Jump to content

suspendare permis de conducere

adrianrus

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

astia pun astea prin posta cum apuca? nu le trimit recomandate, sa semnezi pt ele, etc ?

ce oameni

Ei le trimit recomandate, dar postasii le pun in cutie...

Cu 2 saptamani in urma m-a luat radar-ul cu 100 fix, pe la Titesti parca. Mare noroc am avut. Mi-a beep-ait detectorul si am pus frana instantaneu, dar tot m-a luat. Eu le-am spus ca mi se pare cam mult 100 si mi-au aratat filmul fara prea multe discutii.

Edited by exxe

poti oricand saa invoci faptul ca nu ai primit instiintarea deci nu stiai ca ai permisul suspendat.

Poi permisul meu e luat, nu pot sa invoc nimic. Am doar dovada.

Oricum voi face luni sau marti o contestatie, sa se prezinte cu poza sau film si cu atestarea metrologica a aparatului radar.

Eu nu cred ca am avut peste 100.

Daca o iei logic e foarte posibil sa ai 115! Aveai o masina in fata ta care rula cu 80, corect? tu cand ai inceput sa-l depasesti sunt 100% sigur ca ai acumulat 30-40 km in plus, de unde rezulta viteza de 115! Nu cred ca in momentul in care depaseai erai cu ochii la vitezometru sa ii spui gaborului in cazul in care te prinde cu radarul viteza cu care erai! Eu zic sa stai potolit cu avocatul ca sunt cheltuieli de judecata alea alea si mai mult ca sigur ai gresit tu!

Singura varianta ar fi sa le ceri omologarea aparatului de masurarea vitezei ca ala se omologheaza o data la 6 luni si multi nu le fac la timp! poate asa ai noroc!

Pune burta pe carte si poate ai noroc sa-l iei la 30 de zile!

Gresesti-platesti--- e simplu, nu?

Platesc, daca-mi demonstreaza clar ca am avut viteza aia! :twoup:

Doar in instanta iti dovedesc asta cu proba video sau poza!

Merita? Daca te simti cu musca pe caciula eu zic ca nu!

Nici macar poza , trebuie proba video obligatoriu .

Unii marlani mai fac instant-uri si nu au voie , care pe poza nu se vad , dar in film se vede cum e viteza ..... 0 - 110 - 100......dar in poza poate sa iti dea doar imaginea cu masina ta si 110.

Doar in instanta iti dovedesc asta cu proba video sau poza!

Merita? Daca te simti cu musca pe caciula eu zic ca nu!

Nici macar poza , trebuie proba video obligatoriu .

Unii marlani mai fac instant-uri si nu au voie , care pe poza nu se vad , dar in film se vede cum e viteza ..... 0 - 110 - 100......dar in poza poate sa iti dea doar imaginea cu masina ta si 110.

Sincer nu stiu ce sa fac!

Sa trimit o contestatie la Zalau? Sa stau o luna fara permis (o sa dau examen)? oricum de marti nu mai pot circula...

Acum unde e oare permisul meu? In Cluj sau in Zalau?

Edited by w4u

De ce atata dezinformare? Cand nu stii ceva mai bine te abtii de la comentarii.

daca o platesti inseamna ca esti de acord cu procesul verbal si cu sanctiunea aplicata

n-are nici o legatura, poti plati jumate si contesta, pe judecator nu intereseaza daca ai platit / n-ai platit amenda. n-are nici o relevanta.

are voie sa dea inapoi si sa-ti arate. nu are voie sa stearga.

pe mine m-a luat pe la 4 noaptea intre urziceni si afumati cu 135 la iesirea dintr-o localitate, nici nu stiu exact daca era in localitate sau afara ca era f intuneric. aveam detector, dar mi-a facut ceva de gen instant-on ca mi-a sunat detectorul cu maxim dintr-o data.

foarte fericiti si mandri, mi-au aratat si caseta oprita unde se vedea numarul masinii si viteza. m-am descurcat cu ei, mi-au urat sanatate si am plecat mai departe.

deci de sters nu are voie, dar probabil are voie sa ignore

Bravo, data viitoare sa incerci cu 215 km/h.

