Jump to content

Contrasens = accident

maxx1nsane

Recommended Posts

Astazi, in jurul orei 12, pe langa Piata Resita, un 5-er cu numere rosii,a incercat sa forteze.

A iesit din coloana, calcand linia continua si s-a dus pe contra sens inspre intersectua strazilor, Progresului cu Luica.

De pe o strada laterala un logan a incercat sa traverseze coloana care statea la semafor, si sa se duca pe Luica, spre Piata Resita.

Soferul masini care a lasat loganul sa treaca nu s-a uitat in oglinda si nu a avertizat soferul dacie ca vine cineva pe contrases, moment in care 5-er-ul tocmai se intrepta spre logan.

BMW-ul a fost sters pe toata partea dreapta, si i-au sarit toate air-bag-urile de pe acea parte.

Pacat de masina, poate se grabea...daca nu era acel logan si era un pieton?

smecheria se plateste. inteleg, te grabesti, mai faci si d-astea... dar la intersectii chiar si cu cele mai mici stradute incetinesti si te uiti de 5 ori. asa era s-o 'comit' din prima zi de condus... nu aveam obiceiul sa stau in coloana sau 'pe dreapta' refugiului... era sa-mi iau vreo 3 tepe in ziua aia cu lume care facea stanga cand se punea verde si eu veneam "lansat". bine ca m-am linistit si am avut mult noroc in perioada aia :twoup:

Cea mai mare taranie este sa depasesti coloana care sta la semafor..

Ma rog, mai sunt si aia care merg in spatele ambulantei :twoup:

nu ai vrea sa te grabesti si sa vezi cat de incet se pot misca unii, eu unul merg ff des dupa ambulanta, in general sunt in criza de timp deesi plec devreme de acasa dar mi se aduna muulte lucruri de facut si nu mai am timp :twoup: . pentru mine e un lucru ff bun sa ma intalnesc cu ambulanta, sper doar in circumstantele astea :D

(1) Cea mai mare taranie este sa depasesti coloana care sta la semafor..

(2) Ma rog, mai sunt si aia care merg in spatele ambulantei :twoup:

(1) Cel mai aiurea este cand exista si un politist in zona care vede si nu ia nici o masura, eventual il mai si saluta pe smecher...

(2) Cu Salvarea, s-ar putea sa te inseli insa: in masina din spatele salvarii, de cele mai multe ori este cineva din familia celui din salvare.

a si pt cine nu stie inca, sunt de la tara, e de inteles ca merg pe contrasens, nu? face parte din definitie. sunt curios cata rabdare ati avea voi in locul meu sa stati zilnic ore in coloana. sau sa mergeti 5 min pe contrasens. si nu pot spune ca nu mi pasa de trafic si ca nu merg atent, cred doar ca datorita noua celor cu tupeu se mai fluidizeaza cat de cat traficul. nu blocam tramvaie, nu facem exces de zel mai mult decat e evident ca facem. astia suntem noi. daca as merge cum mi s a mai spus doar pana la chiosc, n as risca atata, as sta acolo in trafic si as asculta muzica, dar nu cred ca are rost sa stau cateva ore adica vreo 2 cand pot sta 1 cel mult. scuze daca deranjez pe cineva cand trec pe langa ei, da asta e viata, mai risti cateodata ca sa ajungi unde trebuie

(2) Cu Salvarea, s-ar putea sa te inseli insa: in masina din spatele salvarii, de cele mai multe ori este cineva din familia celui din salvare.

In general, nu.

Sunt "smecherii", cei care n-au nici un pic de respect pentru ceilalti participanti la trafic.

nu ai vrea sa te grabesti si sa vezi cat de incet se pot misca unii, eu unul merg ff des dupa ambulanta, in general sunt in criza de timp deesi plec devreme de acasa dar mi se aduna muulte lucruri de facut si nu mai am timp :twoup: . pentru mine e un lucru ff bun sa ma intalnesc cu ambulanta, sper doar in circumstantele astea :D

Si crezi ca ceilalti nu se grabesc? :D

Eu de ce stau in coloana? Crezi ca vreau sa vad mai bine Bucurestiul?

Este o mare porcarie sa mergi in spatele ambulantei..

De ce sa raman eu in interesectie cand trece ambulanta pentru ca trebuie sa mai astept dupa trei sau patru

"care se grabesc"?

