Jump to content

Opinia mea ... Diesel vs Otto

duxter

Recommended Posts

Ganduri...

Diesel se numeste.....desi e tot un motor cu combustie interna, mai exact este un motor cu aprindere prin compresie, ĂŽn care combustibilul se detoneazĂŁ doar prin temperatura ridicatĂŁ creatĂŁ de comprimarea amestecului aer-carburant, Âşi nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aÂşa cum ar fi bujia ĂŽn cazul motorului Otto; motorul diesel ma face sa ma gandesc de doua ori cand ma sui intr-o masina.

Nu totdeauna masina trebuie considerata ca un mijloc de transport. Ma asez in scaun si ma gandesc, ma gandesc daca sa invart cheia sau nu. Asta e doar un cosmar teribil, ceva ce ma macina. In momentul cand ai invrtit acea cheie stii cu siguranta ce va urma. Un grohait teribil, parca obosit de vreme, un sunet ragusit care incet se stinge. Nu pot descrie ce simt la volanul unui diesel, parca tin sub talpa ceva ce nu e. Nu e placut, e un lucru cert, exista si ma inconjuara.

Niciun sentiment nu imi trezeste acest motor, incerc sa trag de el poate poate cine stie, insa cu cat incerc mai mult cu atat parca ma inteapa mai tare. Ma uit la atatea masini si le vad inutile, ma gandesc cum de au pierdut oamenii astia bani si timp facand asa ceva, si mai important.....De ce ? Cum pot sa faca ceva care nu iti trezeste niciun sentiment niciun simt... Multi pretind, pretind ca se simt bine la volanul unui diesel insa in mintea lor predomina altceva, ceva cu sunet, ritm si adrenalina. Nu se mai poate pune problema performantelor, cel putin nu acum. Au aparut fel de fel, insa cu toate astea intrebarea ramane....De ce ? De ce ceva fara suflet ?

Intr-un moment de melancolie imi amintesc...imi amintesc ca nu...eu nu am ales asa ceva. Sunt posesor de Otto.

Nikolaus August Otto, el este vinovat, vinovat pt o armonie, o combinatie intre muzica de calitate si adrenalina. Un motor pe cinste care spre fericirea mea se gaseste si in parcare la mine. Un motor care imi trezeste toate simturile. Partile esentiale ale ambelor motoare coincid, insa rezultatul este unul complet diferit. Te incata cu un sunet, un sunet nemuritor precum Beethoven, Strauss sau Mozart insa traieste, are suflet. Intr-adevar un motor greu de reprodus in aceasta noua era a tehnologiei ... probabil imposibil.

Text fara scop, a nu se interpreta gresit.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

gandurile tale sunt ale unui om cu o viata trista.

pana la urma ai sa te trezesti si vei realiza ca un obiect nu ar trebui sa iti trezeasca nici un fel sentimente.

nici mie nu imi place cum suna dieselul, dar niciodata nu am sa ajung sa vad momentul in care am ales diesel un esec al vietii mele , precum tu consideri un succes monentul cand ai ales "armonia perfecta".

daca suntetulu unui fier iti creaza tie ganduri la ora 5 dimineata sugestia mea este terapia psihologica in cazul taul.

nu te jignesc cu nimic. dar totusi? armonie? cosmar teribil? sentiment? ceva ce te macina?

nu poti descrie ce simti la volanul unui diesel??

ce dracu poti sa simti?? era sa zic acuma ce simti... :twoup:

si eu sunt pasionat , imi place viteza , imi place sunetul unu benzinar puternic, imi plac bmw-urile, astonurile, etc.... dar de aici pana la ce afirmi tu e cale lunga...

Cuvantul sentiment este interpretabil....

SENTIMĂNT s. 1. (livr.) afect. (SenzaĂžii Âşi ~e.) 2. simÞãmânt, simĂžire. (Un ~ delicat.) 3. pasiune, simĂžire, (livr.) patos, (ĂŽnv.) simĂž. (A cânta cu ~.) 4. simÞãmânt, (ĂŽnv.) simĂžiciune. (Are un ~ ciudat.) 5. impresie, pĂŁrere, senzaĂžie. (Are ~ul cĂŁ e inoportun.) 6. conÂştiinÞã. (~ul datoriei ĂŽmplinite.) 7. certitudine, convingere, credinÞã, ĂŽncredinĂžare, siguranÞã, (livr.) convicĂžiune. (Am ~ul cĂŁ aÂşa se va ĂŽntâmpla.)

