Jump to content

Upgrade motor

Recommended Posts

Salutare tuturor.

De la o vreme incoace ma tot bate un gand sa fac un upgrade la masina si anume sa i schimb motorul.Masina mea este un e34 520i din 89,motor m20b20, motor foarte bun reconditionat recent, dar cam puturos pentru cele 1400 si..de kg ale e34-lui.

Dupa cautari indelungate am gasit la cineva un e36 motor m50b25 , masina de piese de schimb, accidentata spate si fara acte.Ceea ce ma intereseaza pe mine este ca masina este completa adica motor cu toate perifericele, cutie, cardan, dif, adica tot ceea de ce am nevoie pe a pune motorul m50 pe masina mea e34.

Intrebarea mea este daca acest motor de pe pisicuta este identic cu m50 de pe e34, adica daca vine pe suporti, am vazut ca baia ar trebui modificata, cardanul nu stiu daca are aceiasi lungime ca la e34,grupul nu stiu daca se loveste.....Orice parere sau sfat este binevenit

In esenta motorul potriveste, dar dupa cum ai spus, tb. schimbat sistemul de prindere, cardanul e mai scurt, iar grupul nu are aceeasi prindere. Eu te sfatuiesc, daca vrei sa faci acest upgrade sa iei doar motorul, calculatorul, debitmetrul, instalatia electrica aferenta motorului. Cutie, nu stiu daca potriveste a ta sau cea de pe E36, insa cardanul de pe E36 e prea scurt, iar grupul nu merge la prindere.

Daca neaparat vrei E34 525i M50B25, stiu pe cineva care cu 1000 euro ti-l aduce din Germania in fata domiciliului. Bineinteles, face atat cat dai. :twoup:

Nu stie nimeni daca merge motorul m50 la cutie de m20?Daca merge m am scos schimb doar motorul :twoup:.

Ms de oferta dar eu deja am luat pisicuta si ...Cum merge m50-ul?Se merita o asfel de investitie?

Edited by capitanu

M50 e un motor foarte echilibrat si fiabil totodata. Mai multa putere, mai ales ca ai avut M20 de 2000. M50 rezista cu brio oricaror solicitari indelungate si nu cere foarte mult. E cea mai buna alegere din pct. meu de vedere.

Dupa montaj, vei vedea diferenta. :twoup:

Nici m20 nu este un motor slab.Eu am avut m20 si pe ursulet si chiar daca am tras de el tot mergea bine.Si asta care il am acum pe e34 merge super dar e cam micut pt masina asta.Chiar daca nu folosesc tot timpul puterea suplimentara pe care mi o da un m50b25 e bine de stiut ca ai o rezerva acolo sub capota :twoup:

Inca o intrebare:astea sunt motoare cu vanos sau fara?Sau mai bine din ce an sa pus vanos?