Jump to content

Inspectie tehnica periodica

Benny

Recommended Posts

Azi am fost si eu prima oara de cand am masina sa ii fac ITP. Toate bune si frumoase, pana cand ma cheama cel ce se ocupa de ispectie si imi zice: "sti ca tu poti sa iti pierzi talonu", da mi-o ziso asa cum as fi facut ceva grav... Pe talon am trecuta la dimesiune 195/65 R15 iar cauciucurile mele sunt 205/55 R16.

Masina o am de aproape 2 ani, jentile sunt ele ei din fabrica, sunt aproape sigur, am cautat sa vad si pana si roata de rezerva e tot de R16. Tot ce banui e ca a fost o greseala cand s-au transcris actele din germana in romana. Deoarece nu sunt primul proprietar roman, nu am actele de germania ca sa pot sa le confrunt. Eu am vazut pe talon ca nu sunt dimensiunile bune dar nu m-am alertat deoarece si ce am eu acuma pe masina apare pe stalpul de la sofer ca fiind acceptat. Plus ca atunci cand am cumparat masina am fost cu ea la RAR si aia iara nu mi-or zis nimica. Acuma ce pot sa fac eu ca sa nu am probleme???

Pai eu in locul tau i-as da 2 bucati la ala ca a fost obraznic ... :twoup: si i-as zice ca daca vreun coleg de-al lui nu era asa de lenes si scria toate dimensiunile care se potrivesc pe masina nu-ti pierdeai vremea vorbind cu el ... :twoup:

eu desi aveam pe masina 225/50/r16 aia mi-au trecut 205/55/r16 ....

iar la marimea maxima mi-u trecut 18 in loc de 19 cat era pe civ-ul masinii (cel original din Germania)

da asta e... macar am si 18 pe talon...

Nu e nevoie sa treci dimensiunea de 16 in talon.

Nu cred ca se leaga vreun politist de asa ceva, iar la ITP uiti in masina 6-700 000 si pleci si mai repede. :twoup:

vai Ciupanezule, cum vorbesti ! vrei sa spui ca ai dat spaga la ITP? :twoup:

anyway, nu are nicio relevanta ce spune ala de la ITP, daca ai alta dimensiune la anvelope decat cea din talon, trebuie DOAR sa te duci pana la cea mai apropiata reprezentanta RAR unde soliciti "modificari in CIV". daca e nevoie, programare se poate face telefonic la nr. 9672! nu dureaza mult si iti treci si celelalte dimensiuni ale anvelopelor permise de fabricant!

si daca tot esti la RAR cu modificari in CIV, cartea masinii adica, poti solicita si un ITP! asa, ca tot dai banii...

oricum idiotul ala de la service-ul unde ai fost tu, cred ca era proaspat angajat, sau se baga si el in seama... esti sigur ca lucra acolo ? :D

Nu cred ca se leaga vreun politist de asa ceva, iar la ITP uiti in masina 6-700 000 si pleci si mai repede. :twoup:

anyway, nu are nicio relevanta ce spune ala de la ITP, daca ai alta dimensiune la anvelope decat cea din talon, trebuie DOAR sa te duci pana la cea mai apropiata reprezentanta RAR unde soliciti "modificari in CIV". daca e nevoie, programare se poate face telefonic la nr. 9672! nu dureaza mult si iti treci si celelalte dimensiuni ale anvelopelor permise de fabricant!

si daca tot esti la RAR cu modificari in CIV, cartea masinii adica, poti solicita si un ITP! asa, ca tot dai banii...

oricum idiotul ala de la service-ul unde ai fost tu, cred ca era proaspat angajat, sau se baga si el in seama... esti sigur ca lucra acolo ? :D

cum se face asta ..se trec dimensiunile de pe stalp ?...pt cei care nu mai au cartea in germana ..

cum se face asta ..se trec dimensiunile de pe stalp ?...pt cei care nu mai au cartea in germana ..

cand soliciti orice modificare in CIV, mai ales cele care nu afecteaza caracteristicile de performanta ale vehiculului, cei de la RAR consulta niste parametri comunicati de fabricant, printre care si dimensiunile anvelopelor.

stai linistit, mie mi le-au trecut in CIV de prima data, cred ca majoritatea inginerilor fac asta: trec si alte dimensiuni permise, pe principiul ca rotile de iarna trebuie sa fie mai inguste (teoretic), iar cele de vara putin mai late...

in fine, toata chestia asta se poate face fara mare bataie de cap !

cine doreste detalii, rog cu PM !

este bine sa iti modifici talonul si cartea, sa se treaca si restul de anvelope permise de producator, se poate gasi si un politist care sa se ia de asta.

apoi la asigurari o sa ai probleme, ai in talon una si pe masina alta, poate sa iti refuze plata, atat la RCA cat si la CASCO, nu le trebuie decat o portita si o sa o exploateze, sa nu plateasca despagubirile.

ar fi bine sa faci modificarile, sa nu regreti mai tarziu.

este bine sa iti modifici talonul si cartea, sa se treaca si restul de anvelope permise de producator, se poate gasi si un politist care sa se ia de asta.

apoi la asigurari o sa ai probleme, ai in talon una si pe masina alta, poate sa iti refuze plata, atat la RCA cat si la CASCO, nu le trebuie decat o portita si o sa o exploateze, sa nu plateasca despagubirile.

ar fi bine sa faci modificarile, sa nu regreti mai tarziu.

La casco eu mereu am fost si am facut poze dupa ce am schimbat jantele ...Ei iti asigura ce au in poza ...atata anvelopa cat si janta ..poti sa ai si pe 20 ...La RCA nu stiu cum e ..nu m-am lovit de problema asta ...