Jump to content

ET JANTE BMW E39

voodoomar

Recommended Posts

Stie careva avantajul si dezavantajul ET-ului de la janta ?

Vreau sa cumpar niste jante pe 18 pt un e39, am gasit modelul dar au diferite ET-uri. pe diferite situri am gasit ca defapt et-ul asta este adancimea jantei, adica distanta dintre prinderea jantei si articulatia flexibila(suspensie etc) acum... nu stiu care sunt mai bune si care nu .. si niciunde nu scrie concret ce e bine si ce e rau. adica sunt trasate niste linii generale, spun ca poate fi no offset sa inset sau outset ... dar cifre tata ... CIFRE ... inset este mai aproape de suspensie si outset este mai iesita inafara .... eu cel putin imi vreau jantele mai adancite ... adica ... outset. BUN ! astea fiind lamurite stie cineva in cifre ... ce ET trebuie sa aibe jantele mele viitoare ca sa fie adancite si totusi sa nu fie periculos ?

CONCRET:

am urmatoarele ET-uri la acelasi model de jeanta:

- 8X18 5X120 ET20

- 8X18 5X120 ET34

- 8X18 5X120 ET47

post-6909-1208342721_thumb.jpg

care ce si cum sunt ?

respect !

Stie careva avantajul si dezavantajul ET-ului de la janta ?

Vreau sa cumpar niste jante pe 18 pt un e39, am gasit modelul dar au diferite ET-uri. pe diferite situri am gasit ca defapt et-ul asta este adancimea jantei, adica distanta dintre prinderea jantei si articulatia flexibila(suspensie etc) acum... nu stiu care sunt mai bune si care nu .. si niciunde nu scrie concret ce e bine si ce e rau. adica sunt trasate niste linii generale, spun ca poate fi no offset sa inset sau outset ... dar cifre tata ... CIFRE ... inset este mai aproape de suspensie si outset este mai iesita inafara .... eu cel putin imi vreau jantele mai adancite ... adica ... outset. BUN ! astea fiind lamurite stie cineva in cifre ... ce ET trebuie sa aibe jantele mele viitoare ca sa fie adancite si totusi sa nu fie periculos ?

CONCRET:

am urmatoarele ET-uri la acelasi model de jeanta:

- 8X18 5X120 ET20

- 8X18 5X120 ET34

- 8X18 5X120 ET47

post-6909-1208342721_thumb.jpg

care ce si cum sunt ?

deci tu ce vrei? sa ai jantele in interior sau spre exterior? pt exterior iti trebuie cele cu 20 et iar pt interior cele cu 34

respect !. la ce pret ai gasit jantele, poate iti fac un pret mai bun?

Edited by duxter

deci tu ce vrei? sa ai jantele in interior sau spre exterior? pt exterior iti trebuie cele cu 20 et iar pt interior cele cu 34

respect !. la ce pret ai gasit jantele, poate iti fac un pret mai bun?

nu ideea este ca ... jantele de bmw .. nu sunt la fata ... sunt mai adancite ... si eu le vreau adancite ... gen cum sunt pe seria 7 ... unele modele .. eu le-am gasit la 500 euro ... parca tot pe aici pe site .. si vreau saptamana asta sa le cumpar ... ca vine 1 mai si tre sa trec la cauciucuri de vara.

aa da si daca le vreau si mai in interior .. adica mai adancite .. pe iau pe cele cu ET 47 ? ... dar .... nu stric articulatiile ?

NU POTI PUNE ET 47 la bmw, este inuman :twoup:

:twoup: dar ar fii interesant nu ? :D ... am vazut la multi jantele foarte in interior .. si ... chiar ... ma intreb oare ce ET au .. ultima oara am vazut la un "mexican" si cand l-am intrebat, m-a intrebat daca nu vreau sa imi combin masina ... asa ca m-am lasat pagubas cu intrebatul la semafor ... prefer forum-ul ca e mai ... safe :D

La seria 5 si 7 merg ET-urile mici, 18-22...

La seria 3 E46 trebuie ET47.

La E90 ET35 daca nu ma insel.

Pe E39 poti pune ET22, eu am jante pe 18 cu ET22 si sunt ok.

ideea e ca eu le vreau adancite ..... pt ca dau mult mai bine la bmw decat alea la fata ... dar asta ce inseamna ? et mare sau et mic ?

si acum parerea voastra ce model de janta de la bmw da cel mai bine pe un e39? ... masina nu are nici un tunning exterior si parca nu ar da bine daca as pune alte jante aftermarket.

eu m-am gandit la cele care le-am afisat in primul post... dar astept pareri ... zilele astea vreau sa le iau neaparat ....

ms

La seria 5 si 7 merg ET-urile mici, 18-22...

La seria 3 E46 trebuie ET47.

La E90 ET35 daca nu ma insel.

Pe E39 poti pune ET22, eu am jante pe 18 cu ET22 si sunt ok.

ideea e ca eu le vreau adancite ..... pt ca dau mult mai bine la bmw decat alea la fata ... dar asta ce inseamna ? et mare sau et mic ?

si acum parerea voastra ce model de janta de la bmw da cel mai bine pe un e39? ... masina nu are nici un tunning exterior si parca nu ar da bine daca as pune alte jante aftermarket.

eu m-am gandit la cele care le-am afisat in primul post... dar astept pareri ... zilele astea vreau sa le iau neaparat ....

ms

pe e39 trebuie sa pui et mic,cum au spus si colegii

modelul m5 new si acs dau foarte bine pe e39

Mie cel mai mult mi-au placut jantele de M5 E39.

Nu-mi plac jantele de M5 E60 si de M6 pe E39, nu se potrivesc cu linia masinii.

Jantele schimba enorm felul in care arata o masina:

http://img329.imageshack.us/img329/9959/image722uh9.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/1059/27032008008qo6.jpg

da pana la urma am aflat care e treaba cu et-ul ala .... de fapt cu cat e mai mare ... cu atat sunt mai drepte adica mai inafara masinii... deci mi-am comandat ieri jantele de m5 nou alea in 10 spite ... cu et de 15, si sunt exact cu vroiam ... adancite mult. daca imi luam cu et de 47 ... cred ca le aduceau cu burta inafara :twoup:)))

oricum imi place mult modelul de m5 nou ... chiar daca ... poate mergeau cele de e39. dar oricum eu zic NU modelului de m6. plus ca ... s-a umplut romania de jantele astea de m6 ... acum sincer .... daca iti iei m6 si vine cu jante dinalea ...ce faci le schimbi ? :twoup:))) .... ca are tot poporul ?

Mie mi se pare taranie sa pui jante de M6 pe seria 5 E39.

true true !

oricum altii ce parere au de jante pt e39 ? modele ... recomandari ?

recomand eu , jante de M5 new (e60) , arata foarte bine pe e39 !

post-3693-1208530759_thumb.jpg

sunt foarte smechere jantele, pe astea le-am comandat si eu acum 2 zile .... dar bine ca ... replica .. rullzzz (pe astea daca le crapi .... te oftici, dar pe alea originale daca le crapi ... atunci plangi in hohote, su sughituri ... si e posibil sa faci si blocaj renal de la suparare :twoup:))))) )

alte pareri ?

....

aaa by the way ... sunt pe 18" nu ?