Jump to content

Probleme directie X5

Recommended Posts

Salut. Am si eu o problema cu un X5 din 2005. Pana la viteza de 120km/h directia este OK, dupa aceasta viteza mi se pare foarte moale si putin instabila. Este din cauza suspensiei sport? Sau a cauciucurilor? Sau mai grav, defectiune ceva la caseta de directie? Nu ar trebui sa simt directia instabila si la viteze mai mici?

La Q7 parca se intareste directia la viteze mai mari, la X5 ramane foarte moale, trebuie sa tin zdravan de volan.

Mersi pentru raspunsuri.

Nu e normal.

Eu am suspensie sport si pneuri mari (235/40/ZR18) si directia se intareste la viteze mari si turatii mari.

Cumva te referi la tramlining?

ce treaba are tramlining-ul cu volanul moale ?

@car300 - vezi sa nu fie ceva la servotronik.

Edited by kretzu

ce treaba are tramlining-ul cu volanul moale ?

@car300 - vezi sa nu fie ceva la servotronik.

Salut. Am si eu o problema cu un X5 din 2005. Pana la viteza de 120km/h directia este OK, dupa aceasta viteza mi se pare foarte moale si putin instabila. Este din cauza suspensiei sport? Sau a cauciucurilor? Sau mai grav, defectiune ceva la caseta de directie? Nu ar trebui sa simt directia instabila si la viteze mai mici?

• 1 month later...
Nu tremura volanul. La Touareg si Q7 pot conduce cu o mana fara probleme la 180-190km/h ei bine, la X5 masina pare instabila si trebuie sa tin de volan zdravan. Asta si pe Autostrada Soarelui, parca simt ca fug rotile dupa sleauri, numai ca nu-s sleauri :twoup: Edited by car300

La Q7 parca se intareste directia la viteze mai mari, la X5 ramane foarte moale, trebuie sa tin zdravan de volan.

Q7 este un Audi, masina net superioara BMW.

X5-ul vechi e o masina depasita la cateva capitole, fiind la nivelul anilor 2000 iar Q7 e o masina moderna, la nivelul anilor 2005-2006.

BMW a gresit mult ca a continuat sa fabrice X5-ul fara modificari de substanta pana in mai 2007!! Adica sa-l fabrice la nivelul anilor 2000 la multe capitole...doar vazand ca fanii cumpara si nu se uita.Parerea mea...am avut si cateva Audi si am si un X5 2006. Diferenta mare, chiar si cand inchizi portiera ...troncane de zici ca e un tractor.

Stiu ce o sa ziceti: de ce ai luat BMW? Din curiozitate si pt ca nu e rea masinuta.

Da, tre sa tii mai zdravan de volan la X5-asta e...insa in oras se conduce extraordinar de usor, mai usor decat un Golf...se infige binisor pana pe la 90km/h si se parcheaza foarte simplu, (masina nu e ditamai balena ca Audi Q7.)Insa eu merg cu o mana fara probleme la 160 -170 km/h cu X5-ul in situatia unei autostrazi decente (am venit de la Viena acu o saptamana si a fost ok pe autostrada), clar ca are ceva masina respectiva...echilibrat roti, mai intai...

Eu am decartat 26.5 milioane pe 2 cauciucuri 20"spate acum cateva zile.

Edited by sanddy

No comment.

On-topic: Si la BMW se intareste directia la viteze mari.

Eu am servotronic si se intareste chiar si la viteze mici daca turatia este ridicata.

Edited by Ciupanezu

CU un x5 4.8i rad de Q7 pana imi rup maxilarul. Ce e asa net superior in afara de design ? E grea, pleaca ca un tanc.....daca ii mai pui turela poti sa o pui in hangar....

PS: Si daca e sa vb de domeniul off-road....mai bine nu. pp ca se duce ca toporul la fund.

Edited by duxter

Eu am servotronic si se intareste chiar si la viteze mici daca turatia este ridicata.

O fi ceva defect :twoup:

Asta este foarte clar.

Nu mai spunem ca Audi-ul are si o melodie dedicata, jeep-jeep parca se numea. :twoup:

O fi ceva defect :twoup:

Cum sa nu. :twoup:

Audi e un compromis intre confortul oferit de Mercedes si sportivitatea lui BMW

Audi mi se pare complet diferit de BMW.