Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema consum 320ci auto

Recommended Posts

Sarumana Changing pentru informatie,

Consumurile oricum sunt similare 320-325.

Ca sa fiu corect 100%, baiatul cu care am vorbit la filaret ca sa ma bage la test a spus ca asta ar fi consumu, cel de la tester a fost foarte rezervat, nu s-a pronuntat in vrun fel, si-a facut treaba si mi-a spus ca a facut tot ce a putut sa micsoreze consumu(cu testerul!?) si ca debitmetrul e in parametrii dar asta nu inseamna ca este cu siguranta ok si in restul timpului.

Cred ca urmatorul pas este schimbul debitmetrului oricum...

Edited by at_b

• 5 weeks later...
  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

update: i-am schimbat debitmetrul cu ceva aftermarket foarte foarte ieftin(d-asta l am si laut, am zis ca merita de o proba) si astazi consumul era undeva la 18 dupa 1 drum militari-aeroportul baneasa-ghencea-militari in intervalul 7-11 si inca un drum militari-unirii-popesti leordeni-militari pe la 14:00 si inca un drum militari-otopeni-unirii-militari pe la 19:00 deci in trafic destul de mare si cu destul de multe bruscari ale masinii.

Ce pot sa spun despre debitmetrul asta e ca face masina sa para putin mai lenesa, dar asta cred ca e normal daca celalat era busit(am mers cu cel vechi cu mufa scoasa si nu am sesizat vro diferenta). Oare o merita sa iau unul original? o fi o diferenta majora fata de asta?

O seara buna la toti

update: i-am schimbat debitmetrul cu ceva aftermarket foarte foarte ieftin(d-asta l am si laut, am zis ca merita de o proba) si astazi consumul era undeva la 18 dupa 1 drum militari-aeroportul baneasa-ghencea-militari in intervalul 7-11 si inca un drum militari-unirii-popesti leordeni-militari pe la 14:00 si inca un drum militari-otopeni-unirii-militari pe la 19:00 deci in trafic destul de mare si cu destul de multe bruscari ale masinii.

Ce pot sa spun despre debitmetrul asta e ca face masina sa para putin mai lenesa, dar asta cred ca e normal daca celalat era busit(am mers cu cel vechi cu mufa scoasa si nu am sesizat vro diferenta). Oare o merita sa iau unul original? o fi o diferenta majora fata de asta?

O seara buna la toti

18 cred ca e un consum realist, eu la 320i (manual) in aceleasi conditii am 14-16 deci ar cam trebui sa ai ceva in plus la cutie automata. Fa un consum si afara, eu am in jur de 9 chiar 9.5, insa o alerg destul de tare.

Mai sunt oameni care au postat consumuri de 14.5 cu automata 320i. A mea e si putin mai grea deci o sa fie si consumul putin mai mare.

Oricum, intr un final se mai apropie de o medie acceptabila. O sa mai schimb si senzorii lambda si bujiile si o sa vedem cum decurge situatia. In cele din urma o sa ii schimb si debitmetrul cu unul original, dar mai poate sa mai astepte acum. Faza e ca nu da nici o eroare, deci nici makr nu shtiu ce altceva as mai putea face :twoup:

din cate am inteles se invarte pe la 900-1100ron

Daca stau bara la bara si resetez consumul ajunge si la 39, depinde cat stau in trafic

Tu cat de des resetezi consumul armin?

daca il resetezi cand stai pe loc e normal sa iti ajunga la valoarea maxima.. adica 39.

sa ai un calcul real reseteaza-l incepand cu 500km.

eu la 320ci 150cp/ 2000 cu debitmetrul stricat(cel mai probabil) am scos un consum de 16 in bucuresti.

atentie .. mers la relax fara sa o bruschez!

mai revin cu un post cand il schimb si eu

• 5 weeks later...