Singura situatie in care nu mi se pare taranesc sa depasesti coloana depasita la semafor este cand folosesti linia de tramvai..

Atunci e pe riscul tau, nu intri pe contrasens si nici nu te pui in fata coloanei...

Intr-un oras atat de aglomerat cum e Bucurestiul ar trebui sa fie permis sa mergi pe linia de tramvai unde este posibil acest lucru.

Edited by Ciupanezu

a si pt cine nu stie inca, sunt de la tara, e de inteles ca merg pe contrasens, nu? face parte din definitie. sunt curios cata rabdare ati avea voi in locul meu sa stati zilnic ore in coloana. sau sa mergeti 5 min pe contrasens. si nu pot spune ca nu mi pasa de trafic si ca nu merg atent, cred doar ca datorita noua celor cu tupeu se mai fluidizeaza cat de cat traficul. nu blocam tramvaie, nu facem exces de zel mai mult decat e evident ca facem. astia suntem noi. daca as merge cum mi s a mai spus doar pana la chiosc, n as risca atata, as sta acolo in trafic si as asculta muzica, dar nu cred ca are rost sa stau cateva ore adica vreo 2 cand pot sta 1 cel mult. scuze daca deranjez pe cineva cand trec pe langa ei, da asta e viata, mai risti cateodata ca sa ajungi unde trebuie

Asa cum spunea si Ciupanezu, noi ceilalti nu ne grabim. Admiram santierul din jurul nostru si ne relaxam in miros de gaz de esapament. Ce noroc pe capul nostru ca atunci cand se face verde sunt deja cativa soferi bagati in intersectie care au depasit toata coloana ca sa fluidizeze traficul... :twoup:

Tot nu este permis sa fie incalcat legea in caz asta.

Teoretic, ai dreptate, dar daca in Salvare este copilul care a baut Verde de Paris, eu nu am sa iau metroul pana la Floreasca.

In general, nu.

Sunt "smecherii", cei care n-au nici un pic de respect pentru ceilalti participanti la trafic.

Nu am generalizat, a fost o simpla ipoteza. In general si eu ii consider nesimtiti pe "smecheri". Numai ca traim printre ei, asta cand ne dau ei voie. :twoup:

Edited by CC23298

Eu propun sa facem inca un cod rutier ca se avem una pentru mers normal si una pentru cei care sa grabesc, au lucruri importante de facut, au masini cu motor mare cu care nu pot sa merg decat rapid sau sunt pur si simplu netimtiti :twoup:

De asemena propun, ca se deosebim intre cei 2 categoriile de sofer, cei care fac partea din grupa cu regim special de urgenta, sa face astaq vizibil prin mers cu toate faruri aprinse, inclusiv cele de ceata bineinteles, care trebuie se bate in sus ca sa fie observat bine de celalti participanti al traficului, avariile aprinse, si claxoane frekvente.

Sunt convins ca cu aceaste masuri traficul in Bucuresti o sa se decongestioneaza si toate lumea poate sa se deplaseaza cum prefere, lent sau rapid.

Teoretic, ai dreptate, dar daca in Salvare este copilul care a baut Verde de Paris, eu nu am sa iau metroul pana la Floreasca.

Asa e, nu are rost se ajungi inainte de ambulanta la spital.

Mi-a plcaut faza cu "mers pe contrasens sa descongestionez traficul". Dar pacat ca blocheaza intersectia...

Traficul asta este in majoritatea cazurilor din cauza celor ca forteaza galbenul la semafor sau intra cand intersectia este blocata. Se sta de 2x mai mult asteptand o noua descongestionare decat s-ar fi stat in mod normal. Asa ca nu se pune faza cu descongestionatul in felul asta.

