Jump to content

Spiritul BMW

Recommended Posts

cred ca ne referim la lucruri diferite, tehnologia unui Audi imi place, designul lor ma face sa le doresc. A5, R8 = referinte in design si totusi reusesc sa pastreze langa ele fanii marcii.

[...]

Eu am condus A4 si A6. Niciunul din nici o generatie, nici cea noua, nu mi-a dat vreo emotie. Doar masini corecte. Designul la A6 imi place, dar nu ma atrage. La A4 nu-mi place nimic. Nu-mi place A5 deloc. Imi place A8. Si un R8 e demn de invidie, dar ma bucur ca n-are BMW un model din aceeasi categorie.

Deci nu-mi doresc un Audi.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A4 este o greseala, disproportionata dupa parerea mea.

A5 mi se pare frumos, la fel si A8.

A6 putin insipid.

TT-ul nu se ridica la nivelul modelului anterior ca imagine.

R8 e o nebunie.

corecte intr-adevar toate, dar asa a fost mereu Audi.

in momentul de fata mi-e indiferent daca voi cumpara un A6 sau E60. asta nu e vina mea.

Abia astept F1. Sa vezi atunci ce mai spunem de A8 si S-Klasse.

[...]

in momentul de fata mi-e indiferent daca voi cumpara un A6 sau E60. asta nu e vina mea.

Pai cumpara un A6, e pacat sa risipesti un E60 daca nu simti pentru el.

nu vreau sa gasesc in showroom-ul BMW un E34 , vreau un seria 5 al zilelor nostre care sa isi pastreze demnitatea.

Nu cred ca spiritul BMW consta in nou sau in vechi. Un BMW mai nou nu e mai bmw decat unul mai vechi. Eu unul as prefera sa dau 30 de mii pe un E24 decat pe un E60. E24 de ex e istorie si cred ca si el ca si e34 isi merita demnitatea, cel putin in fata modelelor noi. Spiritul BMW......tocmai...respectul pentru modelele anterioare, pentru ce au facut ele, pentru inginerii de la vreamea aceea care au dat tot ce au mai bun.

Chiar m-ati facut sa scot pliante de zeci de ani, sa le rasfoiesc, sa ma gandesc la ce inseamna BMW...

post-4175-1210113698_thumb.jpg

post-4175-1210113708_thumb.jpg

post-4175-1210113718_thumb.jpg

post-4175-1210113730_thumb.jpg

post-4175-1210113740_thumb.jpg

post-4175-1210113749_thumb.jpg

post-4175-1210113758_thumb.jpg

multumesc pentru poze, imi suporta ideea exprimata in topic.

frumoase masinile, asa cum ar fi trebuit sa arate. din nefericire editarea foto nu functioneaza si pe strada, liniile nu mai sunt subtil estompate, lasand ceea ce ar fi trebuit sa se vada in mod firesc la un BMW - o silueta simpla, armonioasa.

ai lasat sa se vada doar ceea ce este reprezentativ pentru BMW, involuntar corectand greselile marelui Bangle.

Nu stiu daca se poate extrapola si la modelele BMW, dar discurile de vinil suna mult mai bine decat CD-urile tributare teoremei lui Nyquist ! :twoup:

Eu nu cred ca ai tu ureche sa simti diferenta dintre analog si samplingul digital de pe un CD audio. Nu te supraestima.

[...]

ai lasat sa se vada doar ceea ce este reprezentativ pentru BMW, involuntar corectand greselile marelui Bangle.

E buna asta, chiar am ras... :twoup:

Eu nu cred ca ai tu ureche sa simti diferenta dintre analog si samplingul digital de pe un CD audio. Nu te supraestima.

