Jump to content

Filtru aer

maverick_

Recommended Posts

Salut..

Am un E46 model 2002 316i ,1796 cc, 116cp...am facut o revizia la 60.000. si normal am schimbat toate filtele +uleiul. Am descoperit ca masina avea filtru de aer sport KN(de care l-am oprit..normal). Revizia m-a costat 800 RON cu filtrele si manopera inclusa (Filtre MAN +ulei BMW Longlife 5w30).

Intrebarea mea este daca filtrul de aer sport KN (pe care l-am si curatat si arata ca nou) este de preferat in locul filtrului MAN montat la revizie...

Masina nu a fost tunata (adica eu nu vad schimbata evacuarea sau alt tuning la motor).

Multumesc

Guest poleposition

pai, mai ai cascasa de la filtrul original al masinii ?

lasa porcaria de K&N si pune la loc carcasa filtrului si filtru de aer nou.

1. Exista riscul sa iti buleasca debitmetrul

2. Va trage aer cald in motor si vei avea scadere de performanta (presupun ca nu ai un "cold air intake" in toata regula - cu tubulaturi , ecranare pt caldura motorului ect)

3. in mizeria asta se va imbacsi foarte repede - in mod normal mai exista un fel de burete care se pune peste filtru, ca o camasa asa...

4. ala se curata cu uleiuri speciale, ai asa ceva ?

Edited by poleposition

filtru montat acum este cel normal..nu sport..este montat de ieri la revizie (MAN)

nu am nimic modificat pentru racirea aerului...nici ulei pentru curatarea filtrului sport...

probabil ca o sa-l las pe cel normal..si nu-l pun pe cel sport la loc..

mersi pentru raspuns.

filtrul este montat in cutia lui originala...da am si capacul original..

pai, mai ai cascasa de la filtrul original al masinii ?

lasa porcaria de K&N si pune la loc carcasa filtrului si filtru de aer nou.

1. Exista riscul sa iti buleasca debitmetrul

2. Va trage aer cald in motor si vei avea scadere de performanta (presupun ca nu ai un "cold air intake" in toata regula - cu tubulaturi , ecranare pt caldura motorului ect)

3. in mizeria asta se va imbacsi foarte repede - in mod normal mai exista un fel de burete care se pune peste filtru, ca o camasa asa...

4. ala se curata cu uleiuri speciale, ai asa ceva ?

Cred ca maverick are numai filtrul K N pus in carcasa din fabrica. Este si asemenea K N. Oricum filtrul sport dauneaza mai mult motorului, decat adauga la performante. Pune pe vanzare pe 4 tuning, ca astea cu leduri si neonuri albastre o sa cumpara repede :twoup:

Edited by megszalott_325i