Lenea asta...

si eu am pus cauciucurile de iarna si mor ca nu ninge..... pai am facut operatia degeaba ?:)(

205x55xr16 dunlop m3 348ron/bucata la autosoft.... si cred ca sunt mai bune decat pirelli alea de 648ron/bucata faar tva... :blink:

149405[/snapback]

pai daca nu le folosesti ti le cumpar eu...:) iti dau 3 milioane pe 1 ca sunt second hand deja...:)

si eu am pus cauciucurile de iarna si mor ca nu ninge..... pai am facut operatia degeaba ?:)(

205x55xr16 dunlop m3 348ron/bucata la autosoft.... si cred ca sunt mai bune decat pirelli alea de 648ron/bucata faar tva... :blink:

149405[/snapback]

ieftine le-ai luat, eu am dat 410 ron bucata pe Vredestein aceleasi dimensiuni. Dunlop erau mult mai scumpe. Oare de ce e diferenta asta mare de pret ?