Jump to content

cum e prinsa bara spate E46 ?

Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati. Am un E46 facelift (2005) si am fost usor lovit in bara spate in lateral incet in parcare de un logan (locul lovituri este indicat de sagetile albastre).

Mentionez ca bara nu mi-a sarit din nici un surub aparent (acelea din interior aripilor) si nu pare rupta, infundata, deplasata pe laterale sau ceva de genu.

La impact s-a deplasat bara aproximativ 5 mm in afara doar in locul indicat cu cercul albastru (sub portbagaj).

Vreau sa va intreb daca stiti cumva cum e prinsa bara in acel loc ca as vrea s-o bag la loc ? sunt cleme si trebuie sa apas ? sunt suruburi sub bandou care posibil sa se fi rupt ?

Va rog dati-mi o rezolvare la problema mea. Spuneti-mi va rog daca trebuie sa dau sau nu bara jos pentru a o fixa asa cum trebuie sau se poate si fara si daca da cum ? As vrea sa stiu daca pot s-o ajustez eu fara sa merg la service iar daca e nevoie sa-mi spuneti.

Atasez poza cu bara....

Va rog sa ma ajutati. Am un E46 facelift (2005) si am fost usor lovit in bara spate in lateral incet in parcare de un logan (locul lovituri este indicat de sagetile albastre).

Mentionez ca bara nu mi-a sarit din nici un surub aparent (acelea din interior aripilor) si nu pare rupta, infundata, deplasata pe laterale sau ceva de genu.

La impact s-a deplasat bara aproximativ 5 mm in afara doar in locul indicat cu cercul albastru (sub portbagaj).

Vreau sa va intreb daca stiti cumva cum e prinsa bara in acel loc ca as vrea s-o bag la loc ? sunt cleme si trebuie sa apas ? sunt suruburi sub bandou care posibil sa se fi rupt ?

Va rog dati-mi o rezolvare la problema mea. Spuneti-mi va rog daca trebuie sa dau sau nu bara jos pentru a o fixa asa cum trebuie sau se poate si fara si daca da cum ? As vrea sa stiu daca pot s-o ajustez eu fara sa merg la service iar daca e nevoie sa-mi spuneti.

Atasez poza cu bara....

Daca deplasarea este de doar 5 mm si nu "deranjeaza" foarte tare la imagine mai bine o lasi asa cum ese acum pentru ca reasezarea pe vechea pozitie trebuie facuta de un "meserias" care a mai facut aceasta operatiune si este dispus sa munceasca cca. 2 ore; Bara din spate la aceste masini nu este doar o bara pur-si-simplu, ca la alte masini, ci un sistem complex de protectie impotriva eventualelor "socuri" venite din spate (de ex. are chiar si 2 telescoape plasate sub podeaua portbagajului, in prelungirea lojeroanelor in 2 tevi rigide din otel). Operatiunea nu este extrem de dificila, dare trebuie sa stii ce suruburi sa slabesti (prin portbagaj) ... de unde poti face reglajele ... daca nu s-a deformat putin suportul de pe aripa stanga, caz in care este necesara demontarea barei, ajustarea suportului si inlocuirea eventualelor cleme rupte sau fisurate ... mai gandeste-te, singur si fara un elevator sau o rampa, nu cred ca poti s-o faci.

Asa ca ori gasasti "meseriasul" care stie si este dispus s-o faca ori o lasi asa. Sincer, deplasarea este greu sesizabila ... cel putin din unghiul din care ai facut poza; exista, doar pentru ca stii tu ce s-a intamplat.

Multa bafta !

Guest juststy
salut. aparent problema ta e pare simpla dar din pacate nu este asa.pe dedesubtul barii ai o armatura din fibra iar bara in lateral are niste suporti extrem se sensibili de care se prinde de caroserie. bara trebuie data jos si vazut ce este pe sub ea, tin sa mentionez ca se da jos prin porbagaj dupa ce se desfac cateva accesorii. Nu cred ca este costisitoare reparatia daca nu e crapata armatura si nu trebuie vopsita bara dar trebuie facuta intr-un service specializat. pe mine de exemplu m-a lovit un logan in spate, initial am zis ca nu mai merg la service ca nu se vedea mare lucru dar reparatia s-a dus la 1800 de lei, dar a trebuit vopsita bara si schimbata armatura, se crapase putin de tot. ce sa mai zic.. bafta.

Atasez poza cu bara....

asa o am si eu. doar ca a fost exclusiv vina mea. am dat intr-o tzeava desi pdc-ul urla din toti bojocii...

de peste 1 an incerc sa imi fac curaj sa ma bag la demontare... daca o fac inaintea ta fac si niste poze.

daca o faci tu inainte... pozeaza tu

asa cum am promis, revin cu rezolvarea simpla a acestei probleme.

am facut o schema pentru a explica mai bine situatia :

-> portiunea centrala a barei spate, sarise peste suportul plasticat, asa cum se vede in schema.

am observat asta de sub masina cu o lanterna.

solutia a fost simpla... cu ajutorul unui prieten i-am indicat unde se vedea ca-i peste suportul de plastic iar el tragea si apasa in jos de bara incet pentru a baga acea portiune sub suportul de plastic.

dupa ce a intrat toata "buza" barei sub suport si-a revenit instant asa cum era inainte din fabrica :twoup:

sper sa va ajute daca aveti probleme de acest gen.

o rezolvare simpla de 10minute, care, daca se ajungea la AB, poate costa cateva milioane pentru deranj :twoup: