Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

intrebare despre pierderea garantiei

shtefu1

Recommended Posts

Nu iti lua placute aftermarket din cele "si fata si spate in 5-6 mil". Din astea am eu pe fata acum, au fost maxim 200RON si imi pare rau, scartaie urat si termina discurile repede, ma gandesc sa le schimb chiar daca au doar 5000Km doar ca sa nu mai aud scartaitul ala la fiecare franare.

Vreti sa spuneti ca daca-mi pun placute/discuri ATE sau Zimmermann o sa-mi franeze mai slab masina?!? :twoup: Dar BMW nu ia piese tot de la producatori? Daca are cutie BMW este piesa mai buna?!? Sincer nu mai stiu ce marca sunt placutele si discurile cu care vine E46-le din fabrica, stiu ca ambreiajul meu era facut de Luk si tot Luk i-am pus...

Poti sa iei placute si discuri ATE, eu am discurile de 15 000 km si nu am nici o problema.

Masina franeaza excelent.

Placutele tocmai le-am schimbat, au fost foarte ok.

Nimic nu scartaie, volanul nu vibreaza la franare..

Parere personala din experienta proprie

Edited by Ciupanezu

Eu unul nu m-as hazarda. Mi-am invatat lectia cu uleiul, asa ca sunt circumspect la orice comparatie piese comerciale vs originale.

Poate ca otelul ala e tratat diferit pentru BMW, poate are in compozitie alte elemente care sa ii confere o duritate diferita... sunt multe aspecte demne de luat in seama. Sigur, tuturor ne-ar conveni ca piesa de la AB sa o putem cumpara la 60% din valoarea ei de la orice magazin obisnuit de piese auto... :twoup:

N-a zis nimeni ca nu ar tine astea din comert insa exista posibilitatea ca modalitatea de fabricare sa fie diferita.

Cum adica te-au tinut cam 15000 km ? Trebuie sa schimbi placutele deja ? Eu am avut 40.000 km cu cele originale schimbate la Filaret si inca mai tineau.

PowerDiscurile halesc rau din placutele noi (tot ATE), seara am spalat masina si dupa vreo 50km prin oras deja se depusese un strat de ferodou pe jante.

Chiar sunt curios cat o sa ma tina cu discurile astea. Tu ai tot PowerDisc-uri ?

Eu nu ma refer exclusiv la pret (de fapt, chiar exclud varianta pretului), ci doar la materialul din care sunt facute.

Lasa-ma sa fiu naiv si in privinta uleiului, dar o data mi-a fost de ajuns sa ma conving :twoup:.

Fiecare face cum crede :twoup: .

pai eu am pus ulei BMW 5w-30 la 34 lei/litru... dar as pune castrol la fel de repede, si cu placutele de frana din nou.. daca dai jos de pe masina o placuta de frana pe care scrie textar si mai are ceva emblema de bmw.. ? is nebun sa dau 10 milioane ? pe 2 placute ? daca ar fii pret corect, ar fi coada la AB.. dar...

Helou, hai sa excludem din ecuatie pretul celor doua piese.

Esti de acord cu mine ca uleiul original s-ar putea sa aiba o alta compozitie fata de cel vandut de Castrol ?

Asta vreau sa evidentiez: ca exista posibilitatea (mica, mare depinde de fiecare cum o vede) ca unele piese vandute sub sigla BMW sa aiba anumite caracteristici diferite fata de piesele vandute de producator. Faptul ca pretul celor originale poate fi nesimtit (spunea cineva pe aici ca litrul de 5W30 la Timisoara se apropie de 100 lei :twoup: ), e cu totul alta poveste.

N-a zis nimeni ca nu ar tine astea din comert insa exista posibilitatea ca modalitatea de fabricare sa fie diferita.

Cum adica te-au tinut cam 15000 km ? Trebuie sa schimbi placutele deja ? Eu am avut 40.000 km cu cele originale schimbate la Filaret si inca mai tineau.

PowerDiscurile halesc rau din placutele noi (tot ATE), seara am spalat masina si dupa vreo 50km prin oras deja se depusese un strat de ferodou pe jante.

Chiar sunt curios cat o sa ma tina cu discurile astea. Tu ai tot PowerDisc-uri ?

Am schimbat discurile si placutele acum ~ 15 000 km....

Discurile sunt inca bune, placutele atat au tinut.

Placutele le-am si schimbat, mi s-a aprins senzorul acum ~ 1500 km.

La mine se duc destul de repede placutele, masina este steptronic si merg destul de forjat.

Discurile sunt normale.

O sa cumpar si eu power disc-uri cand o sa schimb discurile.

Edited by Ciupanezu

Bobo: nici uleiurile nu au compozitie diferita atata vreme cat BMW recomanda Castrol.. si daca au indicativul LL04... si daca citesti atent pe forum vezi ca in diferite tari BMW recomanda uleiuri diferite...

Si respectiv de piese: ATE sunt ATE... pui ATE (BMW) si te tin franele 20.000 km pui ATE(ATE) si te tin 10.000 km ? sau cum ?

Si respectiv de piese: ATE sunt ATE... pui ATE (BMW) si te tin franele 20.000 km pui ATE(ATE) si te tin 10.000 km ? sau cum ?

Nu poti pune problema asa de simplist. Este foarte posibil ca ATE sa mai produca un anumit model pe care-l furnizeaza doar catre BMW. Nu este nici o problema ca BMW sa solicite ca placutele ( sau orice alte piese ) pe care le cumpara direct sa aibe anumite caracteristici specifice, diferite de cele ale placutelor comercializate pe alte canale.

Paul: ideea e ca de obicei cand se cumpara placute.. zici vreau marca ATE si vreau ptr BMW... deci se cumpara expre pentru mraca respectiva... mi se pare greu de crezut ca ATE produce 2 tipuri de placute ptr BMW... sau 2 feluri de discuri ptr bmw.. , te intreb pe tine cum poti vinde placute pentru bmw... (marcate BMW) sa fie bune.. si placute fara marcaj de proasta calitate... ?

Bobo: nici uleiurile nu au compozitie diferita atata vreme cat BMW recomanda Castrol.. si daca au indicativul LL04... si daca citesti atent pe forum vezi ca in diferite tari BMW recomanda uleiuri diferite...

Tu iei ca punct de referinta ce zic unii pe forum sau recomandarile din TIS ?

Nu mai zic nimic, chiar nu ma afecteaza ce ulei foloseste unul sau altul.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=401460