Am uitat sa mai postez, dupa cateva zile, facut consumul la pompa, tot in 20% s-a dus in bucuresti asa ca m-am dus si am luat un debitmetru nsiemens, cel care produce si debitmetrul pe original. Nu am facut prea multe drumuri in bucuresti ca sa estimez consumul dar la drum lung mi-a luat 11.7(pe bord 10.2) ... dn2, 400km, 200km cu 140-160km/h si 200kmh cu 100-130km/h , din ce am vazut pe aici consumurile la drum lung sunt undeva la 9.5 ... dar multi nu au mentionat stilul de condus in afara

Ce altceva ar mai putea sa mai deregleze consumul la mine? Incep sa ma gandesc ca imi curge benzina din rezervor...help :twoup:

Bujiile afecteaza consumul? Mentionez din nou ca nu masina nu da nici o eroare si benzina e petrom 99+

Cred ca acelasi consum il scoteam si cu debitmetru meu asta no name...

Orice idee este binevenita

Edited by at_b

la mine am mai depistat o problema.... am si regulator relanti stricat... deci consumul creste simtitor din cauza astuia. "pierde benzina din rezervor"... o am si pe asta . capac fisurat la sorb si miroase in masina a benzina destul de rau.

Am uitat sa mai postez, dupa cateva zile, facut consumul la pompa, tot in 20% s-a dus in bucuresti asa ca m-am dus si am luat un debitmetru nsiemens, cel care produce si debitmetrul pe original. Nu am facut prea multe drumuri in bucuresti ca sa estimez consumul dar la drum lung mi-a luat 11.7(pe bord 10.2) ... dn2, 400km, 200km cu 140-160km/h si 200kmh cu 100-130km/h , din ce am vazut pe aici consumurile la drum lung sunt undeva la 9.5 ... dar multi nu au mentionat stilul de condus in afara

Ce altceva ar mai putea sa mai deregleze consumul la mine? Incep sa ma gandesc ca imi curge benzina din rezervor...help :twoup:

Bujiile afecteaza consumul? Mentionez din nou ca nu masina nu da nici o eroare si benzina e petrom 99+

Cred ca acelasi consum il scoteam si cu debitmetru meu asta no name...

Orice idee este binevenita

intre 140 si 160 e o diferenta ff mare de consum. La mine pe autostrada la 160 ia cam 12.3 asa, si la 140 ia cam 9.8-10, pe un 320ci manual. Deci a fost ok consumu. Pentru oras nu pot sa imi dau cu parerea, deoarece nu prea il resetez, si consum in bord imi arata cam 12.

Mie mi s-a parut ciudat ca am avut acelasi consum si cand am mers cu 100-130 si cand am mers cu 130-160, dar presupun ca aglomeratia si-a spus rolul fiind o medie si fiind ceva mai aglomerat cand am mers mai incet. Faza e ca acelasi consum in afara cred ca il aveam si cu debitmetrul vechi.

Sa vedem in Bucuresti daca e vro imbunatatire.

Sper sa gasesc pana la urma o problema reala si sa nu fi tot schimbat una alta ca sa aflu ca problema este intre volan si scaun.

@kez: si cu toate astea ai un consum cu care eu cred ca as fi fericit in buc...ce consum ai afara? Cum verific regulatorul de relanti?

Cei cu automate? Vre un sfat de cum sa o conduc in Bucuresti? Vro procedura speciala? Daca o conduc sa zic cat se poate de incet, acul ala de consum instant nu se desprinde din 20, asa e si la voi? Cum o conduceti in Bucuresti...eu am un stil ceva mai agresiv, dar nu cred ca unul care sa justifice 5litrii pe suta in plus...

regulatorul iese pe tester.... altfel nu prea ai cum.

in afara ... pe a2 sambata am avut 12,4 :twoup: mers la 120-140 :twoup: ceea ce e foarte mult.poate din cauza k eram 4 in masina sa zic la total vreo 300kg maxim. am un amic cu 2.5 care ii ia 9,4 sportiv si 7- 7,8 batraneste ! de asta zic ca eu totusi zic ca este exagerat de mult!

in afara ... pe a2 sambata am avut 12,4 :twoup: mers la 120-140 :twoup: ceea ce e foarte mult.poate din cauza k eram 4 in masina sa zic la total vreo 300kg maxim. am un amic cu 2.5 care ii ia 9,4 sportiv si 7- 7,8 batraneste ! de asta zic ca eu totusi zic ca este exagerat de mult!

M-as mira sa ii ia atat sportiv. Mie imi ia la 2.0 manual 10-10.5 pe batraneste.. deci cred ca are o problema in bord de ii arata gresit..

