Jump to content

la cati km se schimba uleiu din cutie ?

stranger

Recommended Posts

Parerea mea e ca daca s-ar schimba uleiul din cutie, cei de la reprezentanta ti-ar recomanda asta.

Mai ales ca este in interesul lor sa iti vanda uleiul :twoup:.

Am vrut si eu sa il schimb... dar cand am sunat mi s-a spus ca uleiul din cutie nu se shimba.

Normal ca nu am crezut si am intrebat si in Germania :)). Acelasi raspuns am primit.

Eu nu m-am lamurit din topicul indicat de tine. ce sa unim?

topicurile....si am sugerat asta in special unui modrator.

nu am pus acel topic ca sa te lamureasca,dar si acolo se dezbate aceasi problema si e mai bine sa isi spuna toti parerea intr-un singur topic.....

Parerea mea e ca daca s-ar schimba uleiul din cutie, cei de la reprezentanta ti-ar recomanda asta.

Mai ales ca este in interesul lor sa iti vanda uleiul :).

Corect, ei doresc binele Âşi fericirea clienĂžilor. :twoup:

Este mai În interesul lor sã vândã cutii.

Sfat primit de la mecanic bmw...uleiul din cutie e bine sa`l schimbi cam la 2 ani sau 50k km!

Se vor observa diferentele imediat...cine il va schimba va vedea in ce hal este uleiul din cutie,mai ales cum spun unii dupa 200k km!

Chestia aia cu long life e mai mult strategie de marketing,ca oricum cutia duce mult chiar si cu primul ei ulei...asta nou ajuta doar la o functionare mai buna a cutiei!

Edited by strees

@rain - ceva diferente ?

Notabile cu siguranta nu ... acum nu stiu proprietarii anteriori daca au efectuat sau nu vreun schimb la aceste uleiuri, ce pot sa zic este ca uleiul din cutie arata incredibil de bine cand l`am dat afara, nu ma asteptam!

Precizez ca nu aveam probleme la cutie sau diferential in momentul in care m`am hotarat sa fac schimbul, ci a fost doar o decizie "safe", avand in vedere nr`ul de km ai masinii.

Edited by rain

Sfat primit de la mecanic bmw...uleiul din cutie e bine sa`l schimbi cam la 2 ani sau 50k km!

Se vor observa diferentele imediat...cine il va schimba va vedea in ce hal este uleiul din cutie,mai ales cum spun unii dupa 200k km!

Chestia aia cu long life e mai mult strategie de marketing,ca oricum cutia duce mult chiar si cu primul ei ulei...asta nou ajuta doar la o functionare mai buna a cutiei!

Un mecanic BMW primeste un carton si niste piese. El trebuie sa le schimbe conform instructiunilor. Este un fel de robot. Cum a ajuns acest mecanic al tau sa traga aceasta concluzie [...uleiul din cutie e bine sa`l schimbi cam la 2 ani sau 50k km!] ?

La Inspection I sau II nu se recomanda schimbarea uleiului in cutie. Ca ... din cand in cand mai exista cate un schimb de ulei la cutia dintr-un BMW asta nu spune nimic. Nici macar statistic. Totul e la latitudinea celui din acel BMW !!! :twoup:

Cum a ajuns sa traga acea concluzie mecanicu' ?

probabil ca omul vorbeste din experienta, dupa ce a avut un milion de cutii "life-time" picate una dupa alta poate s-a interesat si el .

Daca mergi la aproape orice reprezentata BMW in Europa, oficial nu se schimba. Daca tragi un mecanic de maneca si insist si iti spun si adevaru, iar unii au inceput sa il schimbe. l Daca vrei sa fii sigur contactezi reprezentata ZF sau GM sau cine a facut cutia.

Intelege ca BMW nici nu repara cutii, doar le schimba cu totul. Atat. Au politica lor tampita cu lifetime si asta e.

In schimb la BMW in State, acelasi model de masina si cutie se schimba, ca sunt obligati prin legea americana sa dea garantie mai mare si la motor si la cutie.

Cam asta e pe scurt toata treaba.

Ce atat mare smecherie.. si discutie . ULEIUL LIFETIME sau de oricare alt fel in cutiile automate se schimba. Nu la reprezentata, ca oricum nu o fac toti, si nici nu stiu...

Ei prefera sa o reconditioneze la ZF cu 1000 de euro sau mai putin chiar si sa ti-o vanda tie cu 5000...

