Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Pareri si sfaturi BMW E60

Stefann

Recommended Posts

Am gasit si vreau sa imi schimb masina actuala , 320d E46 2001 cu un 525i E60 2004 . Masina are destule dotari , este intretinuta perfect (sunt prieten cu proprietarul si stiu cum are grija de ea si ce i-a facut).

Ma intereseaza cum vi se pare ca masina in general , ca motor , cutie , putere , cuplu , consum etc......

Vreau niste pareri cat de cat avizate.

Ma intereseaza un consum real in oras daca are cineva si imi poate spune si eventual extra urban , la fel....real daca se poate . Foarte mult ma intereseaza autonomia din acest punct de vedere , de accea intreb.

Pai iti pot spune cate ceva despre a mea care este tot 2004 si motorul M54 de 192 de cai. Motorul este foarte silentios la ralanti, iar la turatii de peste 3000 se aude foarte foarte misto. De tras trage destul de bine chiar si cu cutie steptronic, iar cuplul chiar daca nu este cat al unui diesel (245Nm) se simte destul de bine.

Consumul nu e tocmai redus...insa depinde foarte mult de stilul de condus...

Extraurban condus usor ( 100-120km/h): 8%

Extraurban condus sportiv (150-160km/h): 10%

Urban Bucuresti trafic moderat si condus usor (orele 13-14): 14-15%

Urban Bucuresti trafic intens (orele 17-18): 17-18% maxim atins 19%

Autostrada (viteza medie 180km/h) : 11%

Masina am luat-o cu vreo 70kkm de la dealer din DE si acum are vreo 100kkm, pana acum nu a avut nici cea mai mica problema (bat in lemn) nici inainte se pare ca nu prea a avut ca nu e nimic trecut in cartea ei decat reviziile. Motorul si cutia functioneaza la fel ca la inceput, cand am luat-o.

Reviziile m-au costat cam 25 mil (placute frana, lichid de frana, filtru aer, microfiltre, ulei motor, filtru ulei, bujii).

Singurul lucru care a fost schimbat a fost o valva DISA (4-5 mil) care spuneau ei ca "tacane" si ca ar cam trebui schimbata daca vreau sa nu am probleme si sa imi intre clapeta aceea in cilindrii. Insa cand au dat-o jos, clapeta se misca exact ca cea noua poate cu un joc f f mic. Dar am zis ca e mai sigur asa.

Deci ce pot sa spun e ca are o autonomie destul de buna si este chiar sprintena si trage f bine. Cutia (steptronic) este bine etajata si functioneaza bine chiar si in modul manual, schimbarile de viteza facandu-se cam sub o sec.

Viteza maxima e in jur de 230km/h, viteza la care masina silentioasa singurul zgomot fiind cel al vantului, dar deloc deranjant, la aceasta viteza motorul are cam 4600-4700rpm.

Per total sunt destul de multumit de masina, sincer este foarte fiabila si chiar sprintena, insa as vrea sa vad cam cum este un 530i de 258cp si un 535d ....

230 maxim ? Mi se pare un pic cam putin.

Destul de realist ce ai spus tu aici , apreciez . Masina care vreau eu sa o iau este manuala , nu automata .

Ce ziceti , sa o iau pe asta sau sa mai astept ceva vreme si sa gasesc un 530d bun ?

Acolo era cu totul altceva . In momentul de fata ma intereseaza strict despre aceasta motorizare , cutie manuala.

Deci acolo era vorba despre E60 - vreun model de lame de ras.

Nu cred ca poate gasi cineva defecte E60-ului 525i, daca ai bani cumpar-o.

Acolo era cu totul altceva . In momentul de fata ma intereseaza strict despre aceasta motorizare , cutie manuala.

Deci acolo era vorba despre E60 - vreun model de lame de ras.

Nu cred ca poate gasi cineva defecte E60-ului 525i, daca ai bani cumpar-o.

Nu este vorba de bani , este vorba de fiabilitate , consum , eventuale probleme . Masina care vreau sa o iau o stiu de noua , stiu cum a fost intretinuta si de aceea ma atrage . Altfel vorbind , probabil m-as orienta spre 530d daca nu se rezolva asta.

Pai daca e manuala zic eu ca e si mai bine, deoarece poti folosi mai eficient puterea motorului si va mai scadea si vei avea si un consum mai redus.

