Jump to content

Bmw E39 530d, noua achizitie

Razvan Gavan

Recommended Posts

Problema la service a fost ca in afara faptului ca mi-au lovit masina, au scos filtru epurator de pe masina si l-au vandut la altii....si am mirosit-o si am reclamat. Drept urmare mi-au cumparat filtru nou, au platit daunele la vopsea si acum masina a plecat catre un alt service, specializat numai in Bmw-uri undeva in Bucrestii Noi, la un prieten. Sper ca azi o rezolv.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

spune si tu la ce service ti-au facut magaria ca sa evitam.

E vorba de service-ul de pe Magheru etaj 2, Cladirea Ciclop.

Razvan Gavan: am o intrebare pentru tine... tapiser ai avut prietem , de ce nu ti-ai dus masina la el din start ? Cu service-u la fel... ai prieten cu service da ti-ai dus masina in alta parte, de ce ?

Am mai scris pe acest forum, cand a fost vorba de tapiter, nu am avut de ales. Acest service de pe Magheru a lucrat la masinile mele de vreo 3 ani de zile, fiind recomandati de un prieten foarte bun. Acelasi prieten de care vorbesc s-a dus personal acolo si mi-a rezolvat problema, tot el trimitandu-mi masina la noul service la care ajunge azi. Intotdeauna am apelat la prieteni, relatii, etc., dar nu poti controla toti idiotii care sunt in acel service....

ai idee dc problemele la motor pot fi de la remapare, care probabil a amplificat ceva probleme existente?

nu de alta, dar as vrea si eu sa-mi fac cadou o remapare, la fel ca si tine, tot acolo, acelasi soft, tot pe 530 d din 2000, 184cp la baza..

iar la partea cu banii te inteleg, eu am luat-o cu 6000, are f multe optiuni, casco mi-o asigura la 13500 si ma costa 950...as putea s-o dau, sa-mi scot banii si ceva in plus..dar ma bucur de ea in fiecare minut, cu 2000 de euro ii fac tot, deja am inceput sa bag..

ca idee de preturi, dc putem face o comparatie aici:

rolele intinzatoare mari: 75 ron/buc

pompa apa 300 ron febi

brate mari fata meyle 260 ron/buc

bucsi punte spate: 100 ron

amortizoare spate: 180 ron/buc Lipgas dar le schimb

senzor abs : 200 ron

filtru aer: 100 ron

acum urmeaza uleiurile

scuze de interventie in topicul tau

S-a fisurat un tub de aluminiu, de la vreme, timp, etc...

Referitor la preturile tale, sincer iti spun, ori sunt second hand ori sunt furate. E imposibil ca un amortizor pe spate cu gaz sa fie 180 de ron cand la Bavaria e 800 de ron si aftermarket minim 400-500 de ron> Role intinzatoare...imposibil sa fie 75 de ron...Sunt cam no name-uri unele dintre ele si s-ar putea sa crape mai repede decat te astepti!

Pe de alta parte, am aflat azi verdictul final....turbina da cu ulei in intercooler, de aici putand sa genereze si defectarea injectoarelor. Drept urmare, maine la prima ora sunt la dl Popescu sa-mi schimbe niste piese din turbina, schimb filtrul epurator, niste tubulatura si trebuie sa mearga ca noua. Cel putin teoretic :)

Pe de alta parte, am aflat azi verdictul final....turbina da cu ulei in intercooler, de aici putand sa genereze si defectarea injectoarelor. Drept urmare, maine la prima ora sunt la dl Popescu sa-mi schimbe niste piese din turbina, schimb filtrul epurator, niste tubulatura si trebuie sa mearga ca noua. Cel putin teoretic :)

Deci Âşi turbina era uzatĂŁ...

Am fost acum la service, la Sierra in Bucuresti noi. Ii recomand cu caldura. Diagnostic:

Turbina:

-palet evacuare ciobit

-segmenti si lagare duse, baga ulei in evacuare si in admisie

-1 furtun fisurat

-filtru epurator murdar

-totul este murdar de ulei - necesita curatire - intercooler, admisie, tubulatura, etc

Solutie: reconditionare sau alta noua...