1.Aia nu e viteza de localitate.

2.Bine au facut ca ti-au luat permisul.

La E36 316 cred ca nici 60 nu e viteza de localitate. Omori saracul motoras. :twoup:

Pe de alta parte, un politist rutier in Romania e de inteles de ce s-a facut politist rutier. Nu-l prea duce capul. Dar un justitiar vehement n-are altceva in spate decat frustrari.

Edited by Piovra

De ce atata dezinformare? Cand nu stii ceva mai bine te abtii de la comentarii.

daca o platesti inseamna ca esti de acord cu procesul verbal si cu sanctiunea aplicata

n-are nici o legatura, poti plati jumate si contesta, pe judecator nu intereseaza daca ai platit / n-ai platit amenda. n-are nici o relevanta.

are voie sa dea inapoi si sa-ti arate. nu are voie sa stearga.

pe mine m-a luat pe la 4 noaptea intre urziceni si afumati cu 135 la iesirea dintr-o localitate, nici nu stiu exact daca era in localitate sau afara ca era f intuneric. aveam detector, dar mi-a facut ceva de gen instant-on ca mi-a sunat detectorul cu maxim dintr-o data.

foarte fericiti si mandri, mi-au aratat si caseta oprita unde se vedea numarul masinii si viteza. m-am descurcat cu ei, mi-au urat sanatate si am plecat mai departe.

deci de sters nu are voie, dar probabil are voie sa ignore

Bravo, data viitoare sa incerci cu 215 km/h.

1.Aia nu e viteza de localitate.

2.Bine au facut ca ti-au luat permisul.

La E36 316 cred ca nici 60 nu e viteza de localitate. Omori saracul motoras. :twoup:

Pe de alta parte, un politist rutier in Romania e de inteles de ce s-a facut politist rutier. Nu-l prea duce capul. Dar un justitiar vehement n-are altceva in spate decat frustrari.

Bine ma baieti...

Ideea e ca nu pot face nimic. Nu am proces, joi expira dovada si am doar o hartie de la politia salaj ca nu mai pot cirula 3 luni.

Pe ce baza sa depun contestatie? Am sa-mi caut avocat ca altfel nu vad ce pot face...

Baietii dinainte spuneau tampenii si a trebuit sa intervin.

Asteapta sa iti vina si procesul verbal. Trebuie sa vina. Asa s-a intamplat si la mine, instiintarea a ajuns inaintea lui. Daca nu vine in 30 de zile de la constatare, nu mai e valiabil.

Normal, contestatia se depune pe baza procesului verbal direct la judecatoria pe raza careia s-a intamplat povestea sau prin politia care l-a facut. Recomand DIRECT LA JUDECATORIE. Nu stiu exact care e procedura in caz ca nu apare PVul probabil trebuie sa contesti instiinarea, pe motiv ca nu exista proces verbal valabil.

Ia-ti avocat macar la primul proces de genul asta, sa mai vezi cum decurg treburile, si la urmatoarele poti sa te descurci singur eventual. Vezi ca e un site cu forum special destinat amenzilor, cauta pe google, te poti informa bine si de acolo :twoup:

OFFTOPIC. De ce recomand eu direct la judecatorie, cel putin in Bucuresti?

In primul rand, nu mai trece prin mainile tembelilor si se duce plangerea exact unde trebuie.

In al doilea rand, ajunge plangerea la alt complet, mai sus ca sa zic asa. De ex la sect 2 Bucuresti, daca trimiti direct la judecatorie ajunge la un complet care nu prea are cazuri din astea (si in cazul meu le-a dat la .... ). Daca depui la Politia Rutiera, ajunge la alt complet care judeca majoritar numai cazuri din astea si s-ar putea sa fie mai putin atent.

