Jump to content

Probleme temperatura lichidului de racire

Recommended Posts

si eu am aceeasi problema,cand stau mult in trafic creste apa..cum prind putin loc si merg cu 60 constant scade apa la prima liniuta.ce poate sa fie?prcizez ca termostatul are 1 luna ,pompa noua,vascocupla buna,dar deflectorul de aer din jurul elicei lipseste Edited by cata precup

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
Salut in seara asta am dat si eu o tura de bucuresti toate ,bune nivelul apei la locul lui,, am iesit pe autostrada iar dupa 3-4 km am observat ca a inceput sa scada temperatura la motor ,, dupa 20 km nivelul apei aproape atingea zona albastra de la indicator,, ar putea fii termostatul blocat pe dechis? ,Multumesc Edited by deyu1

Salut in seara asta am dat si eu o tura de bucuresti toate ,bune nivelul apei la locul lui,, am iesit pe autostrada iar dupa 3-4 km am observat ca a inceput sa scada temperatura la motor ,, dupa 20 km nivelul apei aproape atingea zona albastra de la indicator,, ar putea fii termostatul blocat pe dechis? ,Multumesc

e normal ca la viteza sa scada terperatura apei. Afara rece mergi cu viteza aerul intra cu putere mai mare la radiator si raceste mai bine

am sa comand maine unul si il voi schimba,, nu am mers cu viteza mare 120-130 km/h dar am masina de 12 ani si nu mi s-a mai intamplat, cand am ajuns inapoi in oras s-a ridicat temperatura apei la loc,, dar mentionez pe autostrada a scazut mult si repede,, Edited by deyu1

Ba nu e normal deloc. Temperatura motorului trebuie sa fie constanta indiferent de conditii.

deyu, ai dreptate... e foarte posibil ca termostatul sa fie blocat pe deschis.

in afara de bmw(la care sta fix apa) mai am doua masini Logan 1.5dci si Golf 1.8T la care cand merg in afara orasului temperatura apei scade

Ba nu e normal deloc. Temperatura motorului trebuie sa fie constanta indiferent de conditii.

deyu, ai dreptate... e foarte posibil ca termostatul sa fie blocat pe deschis.

in afara de bmw(la care sta fix apa) mai am doua masini Logan 1.5dci si Golf 1.8T la care cand merg in afara orasului temperatura apei scade

Asta se intampla datorita faptului ca nu au fost concepute foarte bine.Chiar daca scade temperatura putin, nu este normal sa fie indicat acest lucru pe ceas.

problema e ca in astfel de conditii, racirea excesiva a motorului poate conduce si la alte inconveniente: creste consumul, de ex...

Nu este vorba de racire excesiva.Un motor de generatie mai noua functioneaza intre 80C si 112C.In acest interval de temperatura acul trebuie sa stea la 1/2.

Nu este indicat sa se mentina o singura temperatura in toate regimurile de functionare ale motorului.

Salut in seara asta am dat si eu o tura de bucuresti toate ,bune nivelul apei la locul lui,, am iesit pe autostrada iar dupa 3-4 km am observat ca a inceput sa scada temperatura la motor ,, dupa 20 km nivelul apei aproape atingea zona albastra de la indicator,, ar putea fii termostatul blocat pe dechis? ,Multumesc

Intr-adevar e posibil ca termostatul sa fie uzat si sa deschida prea devreme sau chiar sa fie blocat... Vara ar putea fi chiar bine, insa iarna deja nu vei mai avea caldura suficienta in habitaclu, motorul va merge un pic mai zgomotos, consumul e si el afectat intr-o oarecare masura...etc. Temperatura motorului insa variaza in functie de cea externa, regimul de mers, viteza, calitatea lichidului de racire, etc...

am patit si io la fel acum 3 ani ,am plecat la munte si am facut frigu in masina, cum reduceam turele se racea motorul

cand am ajuns acasa am desfacut termostatul si era inchis, il fierb ,deschide si il dau afara din apa, surpriza ramane cracanat

deci este foarte posibil

• 1 month later...