Jump to content

Portiera infundata

Recommended Posts

Din nefericire am fost patit ca cineva sa deschida portiera si sa loveasca in a mea lasandu-mi o galma in talba... de 1 - 1,5 cm2 .

Ce solutie sa o readuc la forma initiala exista ?

Persoana zice ca se va rezolva prin tragere si ca nu se va observa...

este ok sa recurg la operatiunea asta ?

Poti incerca insa eu nu stiu nici un atelier la noi in tara unde se indreapta cu ventuze, cum mi-ai zis pe mess. :twoup:

Exista un aparat pentru indreptat care face mici puncte de sudura si astfel se trage tabla.

Insa apoi trebuie revopsita toata piesa de caroserie.

Din nefericire am fost patit ca cineva sa deschida portiera si sa loveasca in a mea lasandu-mi o galma in talba... de 1 - 1,5 cm2 .

Ce solutie sa o readuc la forma initiala exista ?

Persoana zice ca se va rezolva prin tragere si ca nu se va observa...

este ok sa recurg la operatiunea asta ?

suprafata fiind relativ mica, prin tragere sau impingere din interiorul usii, risti sa sara lacul si/sau vopseaua.

o varianta ar fi cea descrisa de ciupanezul

alta varianta ar fi urmatoarea:

ai nevoie de o presa in forma de U

desfaci usa din interior pui 2 bucati de lemn de plop sau alta esenta moale, pe capetele presei si strangi usor.

la mine a mers.

in caz ca nu ai asemenea presa, se poate confectiona foarte usor si rezultatul final va fi surprinzator de placut :twoup:

daca vrei detalii intra pe id meu de messenger

Edited by dydysoft

Depinde unde e pozitionata lovitura. Daca e mai pe la mijlocul usii, ai sanse sa poti da fata de usa jos si sa incerci indreptarea astfel. Altfel chit + vopsit.

este in portiunea de sus ... pana in linia caroseriei... de la geam mai jos

L.E:

greseala ...e sub linia caroseriei

post-1464-1208550169_thumb.jpg

Edited by Stefan_SNK

Du-te la tinichigiu, el iti va spune exact daca si cum se poate remedia.

Nu l-ai strans de gat p-ala care te-a lovit ? :twoup:

Din pacate imi e prieten... si nu ma pretez la excese de furie cu prietenii...

sunt suparat rau rau rau :twoup: oricum ... dupa ce am ajuns in parcare m-am uitat 10 minute la galma aia

N-am inteles: a lovit-o cand s-a dat jos din masina sau a lovit-o cu usa de la alta masina ? Si daca da, ce fel de masina a avut incat te-a atins asa sus ?

cu portiera din spate a lui...se uita la ceva in spate..la masina lui ...tot e39 ..dar cu portiera spate..si s-a dat jos un pic cam rapid

am avut si eu anul trecut o unfundatura in portiera de la sofer cam de 1cmp , am fost la service (meridian) i-am explicat omului care este situatia si mi-a zis: stai tu linistit ca stim noi ce sa facem . a doua zi am fost sa iau masina (vopsisem si capota) si cand m-am uitat la portiera era impecabila si cu vopseaua originala . asa ca apeleaza cu incredere la un service care are tinichigerie / vopsitorie ca au ei uneltele speciale pentru indreptat, fara sudura chit ciocan etc . dupa cate am inteles este un pistol cu arc magnetic care executa operatiunea asta . bafta

Referitor la aparatu ala care "lipeste" niste bolturi de usa, bolturi de care se trage pentru indreptare... eu am fost avertizat de tinichigiu.. ca in locurile unde a fost punctu de "sudura" sunt mari sanse sa apara rugina... deci mai bine lovit din spate.. daca vrei sa vinzi masina merge si asa.. altfel incearca in alt mod

oricum in modul traditional, adica.. chituit + vopsit.. te costa 300 mii vopseaua 170.000 lacul, si manopera la vopsitor si tinichigiu

Edited by indiferent