Edited by Piovra

Asteapta sa iti vina si procesul verbal. Trebuie sa vina. Asa s-a intamplat si la mine, instiintarea a ajuns inaintea lui. Daca nu vine in 30 de zile de la constatare, nu mai e valiabil.

Normal, contestatia se depune pe baza procesului verbal direct la judecatoria pe raza careia s-a intamplat povestea sau prin politia care l-a facut. Recomand DIRECT LA JUDECATORIE. Nu stiu exact care e procedura in caz ca nu apare PVul probabil trebuie sa contesti instiinarea, pe motiv ca nu exista proces verbal valabil.

Ia-ti avocat macar la primul proces de genul asta, sa mai vezi cum decurg treburile, si la urmatoarele poti sa te descurci singur eventual. Vezi ca e un forum special destinat amenzilor, cauta pe google, te poti informa bine si de acolo :twoup:

OFFTOPIC. De ce recomand eu direct la judecatorie?

In primul rand, nu mai trece prin mainile tembelilor si se duce plangerea exact unde trebuie.

In al doilea rand, ajunge plangerea la alt complet, mai sus ca sa zic asa. De ex la sect 2 Bucuresti, daca trimiti direct la judecatorie ajunge la un complet care nu prea are cazuri din astea (si in cazul meu le-a dat la .... ). Daca depui la Politia Rutiera, ajunge la alt complet care judeca majoritar numai cazuri din astea si s-ar putea sa fie mai putin atent.

Multumesc foarte mult.

Mi-ai fost de mare ajutor. Imi caut un avocat zilele astea si astept sa vina si procesul si amenda, apoi ma duc la judecatorie.

Cu placere.

Acum ce sa zic, daca vine PV, la judecata poti castiga numai daca rastorni PV. Contestatia o poti trimite si prin posta la judecatorie, eventual recomandata cu confirmare de primire.

Daca stii ca ai avut viteza aia pe acolo, poti castiga daca:

- nu sunt probe (inregistrare video / poze); eu stiu ca tre sa fie poze la dosar, n-am vazut pana in sala de judecata sa vina politia cu caseta video sa o deruleze.

- nu are aparatul de radar verificare metrologica si ce mai tre sa aiba.. stie avocatul, sau vezi pe amenda.ro

- PV este lovit de nulitate, daca: nu sunt trecute corect datele tale, datele politistului, articolele din lege, daca sunt mai multe sanctiuni, trebuie scrise fiecare in parte, nu cumulat, trebuie sa fie mentionate eventuale obiectiuni, daca nu l-ai semnat, acest fapt trebuie atestat de un martor, ale carui date iar trebuie sa fie corecte, si martorul sa fi semnat in prezenta ta etc

Succes!

Edited by Piovra

Ia-ti avocat macar la primul proces de genul asta, sa mai vezi cum decurg treburile, si la urmatoarele poti sa te descurci singur eventual. Vezi ca e un forum special destinat amenzilor, cauta pe google, te poti informa bine si de acolo :twoup:

OFFTOPIC. De ce recomand eu direct la judecatorie?

Multumesc foarte mult.

Mi-ai fost de mare ajutor. Imi caut un avocat zilele astea si astept sa vina si procesul si amenda, apoi ma duc la judecatorie.

Cu placere.

Acum ce sa zic, daca vine PV, la judecata poti castiga numai daca rastorni PV. Contestatia o poti trimite si prin posta la judecatorie, eventual recomandata cu confirmare de primire.

Daca stii ca ai avut viteza aia pe acolo, poti castiga daca:

- nu sunt probe (inregistrare video / poze); eu stiu ca tre sa fie poze la dosar, n-am vazut pana in sala de judecata sa vina politia cu caseta video sa o deruleze.

