Jump to content

e90 320d vs. e90 320si

scarlat

Recommended Posts

Nu stiu ce sa aleg :blink: , am gasit un 320si cu 20 000 km si inca in garantie la 30 000 euro si nu stiu daca merita efortul financiar fata de un 320d cu 80 000 km la bord,23 000 euro cam cu aceleasi optiuni (piele , navi. , trapa , kitt M etc etc. ) .Stiu ca sunt motorizari diferite insa consumul nu e un factor pe care il iau in calcul ca nu sunt diferente prea mari asa ca nu vreau sa se aduca in discutie eterna lupta benzina vs. motorina.

Voi ce ati alege ?

Edited by scarlat

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mai puteti sa luati in calcul si un 330d http://www2.autovit.ro/html/6/6/5/9/886659.php .

@Tien: Stiu ca e editie limitata si imi place la nebunie cum arata dar nu stiu daca merita diferenta de bani.

Ce iau eu in calcul la alegerea masinii : taxe , impozite , fiabilitate si performante . Stiu ca motorul de pe 320si nu este chiar extraordinar ( 2l , 170 cp , 200 nm ) fata de un 320 d sau un 330d unde cuplul este dublu dar ma gandesc ca un motor pe benzina este mai usor de intretinut si eu prefer totusi benzina ca nu fac mai mult de 15000 km pe an (acum am un e46 318i deci tot benzina si sunt obisnuit).

Edited by scarlat

Cumpara un 325/330 benzina.

In cazul asta chiar m-ar deranja consumul mai ales ca eu folosesc masina preponderent in Bucuresti si cred ca la un 330i sare de 15% ceea ce pentru mine nu renteaza si sa nu incepeti cu discutii de genul " la banii aia ce mai conteaza consumul " ca ideea pentru mine e simpla : de ce sa fac cu un plin 400 km cand pot sa fac 600 km.

Apropo stie cineva cum se comporta dieselul de 3l ? E fiabil motorul ?

Doar ca am o mica retinere fata de motoarele diesel.

Pai atunci de ce initial oscilai intre 320d si 320i? :blink:

Pentru ca acolo nu e asa mare diferenta intre motoarele de 2l . Dar intre un motor de 2 l benzina si unul de 3 l benzina e diferenta.

Apropo ce inseamna , citez " SCAUNE GOMFLABILE" ( asta fiind in dotarea masinii ).

Edited by scarlat

Se pare ca esti nehotarat. In cazul asta pune pe o coala de hartie + si - pt fiecare motororizare. In functie de rezultatul final alegi masina.

Sunt foarte nehotarat , pe o parte as alege 320si pentru ca : editie limitata ( nu prea o vezi pe la toti ) , destul de dotata , motorizare pe benzina cu un consum acceptabil. Ca minus : motorul nu prea zice nimic , nu are cine stie ce performante si ma ingrijoreaza faptul ca in caz de se intampla ceva nu voi gasi piese asa de usor ca pentru una normal(mai ales ca motorul este foarte diferit fata de un 320i ) .

Iar pentru 320d sau 330d : ca plusuri :pretul putin mai mic , consum mai mic , motor mai puternic . Minus : sunetul de tractoras incomfundabil , intretinere mai scumpa fata de motorul pe benzina. Totusi din ce imi aduc aminte 320d e90 a fost masina anului in 2006 iar motorul este unul foarte apreciat de critici .

P.S. Poate ma lamureste si pe mine cineva cum sta treaba cu scaunele alea "gomflabile" :blink:

Edited by scarlat