Jump to content

Ce preferati intre e39 si e46?

ionutz_ng

1045 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Da, ambele stau bine, comparabil, la capitolul siguranta. Ontopic, nu cred ca asta ar face departajarea intre cele doua modele.

Eu am preferat E46 pentru ca nu am nevoie de spatiul suplimentar si nici de lux deosebit, am ales masina pentru sasiul excelent din punct de vedere al sportivitatii. Poate parea ciudat, dar am 1m97 si 130Kg si totusi prefer o masina cu dimensiuni relativ mici, tot ce e in plus si nu ma deserveste direct mi se pare balast inutil; de obicei merg singur sau cu inca o persoana in dreapta asa ca spatiul din spate e irelevant.

clar departajarea in asta consta daca nu tinem cont de fitosi, unu are nevoie de spatiu mai mult, unu de spatiu mai putin, unu vrea ceva mai sport unu vrea ceva mai comod... cum eu nu simt nevoia de seria 7 asa nu simte altu nevoia de seria 5 etc..

interior mult mai spatios la e39;design-ul interior al portierelor mult mai frumos la e39(la e46 nici nu poti zice ca la portierele spate exista design plus ca lipsesc si compartimentele gen buzunar din usi);la capitolul design exterior,din lateral si spate, mi se pare mai modern e46;in schimb partea frontala la e39facelift e mai reusita decat la e46(chiar si facelift);pt. traficul urban mi se pare mai potrivit e46 iar pt. drumuri lungi clar e39;cum zicea cineva mai in urma,mi se pare ca e46 are un design mai tineresc,e39 mi se pare ceva mai sobru si parca tinteste o clientela mai matura;personal vad e39-le ca masina de familie iar e46-le pt. tineri in mod special.

Vesti noi.La momentul la care am intiat acest thread,condusesem doar seria 5 e39 si seria 3 doar e36.Nu ma urcasem niciodata intr-un e46.

Sunt in cautarea unei masini.Desi prima optiune este clasa E,aseara mi-a trecut prin minte,oare ce ar fi sa iau un bmw seria 3?Din pozele de pe net banuiam ca e o masina destul de inghesuita lipsita de confort dar am zis totusi sa vad live cum sta treaba.Am gasit un model de vanzare,un break cum am eu nevoie si am fost sa-l testez.Totusi latimea lui de 1,74m,aceeasi cu a w124-ului si mai lata cu 2 cm decat clasa C w203 ma facea sa fiu putin optimist in ceea ce priveste confortul si spatiul lui interior.

Trebuie sa recunosc ca am ramas masca cand m-am asezat pe scaunul soferului.O pozitie de condus atat de placuta incat mi-a eclipsat orice okios sau seria 5 e39 care condusesem pana atunci,o pozitie f joasa asemanatoare unui sezlong.Cat despre spatiu,acesta era din belsug,sa ma lafai cum pofteam.Masina avea climatronic,a.i.,un bord f dragutz si de bun gust(si modern,tineresc spre diferenta de okios) mi-a aparut in fata.In mers masina este foarte manevrabila,este o adevarata placere sa o conduci.Totusi masina respectiva era in stare f proasta,motorul era f uzat,zgomotos si fumegacios,o realitate pt aproape toate bmw-urile seria 3 an 2000-2001,mai ieftine de 10000 euro din Romania.Din cauza asta nici nu imi voi cumpara acum o seria 3 pt ca nu sunt dispus sa dau 12000 euro pe o masina,suma de la care pot spera pt un treiar in stare buna.

Voi opta pt un okios(clasa E model 2000-2001),care poate fi gasit in stare buna la preturi mult mai accesibile,dar recunosc cu mana pe inima,desi dun fan mercedes(nu stiu pt inca cat timp insa) : Bmw seria 3 e46 este cea mai placuta masina pe care am condus-o vreodata,mai placuta evident decat e39,w210,w124,w202 sau w203!Iar intr-o buna zi cand imi voi permite un 325i cutie automata,o voi face.Si sa fie preferabil cupau :twoup:

Edited by ionutz_ng

e39 all the way. Mi se pare o masina mult mai la locul ei ca sa spun asa, o limuzina in adevaratul sens al cuvantului. e46 mi se pare mai altfel, nu am nimic cu el ca model, dar prefer e39, este printre modelele mele preferate :twoup: . Bafta in alegerea pe care vrei sa o faci :twoup:

E46 fiind mai mica,iti da senzatia aia de masina super vioaie si cu handling perfect.Sa nu uitam ca in cazul e46-lui rotile din fata sunt situate la maximum in fata,nu mai raman decat cativa cm pana la limita din fata a masinii iar asta o face f manevrabila.Barcile precum E classe sau seria 5 nu iti pot da senzatia asta.Cel putin nu la motoare pana in 170 cp.