Motor:

-filtru aer imbacsit rau - schimbat acum 2 luni insa oamenii mi-au spus ca e imposibil...semn ca la service-ul anterior l-am platit, nu inseamna ca l-au si montat

-suport rola intinzatoare dus - necesita schimb - alta piesa cumparata dar furata de cei de la service-ul vechi

-suport conducta aer conditionat rupt

-garnitura baie de ulei usor supuranda - platita si schimbata la service-ul vechi

Cutie :

-tampoane cutie uzate

Articulatii si frane:

-burduf brat articulatie stanga rupt (montat prost)

-disc fata stanga ovalizat (discuri noi Textar - 2 luni vechime)

-frana de mana nefunctionala roata spate dreapta - necesita reglaj sau schimbat cabluri

Electrice:

-faruri de facelift montate, dar mufele nu se potrivesc...

-proiectoare montate invers - necesita schimbate intre ele

-semnalizare si faza lunga nefunctionale - necesita releu

-display ceas de bord nefunctional

Stiu ca sunt nimicuri multe dintre ele insa mi-am demonstrat ca service-ul anterior si-a batut joc de munca, timpul si banii mei....Pe cei actuali chiar ii recomand, oameni de nota 10, au verificat de 10 ori inainte sa-mi spuna ceva si au testat si au retestat. Ma astept la un damage de 2000-2500 de ron pentru toate de mai sus insa stiu ca va fi beton masina. Chiar s-au oferit sa merg pe varianta de a vinde turbina actuala si a lua una noua....

Vrei sa spui ca ti-au mai luat si altele de pe masina ? Sau tu vorbesti de dl Popescu baiatul bun de la service-ul nr 2 ? :)

Da, mi-au mai luat si altele de pe masina, de fapt nu le-au montat niciodata pe cele noi.....Dl popescu este cel de la Turbo Star la care o sa duc maine turbina la reconditionare....

Edited by Razvan Gavan

bataie de joc ce au facut aia de la servis, eu m-as duce peste ei. Macar uleiul l-au schimbat?

Ala cu tapiteria la fel, lucru de mantuiala

creca nu prea ai noroc la Bmw-uri, sper sa nu ajungi s-o vinzi si pe asta ca si 528-ul

Clar de vandut nu am nici cel mai mic gand, masina este o masina foarte buna. In plus, la varsta ei, multe masini sunt de 10-15 ori mai problematice.

Damage total :)

SIERA PROD IMPEX-SERVICE AUTO

TURBOSUFLANTA -6545.00 RON--- INLOCUIT 200.00RON

FILTRU AER 105.06 ----INCLUSA IN MANOPERA TURBINA

SUPORT COMPRESOR 357,00 RON----- MANOPERA 185.00

FURTUN DEBITMETRU -TURBOSUFLANTA 257 RON----- MANOPERA INCL IN MANOPERA TURBINA

VERIFICARE FRANA -CONSTATRE -100.00 RON

ACESTEA SUNT URGENTE

IN TIMP TEBUIESC FACUTE SI URMATOARELE:

SAIBE TEAVA UNGERE SI RETIR UNGERE TURBO

TAMPON SPATE C.V.A.

SEMERING SELECTOR C.V.A.+ PINION FINAL C.V.A.

ETANSAT CAPAC POSTERIOR C.V.A.

GARNITURA BAIE ULEI C.V.A.

COMPLETAT ULEI C.V.A.

TAMPON SUSTINERE INTRE C.V.A. SI ESAPAMENT

SUPORT ESAPAMENT IN FATA LA CATALIZATOR

Cu mentiunea ca turbina nu o cumpar noua...ca nu am inebunit si se mai adauga la lista asta:

-reparatie semnalizare

-montaj faruri + mufe + proiectore

-reparatie display ceasuri

Si dupa cum am spus, damage estimativ in jur de 25 mil

Edited by Razvan Gavan

Cu mentiunea ca turbina nu o cumpar noua...ca nu am inebunit si se mai adauga la lista asta:

are un user, nickybmw parca, o turbina nou-nouta vrea 700eur pe ea, eu zic ca-i foarte bun pretu

LE, acum am vazut ca a vandut-o

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...6912&st=100

Edited by Calin78

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.