Jump to content

Spiritul BMW

Recommended Posts

da, frumos. cand nu stii, ataci cu ironii. poate de aia am luat si 1000 de euro la un gig, si pun muzica in deschidere la miguel migs, lisa shaw, si ursula1000, de profesionist amator ce sunt.

oricum, fotografia ta, tot subexpusa e. :twoup:

Edited by blue6

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

[...]

Dar ideea de baza este e ca aproximarea se face pierdere de calitate !

Nu asta am spus si eu? Singura diferenta e ca tu simti pierderea de calitate, ceilalti 999 nu. Stii ce e cel mai frumos? Ca probabil spre 50% din oameni nu fac diferenta, fie ca nu le pasa fie ca n-au scule intre CD-Audio si MP3 de buna calitate.

Dar apropos, hai sa lasam discutia despre vinil vs cd pentru alt topic. :twoup: Eu concluzionez ca voi sunteti 2 dintre cei care simt diferenta si va mai felicit inca odata pentru performanta. Tot in acel topic ma invatati pe mine sa pastrez un vinil nezgariat si fara praf, sa ma bucur de perfectiunea lui. :D

da, frumos. cand nu stii, ataci cu ironii. poate de aia am luat si 1000 de euro la un gig, si pun muzica in deschidere la miguel migs, lisa shaw, si ursula1000, de profesionist amator ce sunt.

oricum, fotografia ta, tot subexpusa e. :D

N-am spus ca tu esti profesionist amator. Nu imi permit nici sa fiu ironic cu asta, nu te cunosc, nu stiu cu ce te ocupi. Eu doar spuneam ca ma bucur ca nu sunt EU un profesionist amator.

Si fotografia mea o fi subexpusa. Inteleg ca n-am voie sa fac decat ce spune exponometrul. El e arbitrul? O fi subexpusa si aia din reclama BMW unde se vad doar angel eyes, nu? Cool. :D

[...] miguel migs, lisa shaw, si ursula1000 [...]

Ce m-am ramolit... N-am auzit de astia... :twoup: Trebuie sa ma pun la punct, fara gluma... Ma documentez, il intreb imediat pe gogu...

Gata, m-am documentat, aparent sunt mari si cunoscuti, deci am dreptate ca sunt ramolit. Acum trebuie sa caut sa-i si ascult.

cu faza cu subexpusul, te tachinam. m-am prins ca vrei sa scoti in evidenta angel-eyes-ii..... :D

iar pe miguel migs, si lisa shaw, chiar iti recomand sa-i asculti, poate chiar sa-i vezi live in 5 iulie. :twoup: e un fusion house/jazz.... deep house... adica house pt varsta a 2-a. :twoup:

Am citit, o sa chiar caut sa ascult, mi-a facut pofta. Sunt mare amator de jazz si cum de varsta a 2-a cred ca sunt... :twoup:

cu faza cu subexpusul, te tachinam. m-am prins ca vrei sa scoti in evidenta angel-eyes-ii..... :twoup:

[...]

Si ca sa ne intoarcem la discutie... Ce linie de design am reusit sa ascund in poza mea si apare in poza ta, uratind E60-ul? Poti fii specific?

scuza-ma nu vreau sa fiu ironic absolut deloc.

sunt prea obosit acum pentru a dezvolta ideea si cred ca e evident ce nu se vede in poza ta. au ramas vizibile doar ceea ce inseamna traditia BMW - rinichii, 4 faruri rotunde si sigla. restul este ascuns, lasand privitorul sa completeze dupa propria placere intunericul din jurul centrului de interes. e o metoda foarte cunoscuta in industria prelucrarii de imagine, nu stiu daca ai studii in directia asta sau ai facut-o instinctiv, oricum e aproape ca la carte.

metoda a consacrat-o Caravaggio acum 400 de ani.

post-2084-1210120641_thumb.jpg

Pai da, nu neg, imaginea nu e prelucrata, dar prin modul in care e expusa se accentueaza suprafetele concav convexe si liniile formate de designul erei Bangle. Deci specific, care linii sunt ascunse?

N-am spus ca esti ironic, doar chiar sunt curios...

[...] e o metoda foarte cunoscuta in industria prelucrarii de imagine, nu stiu daca ai studii in directia asta sau ai facut-o instinctiv, oricum e aproape ca la carte.

metoda a consacrat-o Caravaggio acum 400 de ani.

Super fain. Acum am confirmarea ca nu e subexpusa... :twoup: Glumesc.

Stii ce e amuzant ? Ca in prezent cautam masini moderne, sigure, puternice si rapide care ne permita sa ducem o viata trepidanta, sa ajungem rapid dintr-un loc in altul, sa strabatem mari si tari cu viteza vantului. Si asta de ce ? Ca sa acumulam suficient de mult pentru a ne putea permite ca la un moment dat sa conducem si noi, linistit si degajat, fara graba si fara stres, o masina veche si nesigura, la care acum ne uitam cu condescendenta :twoup: !

Exact ca in bancul cu pescarul ...

Un om de afaceri american statea langa chei, intr-un mic sat mexican de coasta, cand un pescar isi trage barca la mal. In barca erau cativa pesti frumosi. Americanul il felicita pentru pestele prins si il intreaba cat timp i-a luat sa-l pescuiasca.