Motorizarea este destul de puternica pt tara noastra, zic eu...mai ales modelul cu cutie manuala, deci nu ai avea de ce sa te plangi.

Fiabilitatea este la loc de cinste, dupa parerea mea mai ales ca sti masina. Eu zic ca merita 100%.

Viteza maxima este parca sa zic eu 235km/h din fabrica, insa eu unul nu am mers mai tare de 230km/h ca nu prea s-a putut, nici chiar pe A2 mai ales ca acum au aparut gropite si alte denivelari.

La 230km/h motorul in treapta a 6-a are cam 5000rpm...ceea ce iti mai lasa inca 1500 de ture pana la maxim...deci cred ca totusi este cumva limitata viteza la 235km/h. Nu stiu cum este la modelul cu cutie manuala....insa nu cred sa fie diferente mari.

Dar la 230km/h masina este destul de silentioasa si se tine foarte bine pe sosea...ceea ce este de ajuns, chiar si pt autobahn, insa consumul creste drastic in jurul acetei valori fiind de aprox 17-18%.

Parerea mea e ca te poti indrepta cu incredere spre acest model, mai ales ca si cunosti masina.

Masina o sa o cumpar cam intr-o saptamana.

M-am decis .

Ramane 525i-ul , 6L 192cp.

Oriental Blue , piele bej , bixenon adaptiv , piele bej , incalzire in scaune , navi mare + tv , perdeluta spate , pdc fata-spate , clima bizonala , senzor perimetru , ploaie , lumini etc.

Masina este este 02.2004 , in stare foarte buna , adusa de amicul meu din Germania personal in 2005 , cumparata direct de la neamt la 43 000km , iar de atunci pana acum masina are 134 000 km , toate reviziile numai la AB , masina are schimbat pe ea aproape tot ce a fost de schimbat , omul nu se uita la bani si nu il interesa , vroia sa aibe masina beton.

Ce parere aveti ?

Pretul se invarte undeva la 18500-19000.

Foarte buna alegere iar pretul este foarte bun, chiar e afacere la banii astia.

Tocmai de aceea am si spus ca m-am hotarat . Saptamana viitoare , pe luni-marti ma duc sa fac actele cu amicu meu si gata.

Pe urma poze si ne vedem la o intalnire.

P.S. Unde gasesc si eu pe net culorile de la BMW-uri , mai ales cele albastre , deoarece vreau sa arat cuiva culoarea care e masina si nu prea o gasesc pe net.

Nu este vorba de bani , este vorba de fiabilitate , consum , eventuale probleme . Masina care vreau sa o iau o stiu de noua , stiu cum a fost intretinuta si de aceea ma atrage . Altfel vorbind , probabil m-as orienta spre 530d daca nu se rezolva asta.

pai daca o stii de noua si este din 2004, in 4 ani stii ce s-a schimbat sau care au fost problemele, eu zic ca merita sa o iei, asta daca iti convine si pretul.

si eu stiam fostul proprietar si asta a contat mult in decizia de cumparare.

in rest E60 este o masina frumoasa, leganta, are niste ochisori frumosi rau, este spatioasa si fiabila.

iar 525i este un motor bun, suficient pentru caroseria respectiva.

Am spus si mai sus istoricul masinii.

M-am hotarat si o sa o iau.

Si eu am stat in dubii un pic cu motorizarea , eu vroiam un 530d 231cp , eventual cu o modificare de soft sa o duc la 270-280cp , dar cred ca si cei 192cp sunt ok pentru caroseria de pe 5'ar.

Si eu ma gandeam la un 530d, insa nu mi-a placut sunetul motorului fata de cel al benzinarului si faptul ca nu e la fel de fiabil, totodata.

Oricum grabeste-te sa o iei si sa ne aduc poze...:twoup:

Da , saptamana asta care vine cu siguranta o iau. Cum am luat-o , o spal si o fac frumoasa si apoi pozeee :twoup:

Da' sa sti ca daca vrei sa-i faci poze trebuie sa te opresti din condus si sa te dai jos din masina :twoup: ...sau mai bine pui pe cineva sa iti faca poze din mers ... :D

:twoup: E aici va fi o problema , cel putin 1-2 zile pana ma obisnuiesc cu masina si imi fac damblaua , apoi cred ca o sa am timp de poze.