- nu are aparatul de radar verificare metrologica si ce mai tre sa aiba.. stie avocatul, sau vezi pe amenda.ro

- PV este lovit de nulitate, daca: nu sunt trecute corect datele tale, datele politistului, articolele din lege, daca sunt mai multe sanctiuni, trebuie scrise fiecare in parte, nu cumulat, trebuie sa fie mentionate eventuale obiectiuni, daca nu l-ai semnat, acest fapt trebuie atestat de un martor, ale carui date iar trebuie sa fie corecte, si martorul sa fi semnat in prezenta ta etc

Succes!

Eu nu l-am semnat. A scris el acolo in locul meu ca nu sunt de acord cu constatarea conform careia am avut 117.

Nu sunt martori. Eu eram cu prietena (a ramas in masina), agentul era singur.

Din moment ce nu a vrut sa-mi arate film/poza tind sa cred ca nu era in misiune.

Pana vine PV, pana depun plangerea, pana primesc raspuns sau programare, se face o luna, timp in care as putea sa daue examenul 13 din 15, sa depun dosar la comandant si sa-mi lase la o luna.

Pe durata procesului(banuiesc ca dureaza mai mult de 1-2 saptamani) tot nu voi putea circula? Nu ar trebui sa-mi dea o alta dovada pana se ajunge la un rezultat? Atunci ce rost are?

Edited by w4u

PV nu este valabil intocmit daca nu este semnat de un martor, in prezenta ta, care sa confirme ca refuzi sa semnezi. De obicei cand nu sunt martori, il pacalesc pe unulpe care-l prind cu altceva sa semneze ulterior, sau nu mai pun nici un martor isi baga picioarele si nu mai trimit PVul. Dar in cazul tau, daca ai primit instiintarea, probabil o sa primesti si PVul.

Il poti cita pe martorul care a semnat, daca exista, sa spuna in ce conditii a semnat. Am facut si asta, a venit martorul a zis ca nu m-a vazut, nu ma cunoaste, habar n-are cum a semnat acolo, ca i-a dat militianul mai multe foi sa semneze. Daca nu exista martor, e case closed, PV nu e valabil.

Cu dosarul la comandant nu stiu cum e..

Pe durata procesului ti se elibereaza de la judecatorie certificat de grefa, cu care te prezinti la politie si iti da permisul. Daca pierzi esti obligat chipurile sa-l duci inapoi.

Edited by Piovra

PV nu este valabil intocmit daca nu este semnat de un martor, in prezenta ta, care sa confirme ca refuzi sa semnezi. De obicei cand nu sunt martori, il pacalesc pe unulpe care-l prind cu altceva sa semneze ulterior, sau nu mai pun nici un martor isi baga picioarele si nu mai trimit PVul. Dar in cazul tau, daca ai primit instiintarea, probabil o sa primesti si PVul.

Il poti cita pe martorul care a semnat, daca exista, sa spuna in ce conditii a semnat. Am facut si asta, a venit martorul a zis ca nu m-a vazut, nu ma cunoaste, habar n-are cum a semnat acolo, ca i-a dat militianul mai multe foi sa semneze. Daca nu exista martor, e case closed, PV nu e valabil.

Cu dosarul la comandant nu stiu cum e..

Pe durata procesului ti se elibereaza de la judecatorie certificat de grefa, cu care te prezinti la politie si iti da permisul. Daca pierzi esti obligat chipurile sa-l duci inapoi.

E clar atunci. Nu am avut nici un martor.

Multumesc mult inca odata pentru informatii.

se considera 48 de ore pentru plata amenzii la jumate doar dupa ce semnezi procesul verbal...eu unu asa stiu

stii gresit.

poti plati jumate si dupa 48 de ore dupa data postei dupa ce iti vine PV daca n-ai semnat.

hmm, daca nu vine PV, s-o fi ratacit pe la posta, sau poate nu l-au trimis.. intereseaza-te cum poti contesta suspendarea in cazul asta, eventual spune-le chiar tembelilor sa iti returneze permisul deoarece nu exista PV in baza caruia a fost retinut.

Edited by Piovra