Jump to content

Ce jante ar trebui sa-mi pun?

lawrence

Recommended Posts

Jantele AC S sunt forjate si sunt facute dintr-un aliaj usor, c0sta are dreptate.

Exista jante chiar mai usoare decat cele forjate si anume cele din carbon..

Insa pretul este descurajant. :twoup:

Mai ales ca jantele auto de carbon sunt o noutate, pana acum au fost folosite pentru biciclete si motociclete.

Dupa parerea mea, la cei 118 cp ai masinii tale, nu ar trebui sa pui niste jante mai mari de 16.

Am inteles. Iar daca cel mai bine ar fi nu mai mult de 16", cat de subtire ar putea fi cauciucul ? Si cat de lat ? Crezi ca ar merge de 50 sau sau de 55? Cineva mi-a spus ca ar fi ideal 205/55/16 desi eu as vrea mai subtire si mai lat , ceva de genul 215/50/16.

Pe 16 poti pune urmatoarele dimensiuni:

http://img166.imageshack.us/img166/1171/jangj0.jpg

Multumesc tuturor pentru ajutor. Ideea initiala era de a-mi pune jante pe 17 si cauciucuri cat mai subtiri, adica pe 35 sau 40 si cat mai late adica ceva de genul 225 minim. Si cum am observat din comentariile voastre si din ce mi-au spus si amicii nu are rost sa pun astfel de dimensiuni intrucat performanta masinii ar fi afectata si voi avea probleme si cu suspensiile din cauza drumurilor proaste de la noi. Totusi nu as vrea sa-mi pun jante pe 16" cu cauciuc de 55 latime deoarece nu mi se pare o diferenta semnificativa ca aspect si nu cred ca rezolv nimic asa. Reamintesc , momentan am 195/65/15. Deci ori gasesc o solutie pentru jante de 17" fara sa-mi dauneze performantei masinii ori nu le mai schimb deloc. :twoup: Cam la asta ma gandesc acum . Asa ca...imi poate da cineva vreo alternativa, eventual din propria experienta, pentru jante de 17"?

PS: Cam asa as vrea sa arate jantele:

post-10704-1210110819_thumb.jpg

ia o dimenisune standard de pe stalp apoi joaca-te cu urmatoarul calculatoar de cauciucuri :

http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html

si citeste si http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

dupa ce citesti si calculezi o sa afli exact dimensiunea de care ai nevoie. spor la citit :twoup:

Am intrat pe calculatorul respectiv si se pare ca 225/45/17 ar fi dimensiunile ideale. Nu se modifica nimic in diametru sau la viteza reala cu cea din vitezometru. Deci daca asta ar fi varianta cea mai buna singurele probleme ar mai fi consumul care se va mari datorita fortelor de frecare mai mari ( cauciucul fiind mai lat ) si eventual masina va trage mai greu, respectiv demaraj mai greu, datorita jantei care va fi mai grea....

Edited by lawrence

PS: Cam asa as vrea sa arate jantele:

Modelul din poza nu este pentru E46 deci merge doar cu distantiere.

Sunt jante de M5 E39, style 65.

NU merg nici fara distantiere, au et mai mic (20/22) decat vrea e46 (43/47/50)

Pai si cum sunt montate pe E46 din poza? :twoup:

pai... nu am zis ca NU merg montate, am zis ca nu merg (nu se poate merge cu masina), ies ft mult in exterior, se fac praf pasajele rotilor, am vazut odata pe un e46 roti de M5 e39 si rotile din spate ieseau (fara sa exagerez) cca 3 cm din caroserie :twoup:

eu stiu cam asa:

- talon mic, fuge repede, abordezi curbele mai bine la viteze mari, dar diminuezi confortul. altceva este sa atenueze un 55 mm de cauciuc, atceva sa atenueze 40 mm o groapa sau o denivelare.

- latime, fuge repede sta bine pe sosea, dar calca cu mai mult pe sosea, frecare mai mare, consum mai mare.

dar arata mai bine unele pe 17" decat unele pe 15".