Jump to content

RAR

adrianrus

Recommended Posts

mai trebuie sa traduci actele, sa platesti niste taxe si s-o declari la impozit

e pe aici un topic cu tot ce trebuie facut

parerea mea e sa astepti pina se hotarasc milogii astia cu mizeria lor de taxa

eu am platit-o si am dat statul in judecata - am termen pe 14 mai

mama lor...

Ma gandeam sa fac rar-ul si s-o inmatriculez pe 1 iulie daca de atunci intra in vigoare noua taxa.

Si intre timp poate mai fac rost de o pereche de nr rosii...

eu am avut 3 luni nr rosii

unii zic o luna, pe altii i-am auzit ca 3 luni ar fi legal

eu sint coleg cu aia de la inmatriculari si au fost milogi, nu poti sa scoti nimic de la ei, abia am reusit sa prelungesc ultima luna

in schimb, am vazut pe unul care a avut 6!!! luni

Ai de capu meu!

Ideea este ca eu am numere rosii de la firma care mi-a adus masina din Germania si asigurarea pe seria de sasiu, tot de la ei.

Nu am fost la inmatriculari, deci s-ar putea sa-mi mai dea o pereche. Nu stiu exact.

Maine dau un telefon la RAR, ma duc pana acolo sa vad ce rezolv...

Edited by w4u

Acum ca mi-am facut RAR-ul si am toate actele ce trebuie sa mai fac?

E obligatoriu sa o inmatriculez in urmatoarele doua luni?

Nu , insa daca trec mai mult de 60 zile expira nota de autenticitate si trebuie refacuta la RAR pentru inmatriculare.

Acum ca mi-am facut RAR-ul si am toate actele ce trebuie sa mai fac?

E obligatoriu sa o inmatriculez in urmatoarele doua luni?

Nu , insa daca trec mai mult de 60 zile expira nota de autenticitate si trebuie refacuta la RAR pentru inmatriculare.

Certificatul de autenticitate e valabil 60 de zile, deci ma gandesc ca am doua luni la dispozitie ca sa o inmatriculez.

Ma gandeam ca pana la 1 iulie reusesc sa mai primesc o pereche de nr rosii, apoi sa o inmatriculez.

ai declarat-o si la impozite? trebuie sa o declari in termen de 30 de zile de cand ai intrat in posesia ei, daca nu o declari platesti o amenda de 50 de roni

este pe persoana juridica si cred ca lucrul asta se face cand o inscriu in circulatie.

Edited by w4u

• 5 weeks later...

Am fost la politie si mi-am mai luat un set de numere rosii, mi-au dat fara discutie.

Cand mi-am luat masina de la dealer(care mi-a dat si numerele rosii), pe brief nu mi-au pus stampila politiei!

Am RAR-ul facut si valabil pana in iunie.

Se poate prelungi?

Am fost la politie si mi-am mai luat un set de numere rosii, mi-au dat fara discutie.

Cand mi-am luat masina de la dealer(care mi-a dat si numerele rosii), pe brief nu mi-au pus stampila politiei!

Se poate prelungi?

Se pot lua asa de usor numere rosii a 2-a oara? Ca si eu sunt cam in aceeasi situatie. Astept 1 iulie pt noua taxa. Bine, n-am fost la politie sa intreb dc imi dau alte numere, doar am auzit ca nu prea se dau. Sau faptul ca masina ta e pe persoana juridica justifica prelungirea asta?

Se poate prelungi?

Se pot lua asa de usor numere rosii a 2-a oara? Ca si eu sunt cam in aceeasi situatie. Astept 1 iulie pt noua taxa. Bine, n-am fost la politie sa intreb dc imi dau alte numere, doar am auzit ca nu prea se dau. Sau faptul ca masina ta e pe persoana juridica justifica prelungirea asta?

Mai, ideea este ca eu n-am avut stampila pe brief, desi am avut primul set de numere rosii!

Daca ai stampila aia pe brieful masinii e dovada ca masina a mai avut numere rosii si nu ti se mai dau.

Uita-te bine, ai stampila?

Edited by w4u

M-am uitat cu atentie, n-am nicio stampila. Dar ma gandesc ca ma au in baza lor de date. Sau sa ma duc cu tupeu si sa cer numerele? :twoup:

tzâ klar!

si io ma temeam de asta, ca ma aflu in baza lor de date, dar nu cred ca verifica, chiar m-am uitat la domn' pe monitor si nu am vazut sa fi scris seria de sasiu.

da cum de nu ai stampila?

Habar n-am cum de n-am stampila. Nici nu stiam ca trebuie sa o am. Totusi am completat cererea aia in care parca am scris si seria de sasiu. Cred ca pana la urma ma duc si dc imi zic ceva, fac si eu pe prostu ca n-am stiut ca nu se mai da. :twoup:

Mergi si zici ca tu ai luat acum masina si nu stii sa fi avut numere.

Zici ca abia acum ai platit-o integral si ai intrat in posesia ei si ai nevoie de numere ca sa o duci sa-i faci rar-ul.

Mergi la o tanti care iti pregateste dosaru pentru 5 lei si te invata dansa cum sa faci, daca nu ai stampila iti da numere.

Stampila pe brief e dovada!