Lifetime inseamna 5-8 ani si 160k km. Ce se intampla cu masina dupa aia nu ii intereseaza. Au facut un calcul, au masurat un risc si atat a iesit.

Cine nu crede sa dea un mail cu codul cutiei la ZF sau GM, sa discute cu un inginer auto s.a.m.d

Cred ca mai bine de 90% din cutiile picate sunt din cauza uleiului neschimbat. Ar mai fi si cazurile in care e fortata la linii si burn out si mai stiu eu ce. IN rest, o cutie automata cu uleiul schimbat cred ca tine de 2 ori cat restul masinii.

Este o nebuinie sa crez ca un ulei poate fi lifetime gen 20 de ani si 1 mil de km. Cutiile automate au radiator, si nu degeaba, ca isi schimba des temperatura. Au filtru pentru ca se formeaza depuneri de metal. Mai este spanul care se aduna inevitabil de la discurile de ambreiaj. Mai e compozitia chimica care se deterioreaza in timp de la schimburile dese de temperatura. ...sunt multe....

Edited by DOMI

probabil ca omul vorbeste din experienta, dupa ce a avut un milion de cutii "life-time" picate una dupa alta poate s-a interesat si el .

Daca mergi la aproape orice reprezentata BMW in Europa, oficial nu se schimba. Daca tragi un mecanic de maneca si insist si iti spun si adevaru, iar unii au inceput sa il schimbe. l Daca vrei sa fii sigur contactezi reprezentata ZF sau GM sau cine a facut cutia.

Nu ai nicio logica in afirmatiile tale ! Sunteti usor de pacalit de catre mecanici. Si nu e vorba doar despre cutiile de viteza ! Nu inteleg cum aveti contact cu nenea mecanicu'. Mai ales la un service BMW !!!

V-a aratat acel mecanic caietul propriu de evidenta ? :twoup: A desfacut el o cutie ? A analizat atent fiecare piesa si apoi sa determine cauza deteriorarii ?

Poate e bine sa schimbi uleiul la cutie ! Sau poate NU ! Dar sa ii crezi pe toti acesti mecanici care ''iti recomanda'' ei sa schimbi orice trebuie sau nu este o mare eroare ! Multi reparau tractoare sau Dacia 1300 pana acum cativa ani.

Spanul apare in urma frecarii dintre piesele aflate in angrenare. Spanul care nu se depune se filtreaza. Degeaba schimba cineva uleiul la 200.000km. Daca sunt probleme poate sa puna ulei si cu 300euro litrul !!! Nimic nu o salveaza.

logic... ce motive ar exista sa NU schimbi uleiul in cutie?

ce rau poate sa faca un ulei NOU in locul unuia UZAT? oare chiar e egal ala ce are 200.000 de km cu ala nou? perpetuum mobile n-a inventat inca BMW?

Edited by Rhaziel

Da, eu am contact cu mecanicul, este normal. Ma duc destul de des la reprezentata cand am nelamuriri si intreb, si vine un mecanic sau inginer care vorbeste engleza si imi raspunde.

NU faca aproape nici operatie la reprezentata, mai cumpar piese cateodata dar ma ajuta cu orice informatie am nevoie.

2. intelege ca la BMW nu se desfac cutii automate, se inlocuiesc cu totul, nu are loc nici un fel de analiza. Ei stiu foate bine ce se petrece cu cutiile automate.

Eu nu vorbesc aici de mecanici de cartier, ci de ingineri auto cu experienta care cu asta se ocupa.

BMW nu se apropie de cutii automate ca nu il intereseaza aspectul. Din n-spe puncte de vedere le convine sa mearga pe conceptul TCO cat mai mic in primii 5 ani, dupa aia potopul...

Cum iti explici faptul ca uleiul lifetime in Statele Unite nu mai e lifetime ? Conform indicattilor BMW chiar...

Vorbesti aiurea fara sa ai o sursa de documentatie credibila in afara de masina de marketing de la BMW

Intelege ca nu exista ulei lifetime.

Poti sa iti scriu 20 de pagini cu informatii avizate, sa te duc de manuta la fabrica ZF din Saarbruken pe care am vizitat-o, sa vezi mormanul de cutii de BMW, Mercedes si alte firme la reconditionat, sa vorbesti cu un inginer de acolo.. daca tu nu pricepi un un concept simplu, la mintea cocosului, care ar trebui sa fie clar.. un ulei care isi schimba temperatura in functie de regimul de mers, in care se aduna particule de la uzura normala a discurilor de ambreiaj nu are cum sa fie lifetime..