Conteaza mult suspensia si motorizarea.

Nu se comporta toate masinile la fel.

desi sunt fan mercedes(nu stiu pt inca cat timp insa) : Bmw seria 3 e46 este cea mai placuta masina pe care am condus-o vreodata,mai placuta evident decat e39,w210,w124,w202 sau w203!Iar intr-o buna zi cand imi voi permite un 325i cutie automata,o voi face.Si sa fie preferabil cupau :twoup:

Nu ai potrivit scaunul cum trebuie in E39.

Este imposibil sa fie pozitia de conducere mai buna in E46 decat in E39, o masina similara dar cu mai mult spatiu interior.

Conteaza mult suspensia si motorizarea.

Nu se comporta toate masinile la fel.

desi sunt fan mercedes(nu stiu pt inca cat timp insa) : Bmw seria 3 e46 este cea mai placuta masina pe care am condus-o vreodata,mai placuta evident decat e39,w210,w124,w202 sau w203!Iar intr-o buna zi cand imi voi permite un 325i cutie automata,o voi face.Si sa fie preferabil cupau :twoup:

Nu ai potrivit scaunul cum trebuie in E39.

Este imposibil sa fie pozitia de conducere mai buna in E46 decat in E39, o masina similara dar cu mai mult spatiu interior.

Ciupanezule, stiu ce vrea sa zica ionutz cu pozitia in e46. Fiind mai mic habitaclul, bordul vine peste tine, mai mult seamana pozitia cu o masina de curse decat in e39 care e "saloon" car :twoup: adica chiar ai loc ca intr-un salon.

Si pe mine m-a furat senzatia acum 2 ani cand am urcat prima oara intr-un e46, dar dupa 100km, crede-ma ionutz ca te claustrezi, mi se parea ca nu am spatiu efectiv.

Ca handling, are suspensii mai rigide e46-ele, dar alea aprox. 200 kg in plus de greutate la e39 o fac mult mai stabila. Am avut un race cu un e46 si nu sta mai bine in curbe ca si e39-ele, desi exista prejudecata asta.

Ciupanezule, lasa-i sa creada ce vor, doar dupa ce ai un e39 si un e46 si faci drumuri cu masina iti dai seama ce mult e e39 peste e46. In oras nu se simte.

ca sa stai comod in e46,trebuie sa dai scaunul ceva inapoi,iar in cazul unui eventual pasager pe locul din spatele scaunului tras,acesta este ingramadit serios;spatiul interior ar fi unul din marile minusuri ale lui e46;intr-adevar pozitia de condus e mult mai joasa decat in e39(senzatie de condus cart);cu ceva timp in urma spuneam pe acilea ca 525d-ul tatalui meu in comparatie cu al meu 320i ar fi superior la toate capitolele(in special confort si apoi feeling-ul oferit de cuplu);intre timp am ajuns sa indragesc sincer mai mult condusul 3-ului(cred ca,creaza dependenta pana la urma sunetul de 6 cilindrii benzina si faptul ca fiind mai usoara se simte mai altfel in manevre);poate oi fi si un pic subiectiv,caci in general masina pe care o ai, e cea mai grozava.

Totul tine de reglajele scaunului.

In E39 se sta perfect, eu am 1.84 si ~90 kg si in E46 nu ma simt chiar foarte bine.

Insa este clar ca te obisnuiesti in timp..

Pozitia de conducere in E46 nu este chiar de kart..

Cea din E30, da. :twoup:

Edited by Ciupanezu

@Ciupanezu

Mai mult nu inseamna intotdeauna mai bine.Exista o parabola care in cazul meu atinge varful exact in cazul unei masini cu latimea de aprox 1,75.Tot ce e mai mic sau mai mare de atat este mai putin placut pt mine.Altfel daca masina mai mare ar fi automat si mai confortabila ar insemna sa avem toti orgasm cand mergem singuri intr-un autobuz :twoup:)