Nu am zis nicaieri ca are sens ce am scris...nu m-am luat de cei cu diesel sau nu am avut intentia asta. Ca sa inchei analiza, sunt niste pareri scrise la 5AM fara sens si scop.

omul are dreptate dar numai ca nu trebuie dramatizat asa...o fi el mai melancolic...niciodata nu se simte/aude benzina ca motorina.dar motoarele diesel nu mai sunt acelea de acum 20 de ani ca sa te sperie cand invarti cheia in contact.

duxter.. opiniile tale sunt scrise in mod tendentios.. "Un grohait teribil" ar trebui sa ceri opinia unui editor sa-ti mai modeleze gandurile

"Multi pretind, pretind ca se simt bine la volanul unui diesel insa in mintea lor predomina altceva" de unde sti tu ce predomina in mintea "multora" ?

Deci daca fac topic la opinii si editoriale ca urasc evreii , e ok ?

Esti moderator ar trebui sa stii mai bine...

Bunilla: daca e entuziast otto putea sa-si zica parerea despre motoarele pe benzina, nu sa loveasca in motoarele diesel,

Oricum formularea gandurilor sale, lasa de dorit, sunt scrise tendentios... poate nevoit... dar oricum fiind moderator trebuie sa avem pretentii mai mari de la el.. el ar trebui sa dea exemplu bun.. nu sa starneasca flame-uri...

Fac un topic la opinii si editoriale, doar ca EXEMPLU, sper sa ma ierte moderatorii, ca sa vedeti despre ce vorbesc...

Edited by Lifestyle

Nu ma ajuta mai ciupane: nu este vorba de religie, dar aici se leaga de soferii de diesel, ca totusi hai sa fim seriosi ne mandrim cu posesiunile... si daca el zice de posesiunea mea ca grohaieste... etc.. nu e ok.. dar am inteles e moderator si trebuie sa-i iei partea,

Parerea mea ca topicul putea fi pro benzina nu anti diesel :twoup: sper sa isi dea seama ce inseamna pro benzina ... ca ce a facut el aici nu e pro benzina ci e anti diesel

Edited by Lifestyle

Ganduri...

Text fara scop, a nu se interpreta gresit.

Lifestyle: Poti incerca sa citesti ce am scris chiar daca nu o sa intelegi... Pe de alta parte am mai scris niste lucruri subliniate mai sus.

pai ar fi absurd.. sa raspund dincolo la un post , pus aici, si duxter sper sa nu mi-o ia in nume de rau.. dar in felul acesta se face politica si vedeti si voi ce urat e sa-ti zici cat esti tu de bun aruncand cu rahat in oponent...

Duxter: de ce sa fie frustrare ti-am zis clar ca apreciez un motor bun pe benzina, si ca topicul ala nu reprezinta parerea mea asupra posesorilor de masini pe benzina, sau limba romana te aludeaza....

Tu imi spui ce ai vrut sa scrii eu iti spun ce se intelege... ar trebui sa stii ca nu am nimic cu tine, imi esti chiar simpatic intr-un mod hetero...

Daca vrei te ajut cu argumente pro benzina, dar nu ma pretez sa arunc cu noroi in opozitie..

Edited by Lifestyle

Nu cred ca am jignit eu pe nimeni pana acum, cel putin. Topicul initial nu avea scop...sens...nu avea nimic, insa pe parcurs lucrurile se schimba.

Nu stiu cum trebuie sa mai scriu ca cineva sa inteleaga ce inseamna o opinie, o parere, de fapt la asta se si refera sectiunea asta deci am tot dreptul sa mi-o exprim.

Faptul ca sunt moderator nu are legatura cu dreptul meu de a-mi exprima parerea.

Oricum va multumesc pt critici/sugestii.

a inteles gresit moderatorul, o sa dispara deseara,

Repet.. normal ca nu e adevarat ce am scris dincolo... dar va pot eu convinge pe voi ca am vrut sa zic altceva ???? NU logic ca nu, se intelege 1 singur lucru.. pentru ca este formulat tendentios (din nou repet topicul meu este forumulat tendentios)... a fost exagerat... si a fost o abordare gresita, in loc sa ma refer la consumul masinilor pe benzina, puteam sa ma refer la consumul redus al masinilor diesel... se intelege acum ?

Nu ma bag sa zic cat de realista este, nu am dorit ca topicul ala sa devina mai mult decat este acuma, deci nu are rost sa discutam pe marginea lui...

Edited by Lifestyle

Eu zic asa.

Duxter sa mearga pana jos la masina si sa faca poza la indicatorul de la benzina. Pe cat facem pariu ca e becu aprins, sau aproape de rezerva?

Valabil si pentru Ciupanezu. Cu ocazia asta, poate face poza si cu kilometrajul ala fabulos (adica din fabule).

@WLF: Ti-am postat poza pe sondajul despre km parcursi.

Despre becul aprins, probabil vorbesti din propria experienta.

Chiar spuneai pe un topic ca atunci cand lasai 535i-ul E34 pe care l-ai avut cu putina benzina, a doua zi nu prea mai tragea pana nu puneai benzina. :twoup:

Tot timpul vorbim de paiul din ochii altora dar nu vedem barna din ochii nostri...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.