Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

problema consum 320ci auto

Recommended Posts

salut, si multumesc,

din cate am inteles oem pt masina mea este produs tot de vdo siemens si nici nu am gasit pe cineva care sa aibe echivalentul pentru bosch.

bujii vechi pot sa afecteze consumul sau doar cum trage masina?

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu cred sa fie de la pompa ca de vro 2 luni cam tot timpu consumu la pompa imi da mai mult ca cel de pe bord...niciodata mai putin :twoup:

am facut comanda de bujii dar o sa dureze vro 10 zile se pare.

ma gandeam sa o pun pe dyno la master tuner sa vad ce scote dar acolo as fi vazut doar puterea.

daca o duc la un stand itp, se pricepe cineva la anlizatul rezultatelor?

/edit: am prins multe aglomeratii, si merg cu clima tot timpul ce-i drept

Edited by at_b

pai cred ca si restu care merg in bucuresti in perioada asta merg cu clima si consumul este pana in 15...din cauza asta ma agit :twoup:

nu e in regula consumul tau in oras,acum e lejer traficul si scot pana in 14 cu clima

nici afara nu e prea bun consumul tau.eu scot 9% afara,saptamana trecuta am mers 550km ...a2,constanta,mamaia si retur bucuresti.viteza intre 70-160.AC permanent

la mine eroarea intre computer si pompa e in jur de 0,3

Edited by armin

• 3 weeks later...
Consumul tau mi se pare si mie un pic exagerat. Eu am bmw 330xi automat 2004. Consumul in oras pe aglomeratie este de 21l la pompa. La drum, de exemplu Valcea - Bucuresti - Valcea, rulat sportiv, iar pe autostrada Pitesti - Bucuresti cu viteza intre 160-240, am scos o medie de 12,9l. Parerea mea ca la tine consumul este un pic mai mare decat cel normal din cauza uzurii motorului

pai cat de mare sa fie uzura motorului incat sa creasca consumul cu 2 litrii peste o masina asemanatoare cu tractiune integrala si motorul de 3 litrii si la mers intre 100-220(sunt mai sus datele).

la ultimele 2 plinuri am avut un consum de approx 17.5 la pompa, diferenta de 2l+ fata de ce spune bordul se mentine. Scaderea se poate explica prin faptul ca nu am mai fost prins in aglomeratii tot timpul, am avut si cam 100km/plin care i-am facut pe langa bucuresti la viteze mici 80-100km/h si am mai lucrat putin si la stilul de conduse, fara nici un kickdown, etc(dureros)

Am primit bujiile, astept sa le montez sa vad ce se mai intampla.

• 5 years later...

pai cat de mare sa fie uzura motorului incat sa creasca consumul cu 2 litrii peste o masina asemanatoare cu tractiune integrala si motorul de 3 litrii si la mers intre 100-220(sunt mai sus datele).

la ultimele 2 plinuri am avut un consum de approx 17.5 la pompa, diferenta de 2l+ fata de ce spune bordul se mentine. Scaderea se poate explica prin faptul ca nu am mai fost prins in aglomeratii tot timpul, am avut si cam 100km/plin care i-am facut pe langa bucuresti la viteze mici 80-100km/h si am mai lucrat putin si la stilul de conduse, fara nici un kickdown, etc(dureros)

Am primit bujiile, astept sa le montez sa vad ce se mai intampla.

Eu am un e46 coupe 2,2i steptronic din 2003 cu jante pe 19 si consuma in Bucuresti 15 l/100km dar pe bord arata 13,3

Mentionez ca fac multe drumuri scurte (max 3 km) si nu merg tocmai economic, deci ai o problema, sondele lambda le-ai verificat, am inteles ca sunt consumabile

Si inca ceva, consumul dat de producator este 13,3 si dupa 10 ani mi se pare bine 15

Pe viitor ma gandesc sa pun un motor de 2,5l daca nu este prea complicat