Cum am scris si mai sus, nu exista alt motiv pentru care o transmisie automata folosita in regim normal sa pice.

Edited by DOMI

Pai si am zis eu ca e rau ? :twoup:

Pe mine ma dispera mecanicii aia eXperti !

Si eu o sa schimb uleiul...chiar daca nu am probleme la cutie. Si toate astea nu ca urmare a unei recomandari !

+1 ..asta am facut si eu. Nu are ce sa dauneze atata timp cat pun acelasi tip de ulei care a fost in cutie la iesirea masinii din fabrica (in cazul meu varianta inbunatatita - de la LT1 la LT3).

Un mecanic BMW primeste un carton si niste piese. El trebuie sa le schimbe conform instructiunilor. Este un fel de robot. Cum a ajuns acest mecanic al tau sa traga aceasta concluzie [...uleiul din cutie e bine sa`l schimbi cam la 2 ani sau 50k km!] ?

La Inspection I sau II nu se recomanda schimbarea uleiului in cutie. Ca ... din cand in cand mai exista cate un schimb de ulei la cutia dintr-un BMW asta nu spune nimic. Nici macar statistic. Totul e la latitudinea celui din acel BMW !!! :twoup:

Cum a ajuns sa traga acea concluzie mecanicu' ?

Bai cafeluta...omul vb din experienta lui acumulata ca mecanic si mi`a dat acest sfat spre binele meu,el neavand nimic de castigat,ptr ca nu mai lucreaza ca mecanic si imi este prieten de familie!

El mi`a recomandat prieteneste...daca tu vrei sa iei de bun acest sfat bine,daca nu mai bine iti vezi de treaba ta!

Nu am postat ca sa influentez pe nimeni!

Bai stress ! Omu' tau nu a schimbat pana acum mai mult de o cutie noua de BMW ! Nu vad niciun posesor de BMW [iesit din garantie] care sa cumpere cu 5000euro o cutie noua...da ?

Daca tu esti naiv asta nu inseamna ca ne poti aburiii.

Sa iti arate ''omu' tau'' carnetelul cu acele cutii defecte schimbate cu altele noi.

Ai citit topicurile deschise de catre cei care au schimbat uleiul si au avut apoi probleme ? Crezi ca mecanicu' tau e veriga lipsa din inteligentii de la BMW ? :twoup:

Ce trebuie sa intelegi tu este ca :

-nu oricand merita facut schimbul !

-nu poate sa fie facut de catre oricine !

-de cele mai multe ori apar probleme dupa schimb !

-cand apare uzura unor piese poti sa schimbi uleiul din 3 in 3 zile ...degeaba !

Uzura/defectiunile nu apar din cauza uleiului ! Uleiul din cutie nu dispare. El isi schimba culoarea [se innegreste] din cauza spanului rezultat din frecarea pieselor care se angreneaza.

Daca o cutie automata este folosita normal nu ai probleme cu ea. Si discut de steptronic ... in principal de cele mai noi. Nu discut de E36 sau E39 mai vechi.

Eu ma refer la cele care au peste 200.000km. Si nu neaparat ma refer la BMW.

Daca vrei o sa pun aici toate discutiile despre schimbul de ulei la steptronic. Cred ca puteti si voi sa cautati.

Argumente de tipul ''asa a zis mecanicul X'' sunt egale cu 0 [zero]

Edited by Jacobs

Eu am facut la masina mea care are peste 200.000 km - este manuala - si e chiar banal. Efecte secundare negative zero! Eu personal cand imi zice un mecanic ceva nu iau de bun, analizez ce a zis si daca ajung la concluzia ca mi`a dat un sfat pertinent bine daca nu nu! Sunt si eu satul de "mecanici", dar vina nu este a lor, ci a celor care merg pe principiul: daca ala a zis ca ceru`i verde pai e verde dom`ne ca el stie!!

Eu nu discutam despre cutiile manuale ci despre steptronic > 2002.

Daca o automata se strica...nu uleiul neschimbat la xx.xxxkm e de vina !!!

Jacobs frate lasa`ne...te comporti k un copil pe bune vorbind...

Cine vrea sa`si schimbe uleiul sa`l schimbe cine nu...nu!

Vb de parca eu sunt mecanic,schimb uleiuri si recomand la toata lumea sa`l schimbe si sa vina la mine,k asa e bine!

Am impresia k tu nici nu prea intelegi ce scriu altii pe aici!