- Foarte putin, a raspuns mexicanul.

- De ce nu stai mai mult pe mare sa prinzi mai mult peste ? a intrebat atunci americanul.

Mi-ajunge sa-mi intretin familia, i-a raspuns pescarul.

- Si ce faci in restul timpului ? a vrut sa stie omul de afaceri.

- Dorm pana tarziu, pescuiesc putin, ma joc cu copiii, imi fac siesta impreuna cu nevasta-mea, in fiecare seara ma plimb prin sat, beau un pahar de vin si cant la chitara cu prietenii. Domnule, am o viata plina si sunt foarte ocupat, a incheiat pescarul.

Uite, il ia peste picior americanul. Am studiat Economia la Harvard si te pot ajuta. Ar trebui sa pescuiesti mai mult si cu banii pe care-i castigi in plus sa-ti cumperi o barca mai mare. Cu ceea ce castigi de pe urma barcii mai mari iti poti cumpara cateva barci si mai tarziu chiar o flota de pescuit. In loc sa vinzi pestele prin intermediari, il poti vinde direct la o fabrica iar mai tarziu iti poti cumpara propria fabrica de prelucrare a pestelui. Ai putea astfel controla produsul, procesarea si distributia. Va trebui sa pleci din sat, sa te muti in Mexico City , apoi la Los Angeles si, mai tarziu, la New York , de unde iti vei conduce afacerea tot mai infloritoare.

- Si cat va dura sa fac toate astea, senor ? intreaba pescarul.

- Vreo 15-20 ani, raspunde americanul.

- Si apoi ?

- Apoi vine partea cea mai buna, rase americanul. Iti vinzi afacerea si devii foarte bogat ! ai lua cateva milioane.

- Milioane, senor ? se mira pescarul. Si dupa asta ?

- Dupa asta te retragi din afaceri, te muti intr-un satuc de pescari pe malul oceanului si te scoli tarziu, pescuiesti putin, te joci cu copiii, iti faci siesta impreuna cu sotia, te plimbi seara prin sat, bei un pahar de vin cu prietenii, cantati la chitara ...

Stii ce e amuzant ? Ca in prezent cautam masini moderne, sigure, puternice si rapide care ne permita sa ducem o viata trepidanta, sa ajungem rapid dintr-un loc in altul, sa strabatem mari si tari cu viteza vantului. Si asta de ce ? Ca sa acumulam suficient de mult pentru a ne putea permite ca la un moment dat sa conducem si noi, linistit si degajat, fara graba si fara stres, o masina veche si nesigura, la care acum ne uitam cu condescendenta :twoup: !

[...]

Paul, nu e chiar ca in bancul tau... :twoup: Eu admir seria 6 veche, dar nu as conduce una nici daca ar fi tocmai scoasa in cutie. Motive sunt multe... Siguranta ar fi pe primul loc. Conduc eu incet si fara graba, dar cine-i spune asta si dubitarului de pe contrasens?

Si doar ca sa o tin in garaj sau sa merg duminica intr-o plimbare mi s-ar parea aiurea si nedemn pentru masina. Prefer ceva platonic, ne-consumat.

Super fain. Acum am confirmarea ca nu e subexpusa... :twoup: Glumesc.

pai e subexpusa. dar asta nu e o problema. cum ai spus si tu , nu da bine la ziar, dar in arta ( fotografie artistica ) e permis orice atata timp cat este intentionat si ajuta exprimarea ideii.

Daca ar fi prezentat Pavarotti stirile pe TV nu cred ca multi ar fi inteles ceva , insa pe scena...

Guest poleposition
chiar, ce tare ar fi sa bage optiune pe E60: "Vinil sound system" :twoup: Eventual cu magazie de 10 Viniluri. Da, Vinil Player Sound System (VPSS) by Harman Kardon :twoup:

Nu stiu exact ce ar trebui sa insemne spiritul BMW, nu ma prind daca mai exista sau nu, dar iata ca BMW a castigat in ultimii 4 ani consecutiv premiul de International engine of the year pentru ca tocmai a facut-o si in 2008. Daca ne uitam pe toate clasamentele, se poate observa usor ca motoarele BMW sint de departe cele mai bune indiferent de combustibil sau capacitate.

http://www.ukipme.com/engineoftheyear/categories.html

Eu spiritul BMW l-as putea asocia cu modul in care sint suporterul unei echipe de fotbal. De cand ma stiu si pana voi inchide ochii am tinut, tin si voi tine cu Craiova, nimic nu se va schimba indiferent ca am fost si in B sau ca vom mai lua si noi campionatul vreodata sau ca ne zbatem de atata timp in mediocritate. Si la bine si la rau voi iubi aceasta echipa, la fel cum de cand ma stiu am iubit, iubesc si voi iubi BMW. Nimic nu poate schimba asta, nici Bangle, nici constragerile de marketing, nimic. Si nu cred ca sint multe marci ce pot acapara atat de mult dragostea posesorilor lor, nu cred ca sint multe masini ce pot starni asemenea sentimente.

Edited by avlad