Jump to content

bmw 316 sau 318tds?

chelaru

Recommended Posts

Benzinarul din 95 are o problema cu motorul.... E din nicasil si corodeaza nu stiu ce.... Evita neaparat anul 95. Mai degraba il cumperi din 92....

316 e cam submotorizat... Iti recomand 318 is...

Daca nu stii 318 is are 143 de cai si consuma afara 6 la suta la 80-90... In oras 9-10 la suta... ( depinde si de masina )

Cred ca e un compromis intre consum si putere...

(316 trage prost rau si nici tds-ul nu cred ca e prea sportiv...)

Edited by the_rifle

Am si eu o rugaminte cine imi poate spune ce sa aleg intre un bmw 316 benzina si un 318 tds ambele de prin '95? ce probleme au fiecare? daca 318 tds consuma intradevar 6l %. multumesc anticipat

Merci pt sfaturi the_rifle dar as trage pentru 318 tds mai mult pentru consum :twoup: si ca incepator nu ma avant spre sportivitate sis curios daca tds-ul consuma intradevar 6-7 % consum mediu. Ala pe benzina stiu ca te rupe(12-13 in oras) si is curios daca este o masina rezistenta.

318tds e super ok, are niste reprize surprinzator de bune fata de ce te-ai astepta mai ales cand te uiti la date pe hartie. consumul nu e 6-7 mediu ci 6-7 urban! afara consuma si 4. vroiam sa cumpar unul acum cativa ani... pacat ca proprietarul a omis sa-mi spuna ca e 'touring' si pozele din anunt erau doar din fatza, in rest mi se parea o masina super ok... tine cu casa :twoup:

• 1 year later...
da zimi te rog ce stii de piese sunt rezistente? reparatii? gasesc piese la dezmembrari?

Eu am un 318 tds touring din '96 si sa stii ca piesele nu sunt atat de scumpe incat sa mergi la dezmembrari (nici n-o sa prea gasesti pentru ca e un model destul de rar). Cateva exemple de preturi la piese noi din ce am schimbat eu pe masina: intinzator lant 180 RON, rola motor 160 RON, tampon motor 190 RON.

• 1 month later...
consumul e foarte ok la tds. cam asa cum zici tu 6.5-7 in oras iar afara am mers si cu 5.5l cu 100-110 constant.

Poate am eu un stil mai sportiv de condus, dar al meu consuma cam 9-9,3 in oras si cam 6-7 in afara in functie piciorul meu drept, gradul de incarcare si daca folosesc clima sau nu. Am reusit totusi odata si 5,5 in afara cu mers pe la 100.

Totusi per ansamblu e destul de lenesa, cred ca o sa-i pun chip ca sa accelereze putin mai bine :)

• 4 months later...

salut!!eu am un 318 tds din 94' si sunt foarte multumit de ea,consumul intradevar foarte mic 5-6%!!!numai ca e cam puturos!!se poate modifica dar daca te gandesti e singurul bmw cu consumul exagerat de mic!!!nici 316 nu e rau nu consuma mult,depinde cum mergi dar benzinarul daca l-ai calcat te sparge!!ciao

la ptreul pieselor e foarte accesibil!!!eu acum un an am avut o problema la motor cu arborele cotit si am preferat sa i schimb tot motorul si i-am luat altul cu ambreiaj aproape nou cu 30 milioane!!dar cu turbo cu pompa de apa!!eu mai am unn motor de piese acum!!merita sa iti iei unul,te ajut eu cu piesele!!!

da e rezistent!!!piese gasesti la dezmembrari!!elemente de caroserie peste tot,motorizarea e un pic mai rara dar gasesti cu un pic de rabdare!!eu am luat de curand un motor intreg!!!consumul e foarte ok cu 20 de lei de motorina fac 120 de km cu 100-110/h

Benzinarul din 95 are o problema cu motorul.... E din nicasil si corodeaza nu stiu ce.... Evita neaparat anul 95. Mai degraba il cumperi din 92....

316 e cam submotorizat...

(316 trage prost rau si nici tds-ul nu cred ca e prea sportiv...)

cred si eu ca trage prost din moment ce tu ai 2.5 , sa fim seriosi.

am 1.6 M43B16 FIX din 11/95, nicio problema cu motorul in 3 ani ( si vreo 240k iin bord )

ca trage prost....e motor de 1.6 nu boeing 747.

consuma in oras cat consuma o alta masina/marca cu acelasi motor.

the_rifle....ba-o in masa de treaba....nici chiar asa.