Consumul in afara nu ma deranjeaza, dar cel de Bucuresti ma omoara, cat de mult pot affecta bujiile consumul?

Putea debitmetrul sa afecteze consumul mult mai mult in oras si insesizabil in afara?

Multumesc tuturor

M-as mira sa ii ia atat sportiv. Mie imi ia la 2.0 manual 10-10.5 pe batraneste.. deci cred ca are o problema in bord de ii arata gresit..

consum facut si la pompa si dupa bord .. identic :D

Am facut un drum mai lung si mi s-a intamplat asta:

Ruta: Bucuresti-Giurgiu-Varna-Nisipuri

Masini: cabrio 320ci automata 2001, cabrio 325ci manuala 2003

Eu am pus benzina cu vro 30 km mai devreme ca celalat(facuti in bucuresti la 5dimineata) dar consumurile si viteza medie pe bord au fost resetate in acelasi timp.

La sfarsitul calatoriei, la benzinarie datele au fost urmatoarele

320ci auto:

distanta parcursa: 325km

consum pe bord: 12.6

litrii intrati in rezervor: 48.22 (rezulta consum la pompa de 14.83)

viteza medie: 65.4km/h

325ci manual:

distanta parcursa: 295km

consum pe bord: 13.1

litrii intrati in rezervor: 41.28 (rezulta consum la pompa de 13.99)

viteza medie: 66.4km/h

Mi se pare extrem de ciudat ca eu sa am consumul mai mic pe bord, dar totusi sa bag mai mult la pompa, si consumul real sa difere asa de mult de cel afisat cand la cealalta masina este mult mai apropiat. Traseul a fost acelasi, el a alergat-o putin mai tare pe portiuni scurte ca si mine. Ar insemna ca pe cei 30km care i-am facut eu inainte de a ne opri la pompa(diferenta din distante), sa fi avut un consum de vro 30% ca sa justifice diferenta de ~6litri...sau sa nu fi umplut amandoi la fel din cauza pompei....

Nu mai stiu ce sa cred, mi se pare super aiurea sa am un consum indicat mai mic dar sa bag mai multa benzina...e posibil sa pierd benzina necontorizata pe undeva pe retur? Pe unde sa ma uit, am pus o pe rampa si nu parea sa aibe urme/miros de benzina.

Sper sa gasesc pana la urma ce are.

P.S. ambele masini au debitmetre noi.

P.P.S. acul meu de la rezervor arata destul de ciudat, arata mai mult si se aseaza in timp, sau arata mai putin si la un moment dat creste la cat ar trebui.....asta poate sa afecteze?

Si mie imi arata defectuos..

Am schimbat senzorul insa nu pot spune ca arata perfect acum.

daca nu arata bine ..vezi sa nu fie capacul montat stramb.adica sa nu etanseze bine.daca senzorul e nou nu ar trebui sa arate defectuos.

cat te-a dus sa schimbi senzorul ? si de unde ai luat. merci

Edited by kez86

Mai baieti...ma exaspereaza masina asta...

In bucuresti, pe bord 18.2 consum, la pompa 21 consum.

Debitmetrul este nou siemens(dar cred ca l-am schimbat degeaba deoarece cam asta era consumu si inainte), masina nu da nici o eroare.

Ce poate sa mai influenteze consumul asa de mult si sa nu dea eroare? Senzorul acela din rezervor poate sa afecteze consumul pe bord?

Ce poate genera o diferenta asa de mare intre bord si pompa?

Sub bancheta am 2 capace prinse cu cateva suruburi, sub ele gasesc rezervorul?

Mai baieti...ma exaspereaza masina asta...

In bucuresti, pe bord 18.2 consum, la pompa 21 consum.

Debitmetrul este nou siemens(dar cred ca l-am schimbat degeaba deoarece cam asta era consumu si inainte), masina nu da nici o eroare.

Mai bine cumparai Bosch.

Ce poate sa mai influenteze consumul asa de mult si sa nu dea eroare?

Sonda lambda.

Senzorul acela din rezervor poate sa afecteze consumul pe bord?

Nu.

Ce poate genera o diferenta asa de mare intre bord si pompa?

O diferenta de 1-2 litri este normala.

Sub bancheta am 2 capace prinse cu cateva suruburi, sub ele gasesc rezervorul?

Da.