Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

am rupt o bujie in _chiulasa_

Recommended Posts

320 d din 99

am rupt o bujie, nu iese dar se invarte in gol, s a rupt partea cu hexagonul dar nu se zmulge, masina merge la fel. cum rezolv asta, unde se face si cat costa, e obligatoriu sa dau _chiulasa_ jos? cine stie sau a mai auzit asa ceva astept sa mi impartaseasca patania.

am folosit si spray degripant si am tras si incet de ea, dar nu am avut ce sa i fac. toate s au scos f greu si una s a rupt. celelalte au iesit cu filetul facut varza, am bagat pe cele noi si e ok, dar nu cred ca au fost vreodata schimbate si d asta am intampinat probleme. multumesc de ajutor

Edited by florentincristea

320 d din 99

am rupt o bujie, nu iese dar se invarte in gol, s a rupt partea cu hexagonul dar nu se zmulge, masina merge la fel. cum rezolv asta, unde se face si cat costa, e obligatoriu sa dau _chiulasa_ jos? cine stie sau a mai auzit asa ceva astept sa mi impartaseasca patania.

am folosit si spray degripant si am tras si incet de ea, dar nu am avut ce sa i fac. toate s au scos f greu si una s a rupt. celelalte au iesit cu filetul facut varza, am bagat pe cele noi si e ok, dar nu cred ca au fost vreodata schimbate si d asta am intampinat probleme. multumesc de ajutor

cred ca ar trebui sa ajungi la vreun service ...daca s-a stricat filetul se poate face o reductie la strung ..cel putin la modelele benzina ...nu stiu cum e la motorina !

exista riscul sa mi sara in cap daca merg asa cu masina cateva zile pana gasesc unde sa o fac?

am mers cu ea azi da nu sufla si nu se simte a ar fi pb

in cap nu-ti sare...pe la motor e posibil...daca e un mecanic tipicar si cu scule poti sa scapi fara sa dai jos chelioasa..

da se rupe / cade ceva inauntru...naspa...

ai vrut sa le scoti cu motorul rece sau cald ?

era caldut, dar sincer nu prea conteaza cum e motoru. desi intr un fel e bine sa fie cald, altii zic altfel si tot asa, parerile nu ma ajutau sa le scot, doar sfaturi concrete si am facut asta cu mana mea stiind ca tre sa am grija si am avut, cred ca daca o lasam pe mana altuia le rupea ori toata ori mai multe ca mine. pur si simplu nu cred ca se putea evita asta

a credeam ca stii pe cineva si in functie de unde sunt puteai recomanda

faza e ca m am enervat pe cei de la dormag ca mi au crut 100 eur sa schimbe bujiile si le am facut singur. si nu ca se gandeau ca exista riscul sa se rupa, ca au de dat jos admisia si e f greu. faza e ca am vb de ei pe forum ca nu sunt buni si pt orice aveam azi de facut pretu era 100 euro. unu din ei e si el pe forum si s a ofuscat.doar cu injectoare;le a fost mai ieftin ca era si pret afisat si spusesera si inainte de fazele de pe net cat ma costa. asta e nu mai calc pe acolo cat oi fi si de fiecar data cand am ocazia sa spun ce cred si e adevarat nu ma dau la o parte

a credeam ca stii pe cineva si in functie de unde sunt puteai recomanda

faza e ca m am enervat pe cei de la dormag ca mi au crut 100 eur sa schimbe bujiile si le am facut singur. si nu ca se gandeau ca exista riscul sa se rupa, ca au de dat jos admisia si e f greu. faza e ca am vb de ei pe forum ca nu sunt buni si pt orice aveam azi de facut pretu era 100 euro. unu din ei e si el pe forum si s a ofuscat.doar cu injectoare;le a fost mai ieftin ca era si pret afisat si spusesera si inainte de fazele de pe net cat ma costa. asta e nu mai calc pe acolo cat oi fi si de fiecar data cand am ocazia sa spun ce cred si e adevarat nu ma dau la o parte

cine e pe forum de la DORMAg ...spune-mi pe Pm daca nu vrei aici !..

de facut se poate face dar , sincer , la fel ca si tine , te apuci de o trb si dai in alte alea...apoi proprietarul se supara , crede ca vrei sa-l "arzi" la bani...sincer de asta nu ma bag...nu ca as avea ceva personal cu tine...

oricum sa stii ca e mai bine cu chiulasa cit mai calda...

nu e nevoie sa spun pe pm are id guess on

da faza e ca nu a spus azi cine e dar stiau toti cine sunt eu si ce am zis de ei

Si de ce era suparat !..ca au preturi mari sau ca nu e multumita lumea de munca lor si atitudine ...AAa..si guess on daca citesti asta ..cand am fost eu in service era un chinez cu un E60 .///Omul a tot insistat ca vrea sa i se regleze si frana de mana ..l-au tot luat la misto baietii pe acolo ...ca ce ai nevoie domle de frana de mana la BMW ..radeau si il mai si injurau pe la spate pe motive rasiste !.Intr-un final l-au trimis acasa pt ca nu mai aveau chef de el !...Asa ca in loc sa fie suparat mai bine ar tine cont de ce vede pe aici si ar lua atitudine daca poate !...Dar sincer nu ma astept !... :twoup:

Srry de offtopic ...succes cu bujia ! Nu pot sa-ti recomand decat Augsburg ...dar va trebui sa iei bujia de la ei !..

Edited by myxage

bujiile sunt luate deja

3 le am scos si una nu . sincer m am uitat pe forum inainte si am inteles ca e vb de 50 100 lei de sch bujii, si d asta am sarit ca ars cand a zis 100 euro. la fel bucsa centrala grup tot 100 euro.

Eu cred ca ei sub 100 E nu incep munca :twoup: ...Nu pot sa-ti spun decat ca mie pt o bucsa pe spate ..la un service mi-au cerut 600 ron ...si la Augsburg am platit 120 ron ...Deci totul e sa cauti cea mai buna oferta ..

am cautat si pe alte forumuri, majoritatea au dat chiulasa jos, insa daca incep sa fac d astea e complicat. garnitura noua, meserias bun, or mai fi si de facut reglaje etc, cred ca ma ia cu lesin deja. si faza nasoala e ca am vb la service uri si spun sa la aduc chiulasa ca ei nu demonteaza.

am cautat si pe alte forumuri, majoritatea au dat chiulasa jos, insa daca incep sa fac d astea e complicat. garnitura noua, meserias bun, or mai fi si de facut reglaje etc, cred ca ma ia cu lesin deja. si faza nasoala e ca am vb la service uri si spun sa la aduc chiulasa ca ei nu demonteaza.

Nu ai cautat bine. Un coleg de pe un alt forum BMW a patiti ceea ce ai patit si tu. Este din Giurgiu, acolo a facut lucrarea si l-a costat (daca retin bine) 300 ron. Nu au desfacut motorul. Iti trimit pe PM forumul si userul colegului. Mai departe cauti tu. Bafta!

Nu ai cautat bine. Un coleg de pe un alt forum BMW a patiti ceea ce ai patit si tu. Este din Giurgiu, acolo a facut lucrarea si l-a costat (daca retin bine) 300 ron. Nu au desfacut motorul. Iti trimit pe PM forumul si userul colegului. Mai departe cauti tu. Bafta!

din giurgiu sunt si eu..aceasi problema. da-mi te rog si mie PM cu aceleasi informatii

din giurgiu sunt si eu..aceasi problema. da-mi te rog si mie PM cu aceleasi informatii

I-am lasat si eu si Florentin PM colegului respectiv. Poate acum, dupa mini-vacanta sa il citeasca si el.