Jump to content

Subwoofer E46

Recommended Posts

Sal all,

Am un e46 din 2004 si vreau sa-mi montez un subwoofer .

Stie cineva daca head-unit -ul stock din fabrica al masinii are iesire de subwoofer sau de statie ?

Sau cum pot sa montez si eu unul fara sa schimb head-unit -ul ?

Am head-unit casetofon, cu magazie in spate, comenzi volan si navigatie mica .

Sau daca are cineva o schema cu iesirile head-unit .

Ce parere aveti de sonorizare ? S-ar auzi bine ?

10x

PS : Am dat search dar nu am gasit nimic ce m-ar putea ajuta .

Sal all,

Am un e46 din 2004 si vreau sa-mi montez un subwoofer .

Stie cineva daca head-unit -ul stock din fabrica al masinii are iesire de subwoofer sau de statie ?

Sau cum pot sa montez si eu unul fara sa schimb head-unit -ul ?

Am head-unit casetofon, cu magazie in spate, comenzi volan si navigatie mica .

Sau daca are cineva o schema cu iesirile head-unit .

Ce parere aveti de sonorizare ? S-ar auzi bine ?

10x

PS : Am dat search dar nu am gasit nimic ce m-ar putea ajuta .

nu are iesire :twoup:

trebuie sa iei semnal de la boxele de pe spate pt statie ....si eu sunt in aceeasi dilema

subwoofer in portbagaj sa nu pui...e cam inutil am inteles...nu se aude mare lucru fiind foarte antifonat

pentru boxele din fata o solutie buna ar fi focal

pentru cine are ski sac.. e ok wooferul in portbagaj, este un topic aici pe forum, a facut cineva la e39.. a pus statie habar nu am ce marca da oricum nu BMW si sub original BMW... semnal a luat de la firele ptr difuzoarele din usile din spate.. si zice ca a iesit super ok, adica tuna :twoup:

eu am montat un subwofer pioneer de 150 de wati, cu statie de 400 tot pioneer, am scos usita cu tot sistemul de ski sac, suna destul de bine, vibratiile ajung in mashina, dar daca deschizi porbagaju, in momentul in care in mashina suna destul de bine, subwoferul saracu bate ca un dement, acest lucru a avut urmari grave, intrucat am ars subwoferul dupa 10 minute de folosire :twoup:, am fortat prea tare, avand si mp3 pioneer (recomand) are multe setari, si toate leam dat maxim pe bass.

recunosc ca, cu setari pe normal, si cu subwoferul activ, suna decent, si vibratiile ajung in masina, neavand probleme cu capul :twoup:). Parerea mea este ca, daca e cineva care sami spuna ca ii trebuie mai mult bass decat cum am descris mai sus, adik doar subwofer activ, si setari normale, atunci respectivul cred ca are probleme. cu setari peste normal, si dat mai tare volumul, practic eu nu am putut conduce.

Asa ca povestea cu BMWurile ca sunt antifonate, nu shtiu ce sa zic, cei care merg la concursuri de genu asta ar trebui sasi faca probleme, dar pentru folosire personala :D, zic ca merge bine, si a meritat investitia

Edited by tupeu

nu poti monta tubul pe aparatul de serie, decat daca iei semnal din alta parte, dar asa nu ai control volum separat pe tub si nu se aude f bine. la e 46 care nu au banchetele rabatabile se aude destul de incet tubul si se simt putine vibratii. dar daca deschizi portbagajul e alta poveste. am jbl de vreo 1000 w si amplificator. se aude decent insa trebuie sa mai schimb boxele ca nu rezista la mp3 playerul pe care il am

merge cu semnal de la boxele din spate

eu cu sunetul sunt under construction

pana acum am un sub JBL cu statia aferenta

inca o statie de 4X80 pe care momentan am doar 2X80 in functiune, urmeaza si alelalte 2 X80 si ce o mai urma dupa

si u n condenstator, ca sa nu prajesti bateria

se aude................ok

Si pe mine ma bate gandul sa iau cat de curand un Sub , nu as lua OEM, dar folosesc portbagajul si nu as vrea sa renunt la sub ori de cate ori am treaba cu portbagajul... si atunci sunt nevoit cred sa iau unul OEM... daca se leaga pe semnal de la difuzoarele din spate se rezolva si problema cu reglajul volumului al sub-ului.. dar nu este obligatoriu... sub-ul odata reglat bine.. nu mai necesita atentie..

Problema cu antifonarea e prezenta mai mult la caroseria de E46 inainte de facelift , cea cu proiectoarele fatza dreptunghiulare :D

Daca cautati pe net sau mai usor rabatati bancheta , o sa vedeti ca in spatele banchetei este un perete despartitor intre interior si portbagaj , sigura gaura de legatura fiind cea pentru ski :D pe peretele ala este o antifonare negru gri pe care apare emblema bmw mare .

Din cate am inteles pretele dispare la facelift , la mn nu e prezent :) daca rabatez bancheta complet am acees total in portbagaj , iar bass-ul se trasminte ff bn.

Cand am montat boxele spate de am scos , capacul ala negru din spatele tetierelor si am eliminat si izolatia care era acolo iar la remontare am lasat doar capacul ca sa acopere :D , toata partea din spatele tetierelor spate esta acoperita cu numeroase gaurele care comunica toate direct cu portbagajul :twoup:

Cu un woofer puternic si o statie te-ai rezolvat :twoup:

• 3 years later...