@crtir

Trebuie sa tii cont ca sunt un fost si viitor posesor de clasa E,deci cred ca imi dau seama cum e cu statul relaxat sau ingramadit.Iar eu care ma simt f bine intr-un okios(care are 1,80m latime),in e46-le de 1,74m m-am simtit de-a dreptul super.Daca ar fi sa caut argumente,explicatii as putea zice : pozitia extrem de joasa de condus care imi place f mult,bordul f dragut ca design dar,spre diferenta de e39,probabil ca are avantajul ca mai jos fiind situat,conducatorul unui e46 are consola centrala mai aproape de nivelul ochilor sai,ceea ce creeaza imaginea de "plin".In e39,ai senzatia ca e prea mult spatiu gol,mai ales goliciunea aia din fata schimbatorului de viteze pe mine ma deranjeaza putin,prefer bordurile mai bogate care sa ma "invadeze" cum e la okios,e46 si chiar vw golf 5 daca stiti cum este("carapacea" aia plina de butonase si luminite situata aproape de sofer).

Subiectiv,cand am coborat odata din okios si am urcat intr-un e39,am simtit pe loc ca este mai neatragator(parca prea mult spatiu gol si unghiuri ascutite),iar cand am coborat din okios si am urcat in e46,din contra am avut senzatia ca am urcat intr-o masina mai placuta(forme mai moderne,mai tineresti,ergonomie mai buna,etc).

Nu in ultimul rand,bordul de la e46 parca are si formele ceva mai blande,mai putin ascutite fata de e39 unde ai senzatia ca iti rupi antebratul in ele.

In ceea ce priveste suspensiile si stabilitatea in curbe,sincer,eu sunt mult prea incepator sa simt chestiile astea.De exemplu maine imi cumpar un okios avangarde care am inteles ca are suspensiile rigide si garda lasata spre diferenta de modelele elegance care sunt mai moi si ridicate.Serios?!Asa o fi dar mie toate mi se par cam la fel si nici nu bag de seama.

Vorbarie multa si puteam sa vb pana maine dimineata ca tot degeaba.Pana la urma ramane parerea pur subiectiva si senzatia de placut sau neplacut pe care o ai cand te urci intr-o masina sau cand te urci intr-o masina dupa ce ai coborat din alta.Si mai conteaza si obisnuinta cu un anumit design.

@Ciupanezu

Mai mult nu inseamna intotdeauna mai bine.Exista o parabola care in cazul meu atinge varful exact in cazul unei masini cu latimea de aprox 1,75.Tot ce e mai mic sau mai mare de atat este mai putin placut pt mine.Altfel daca masina mai mare ar fi automat si mai confortabila ar insemna sa avem toti orgasm cand mergem singuri intr-un autobuz :twoup: )

Interesanta faza cu parabolele...

Eu am 1.84-1.85 si cam 90 kg si in E46 nu ma simt chiar bine, in E39 ma simt perfect.

E39 nu este o masina prea mare, te obisnuiesti foarte repede cu dimensiunile masinii.

Comparatia cu autobuzul nu are nici un sens..

Intr-un seria 5 te simti automat mai bine decat intr-un seria 3.

Motivele sunt evidente.

e39-le e perfect. o fi parand e46-le mai sport, dar ptr mine cel putin e39-le e perfect.. nu simt in spataru scaunului genunchii lu ala din spate... dar probabil ca m-as fi simtit la fel si in e46, am ales e39 pentru spatiu mai mare si nu regret.

@Ciupanezu

Si eu am exact 1,84-1,85m ca si tine si cand m-am pus in treiar am zis ca mi se potriveste ca o manusa.Pana la urma mi-am cumparat un E classe din 2001,280 benzina 204cp,cutie automata si cu posibilitate de a schimba si manual vitezele(am inteles ca tipul asta de cutie se numeste "tiptronic").Desi recunosc ca mi-as fi dorit treiar,cred ca preturile pe piata romaneasca sec hand,determinate de cerere/oferta sunt destul de ciudat modificate.Am dat pe acest E doar 8600 euro.Cel mai ieftin treiar(316i/manuala) din 2001,e cam cu 1000 de euro mai scump.Eu mi-am dorit mult motor in 6 si automata.Nici nu vreau sa ma gandesc cat ar costa un treiar cu asemenea dotari.Mie mi se pare incredibil ca o seria 3 cu cel mai slab motor si cutie manuala sa fie cu 1000 euro mai scump decat E class motor in v6 si cutie tiptronic. :twoup: Mi-a fost practic imposibil sa nu aleg E-ul la asemnea oferta,cu toata afinitatea mea pt seria 3.