Eu as zice mai degraba sa nu ma subestimez :twoup:. Desi poate scapa unui asculatator mediu, diferenta este sesizabila pentru orice ascultator antrenat.

nu se simte cu urechea, trebuie mai mult de atat. cu mintea.

si e foarte usor de deosebit unul de celalat.

cat despre E60, pentru mine arata ca un Citroen cu grila bavareza. nu ca as denigra Citroenul, dar ma astept la altceva de la BMW, nu la onduleurile gratioase ( patetice ?) pe care i le-au facut .

post-2084-1210117293_thumb.jpg

Edited by cat

daca asculti atent, la un sistem hi-fi, simti diferenta..... nu degeaba, un turntable de colectie, cu o statie pe lampi (adica tot analogica) si niste boxe aferente, costa cam cat....... un 650i... :twoup:

P.S prima poza imi pare subexpusa... :twoup:

Eu fac un test oricand cu voi sa faceti diferenta dintre un vinil si un CD-Audio. Iar daca vorbim despre tunere audio super scumpe, cum scapi de praful de pe vinil? Stai si asculti in laborator sau face parte din ceea ce simti la un vinil? In plus, asa putem aduce in discutie DVD-Audio sau SACD si atunci s-a terminat cu ce auziti sau simtiti cu urechea sau cu sufletul.

Cat despre poza subexspusa... Spune cine? Exponometrul? Sufletul? Artistul din tine? :twoup: Nu exista subexpunere in fotografie. Poate in fotoreportaj, dar poza de mai sus nu e fotoreportaj.

hai ma, acuma chiar esti culmea. te cam pricepi tu la toate. ma refer la cd/vinil. niciodata nu se poate ca tu sa n-ai dreptate. chiar daca in cazul asta n-ai.... lucrez cu vinilul de peste 10 ani.... in mai toate marile cluburi, se lucreaza cu vinilul. singurul motiv pt care a fost introdus mp3-ul, e ca o geanta cu 100 viniluri, de pe care folosesti 100 de piese, are vreo 20kg..... asta e cea mai mare aberatie, sa spui ca mp3 e mai calitativ ca vinilul. eu stiu ca tu esti subiectiv, dar acuma e prea de tot.

imi aduc aminte de primul gand cand am vazut E90-ul live, la un dealer in UK: "uite, abia au adus masina si au si lovit-o. i-au lipit stopurile cu silicon sanitar ? nu pot sa cred... "

chiar imi parea rau, venisem special acolo sa o vedem si acum era lovita in parcarea din fata showroom-ului. radea si cel care ne aratase masina, la fel o vedea pentru prima oara live si nu ii venea sa creada cum poate arata spatele masinii.

nici macar cda nu se compara cu vinilul. sa-ti fie clar. si asta n-o spun eu. ci artistul din mine.

Stiu. Simti diferenta, n-o auzi. Nu intreb cu ce o simti... Sau poate esti tu unul din cei 1.000 care aud/simt si alte frecvente. :twoup: Totusi de MP3 n-am spus nimic. Iar tu n-ai spus nimic de SACD si DVD-Audio. :D Analogul bate digitalul doar cand nu sunt oamenii implicati, adica atunci cand nu suntem veriga slaba din tot lantul. Digitalul speculeaza defectele noastre. Stiu, e greu de acceptat ca suntem imperfecti... :twoup:

Eu fac un test oricand cu voi sa faceti diferenta dintre un vinil si un CD-Audio.

Poti sa-l faci, dar vei pierde :twoup:. SACD si mai nou Blu Ray sunt capabile de un sunet de calitate comparabila cu cea a vinilului, dar CD-ul e modest.

Eu fac un test oricand cu voi sa faceti diferenta dintre un vinil si un CD-Audio.

Poti sa-l faci, dar vei pierde :twoup:. SACD si mai nou Blu Ray sunt capabile de un sunet de calitate comparabila cu cea a vinilului, dar CD-ul e modest.

Eu sincer cred ca tu si inca cativa de pe forum aveti urechea sau organul de simtit muzica mult mai dezvoltat decat media. Va felicit pentru asta.

n-ai muzica in sange, n-ai cum sa intelegi, asa cum eu n-am spiritul bmw in sange, si n-am cum sa te inteleg. :D

N-am, sunt doar un amator profesionist. Tot e mai bine decat un profesionist amator. :twoup:

Digitalul speculeaza defectele noastre. Stiu, e greu de acceptat ca suntem imperfecti... :twoup:

Digitalul aproximeaza defectele noastre si pleaca de la premiza ca se permite o pierdere de calitate in zona mai putin sesizabila. Dar ideea de baza este e ca aproximarea se face CU pierdere de calitate !