Jump to content

Tampoane motor si CV

Recommended Posts

Salutare știe cineva cam cât ma costă sa recondiționez o pompa de injecție? Am fost la un mecanic și mi-a spus ca în jur de 1.800 de lei recondițioatul fără manopera lui de scos și pus la loc..

1 minute ago, Alex11Florin said:

Salutare știe cineva cam cât ma costă sa recondiționez o pompa de injecție? Am fost la un mecanic și mi-a spus ca în jur de 1.800 de lei recondițioatul fără manopera lui de scos și pus la loc..

Am un BMW e46 2.0d 136hp

• 1 year later...
Pe 10.04.2008 la 23:39, nene a spus:

BMW 318d din oct 2002.

De citava vreme simteam ca motorul vibreaza si nu merge ca un BMW! Chiar daca e diesel si nu are finetea motorului cu benzina ceva era in neregula cu vibratiile.

Citeodata aprea si o vibratie rezonanta trecatoare pe la 80 - 90 Km/h. Am verificat cardanul suportii elastici, flansele de transmisie a cuplului: totul era OK.

Pentru a inlatura subiectivismul, am consultat doi cunoscatori care mi-au confirmat ca este ceva cu motorul - cam vibreaza.

M-am hotarit: am cumparat de la AB 2 tampoane de motor (pret total 380 RON) si din alta parte 2 tampoane de cutie de viteze (pret aprox 55 RON). Totul original BMW.

Schimbarea tampoanelor de motor a fost ceva mai dificila dar a celor de CV a fost usoara.

La schimbare a găsit tamponul din stinga, sub suportul filtrului de ulei, rupt<font style=🙂">. Motorul statea pe acest tampon doar prin greutatea lui. Nu puteai sa iti dai seama ca e rupt cauciucul tamponului<font style=🙂">. Vizual totul parea OK doar la demontare am vazut separarea partii superioare a tamponului.

Dupa ce am vazut tamponul din stinga rupt, banuiam ca va fi o schimbare in bine dar nu am crezut ca schimbarea va fi asa de mare. Pur si simplu nu mi-am mai recunoscut masina :blink:<font style=🙂">.

Schimbarea ma facut sa postez acest nou topic sper sa ajute si pe altii!

Atasat sunt citeva poze cu tampoanele noi ale motorului si cele vechi ale CV-ului.

post-3516-1207859936_thumb.jpg

post-3516-1207859947_thumb.jpg

post-3516-1207859955_thumb.jpg

post-3516-1207859965_thumb.jpg

Salut! Când ai schimbat tampoanele te-ai uitat sunt cele care au loc pentru furtunașul de vacuum?

Edited by VlaD11