Se poate merge pe linia de tramvai, dar cand se apropie tramvaiul trebuie eliberata. Daca nu poti, te duci unde are liber tramvaiul sa mearga, daca tot ti-ai cumparat linie de tramvai... :twoup:

se pare ca nimeni nu a inteles nuanta la care m am referit. eu folosesc linia de tramvai unde se poate, nu sa blochez tramvaiul care vine, nu ma bag in intersectie daca nu am unde sa ma duc, stiu foarte bine ca nu e ok sa fac asta. ca merg pe linia de tramvai e ceva, dar pot f bine sa stau la semafor si sa intru pe verde sa nu am unde sa ma duc si sa raman in mijloc. am rezolvat ceva? nu. cand am verde si nu am unde nu ma bag prefer sa stau la semafor inca de 2 ori. asta e clar pt mine. linia de tramvai e altceva. cand ajung la capat, adica la muncii, nu ma bag in fata, trec de intersectie tot pe linia de tramvai, nu cred ca asa deranjez pe cineva. si daca toti cei care folosim linia, am sta si noi la semafor, am bloca pur si simplu traficul, credeti ma. s ar face cozi asa lungi de nu ar mai trece nimeni nicaieri. la asta m am referit cu fluidizatu traficului. credeti ca politia daca ar fi avut alte solutii nu ar fi stat pe traseu sa colecteze permise? stiu si ei ce facem si ne lasa asa. cine nu crede ce spun sa vina dimineata intre 8 si 9 pe ruta diham muncii si se va lamuri.

Ca sa nu mai vorbesc de traseul baneasa-pantelimon, unde pe la ora 19:00 se sta cate 2-3 ore

O singura data m-am bagat si eu pe linia de tramvai...si nu numai, dar ma grabeam foarte tare...din fericire nu am avut incidente....daca stau bine sa ma gandesc am mers chiar urat de tot atunci, am facut juma de ora pe traseul ala, am mers mai mult pe cotra-sens si linie de tramvai.

Nu ma dau mare si nici nu incurajez pe nimeni, dar sigur nu se va mai repeta.

Dupa cum am vazut ieri...smecheria nu duce nicaieri, decat la Politie la accidente si cine stie la un abonament RATB

Edited by maxx1nsane

Eu propun sa facem inca un cod rutier ca se avem una pentru mers normal si una pentru cei care sa grabesc, au lucruri importante de facut, au masini cu motor mare cu care nu pot sa merg decat rapid sau sunt pur si simplu netimtiti :twoup:

De asemena propun, ca se deosebim intre cei 2 categoriile de sofer, cei care fac partea din grupa cu regim special de urgenta, sa face astaq vizibil prin mers cu toate faruri aprinse, inclusiv cele de ceata bineinteles, care trebuie se bate in sus ca sa fie observat bine de celalti participanti al traficului, avariile aprinse, si claxoane frekvente.

Sunt convins ca cu aceaste masuri traficul in Bucuresti o sa se decongestioneaza si toate lumea poate sa se deplaseaza cum prefere, lent sau rapid.

Oricum se aplica in paralel vreo 5 coduri rutiere, dintre care doar unul a fost publicat in Monitorul Oficial. Ma refer la cel pentru plebea de rand. Celelalte.... pentru Presedinte, Premier si familiile acestora, pentru gabori, baroni locali si pentru smecheri! Cum spuneam, sunt 5!

si daca toti cei care folosim linia, am sta si noi la semafor, am bloca pur si simplu traficul, credeti ma. s ar face cozi asa lungi de nu ar mai trece nimeni nicaieri. la asta m am referit cu fluidizatu traficului. credeti ca politia daca ar fi avut alte solutii nu ar fi stat pe traseu sa colecteze permise? stiu si ei ce facem si ne lasa asa. cine nu crede ce spun sa vina dimineata intre 8 si 9 pe ruta diham muncii si se va lamuri.

N-am nimic cu cei care folosesc linia de tramvai, cateodata si eu fac asta.

Insa ma deranjeaza cei care depasesc pe contrasens coloana oprita la semafor si cei care merg in spatele ambulantei.

Insa ma deranjeaza cei care depasesc pe contrasens coloana oprita la semafor si cei care merg in spatele ambulantei.

Cu ce difera cei care folosesc linia de tramvai ca sa depaseasca o coloana de cei care depasesc o coloana pe contrasens, din punct de vedere al cetateanului civilizat care asteapta in acea coloana?

repost? :twoup:

repost? :twoup:

Numeste-o consecventa!

Oricum se aplica in paralel vreo 5 coduri rutiere, dintre care doar unul a fost publicat in Monitorul Oficial. Ma refer la cel pentru plebea de rand. Celelalte.... pentru Presedinte, Premier si familiile acestora, pentru gabori, baroni locali si pentru smecheri! Cum spuneam, sunt 5!

asta a fost cea mai tare, din pacate e adevarat :twoup: