Jump to content

de ce x5 3.0si de usa are260cp/2600rpm si cel de euro272cp/2650rpm

etnil and

Recommended Posts

Pana la urma e vorba de KW, astia oricum i-ai calcula, tot egali ar fi si in US si in Europa.

E46 330xi are 225 de cai in US, iar in Europa are cu 10 cai mai mult. Nu stiu din ce motive, dar nu din cauza calculului diferit, VW Golf R32 are 250 de cai si in USA si in Europa.

Edited by WLF

Incorect. kW-ii sunt identici. Caii putere difera.

http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower#Measurement

Americanii masoara bhp conform SAE, germanii masoara HP conform DIN.

Pai si cum explici ca 325i in US are tot 192 de cai ca si in Europa, numai 330i are cu 10 cai mai putin?

La E46 330i cred ca se explica prin pachetul ZHP care ii adauga 10 cai. Un 330i standard are 225 iar daca iti iei cu pachet ZHP are cu 10 cai mai mult.

Sau GTI si R32, cu 200 respectiv 250 cai si in US si in Europa.

Edited by WLF

Problema in State e ca ei nu au ca noi carte de identitate si talon in care sa scrie toate datele tehnice ale masinii. In afara de VIN, model si an, nu scrie absolut nimic pe Title, ca m-am uitat la 330xi-ul meu si nu am de unde sa scot cati kw are. Stiu de pe E46fanatics ca ar avea 225 cai, si motivul pentru care unii isi iau modele europene (le vezi des pe strada cu numarul de Zoll sub cel de State), ca ar avea 231 de cai. Aia 225 cai daca ar fi bhp, tot n-ar face 231 hp, ar face doar 228 hp.

Incorect. kW-ii sunt identici. Caii putere difera.

http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower#Measurement

Americanii masoara bhp conform SAE, germanii masoara HP conform DIN.

Pai si cum explici ca 325i in US are tot 192 de cai ca si in Europa, numai 330i are cu 10 cai mai putin?

La E46 330i cred ca se explica prin pachetul ZHP care ii adauga 10 cai. Un 330i standard are 225 iar daca iti iei cu pachet ZHP are cu 10 cai mai mult.

Sau GTI si R32, cu 200 respectiv 250 cai si in US si in Europa.

325i e46 pt. SUA nu are 192cp ci 184cp parca.

Problema in State e ca ei nu au ca noi carte de identitate si talon in care sa scrie toate datele tehnice ale masinii. In afara de VIN, model si an, nu scrie absolut nimic pe Title, ca m-am uitat la 330xi-ul meu si nu am de unde sa scot cati kw are. Stiu de pe E46fanatics ca ar avea 225 cai, si motivul pentru care unii isi iau modele europene (le vezi des pe strada cu numarul de Zoll sub cel de State), ca ar avea 231 de cai. Aia 225 cai daca ar fi bhp, tot n-ar face 231 hp, ar face doar 228 hp.

Mi se pare ca in US benzina are in general cifra octanica mai mica?

Benzina este de 87, 89 si 93.

Si atunci daca BMW recomanda 98 in Europa si deci puterea este data pentru aceasta benzina, cum ar putea avea aceiasi cai cu 93 sau mai rau, cu 87 sau 89?