Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

am rupt o bujie in _chiulasa_

Recommended Posts

am primit raspuns.

Service "Florirolf", Gr.- sos. Balanoaiei, tel. 0246/212231; 0722217089.-Sper sa va fie de folos, desi nu doresc nimanui sa pateasca ce am patit eu cu bujiile.

P.S. Daca nu te descurci in Gr., cand te programeaza ma suni si te duc eu acolo.

eu am vrut sa schimb o bujie la augusburg si mi-au zis k e probabil sa se rupa bujia in ghiuloasa, si daca se rupe ei nu poate sa mai faca nimic si trebuie sa desfac _chiulasa_. Am renuntat sa o mai schimb,

am vb la giurgiu. nu poate garanta ca se va rezolva fara dat jos _chiulasa_ dar se va face tot posibilul. sun vineri pt saptamana viitoare daca e sa ajung luni. dupa ce rezolv cu ea si pot da informatii revin. daca mai stie cineva prin bucuresti unde sa rezolv ascult sfaturi

am vb la giurgiu. nu poate garanta ca se va rezolva fara dat jos _chiulasa_ dar se va face tot posibilul. sun vineri pt saptamana viitoare daca e sa ajung luni. dupa ce rezolv cu ea si pot da informatii revin. daca mai stie cineva prin bucuresti unde sa rezolv ascult sfaturi

Ai putea sĂŁ incerci asta:Dai gaurĂŁ de5 in bujie circa15-16 mm,NU mai mult.Bati fortat un inbus stelar(cu mai multecolturi)pui cheia de 10 inelarĂŁ pe el si ti incordat pe desfacere,nu forta!cu un ciocĂŁnel lovesti imbusul in timp ce ti pe desfacere.Daca motorul e cĂŁldut merge mai usor,eu am desfacut asa la frig astĂŁ iarna,bafta

folositi WD40 la orice surub filet gripat e foarte bun

dati cu el in jurul filetului si lasati 2-5 minute sa actioneze

si ca sa il desfaceti mai usor loviti surubul in cap inainte de a da cu forta, nu foarte tare cat sa vibreze si prin asta se separa cat de cat

bujiile se desfac cu motorul cald nicodata cu el rece

nu se rup bujiile daca respectati aceste reguli

motor cald

folosoto WD40 (sau ce va place voua dar sa fie ce e si WD40)

si inaite de a da cu forta sa o loviti in cap -> vibratiile rup "contopirea" temporara

altfel spus un dulap mare e cel mai greu sa il misti din loc dupa ce ai trecut de acest punct forta necesara mutarii e mai mica

stiu ca e tarziu deja :twoup: dar poate pe viitor pt cineva va fi util

Edited by clauberty

iti dai seama ca nu ma bag acum sa dau gaura eu cu spiral

o sa fac asta la un service. daca nu o rezolva e pe barba lor. ea merge asa da ma roade cand stiu ca ceva nu e cum trebuie. o sa tin cont si daca tot o sa umblu la ea o sa incerc sa refac si filetele celorlalte bujii, ca atunci cand le am scos aveau filetele praf