Jump to content

Help

Roland

Recommended Posts

Am dus ieri masina la auto transilvania, dupa ce am stat 2 saptamani dupa niste piese. E vorba de intreaga unitate de dynamic drive, care trebuie inlocuita cu una noua.

Treaba era simpla, de maxim 1 ora. Demontat unitatea, pus unitatea noua, eventuala diagnoza si gata.

Duc masina pe la ora 12, intreb cat dureaza zice ca nu mult dar ma suna ei.

Se face ora 17, nimeni nu suna nimic. Sun acolo sa intreb care e faza, si primesc o duma de toata zilele: domnule sa vedeti cand sa urcam masina pe elevator s-a spart nu stiu ce furtun de la dynamic drive si are scurgeri. Adica am mers 1000 km fara probleme cu el, toate bune si frumoase, masina am adus-o in stare buna, etc. Hai sa fim seriosi, care sunt sansele sa se sparga furtunul ala tocmai atunci?

Nici nu m-au sunat sa spuna. Intreb ce e de facut, imi zic ca sa vada stocuri si alea si o sa ma sune ei. Se face ora 6, nu ma suna nimeni. Stiind ca la 6 e gata programul, sun eu iar sa insist. Primesc raspuns ca maine dimineata o sa ma sune sa vedem ce e de facut.

Azi dimineata stau si stau si pe la ora !14! sun eu pana la urma iar sa intreb, mi-a dat solutia: am comandat furtunul stam 7 zile sa vina.

Adica sa stau 7 zile fara masina! si trebuia sa plec aseara in ungaria, am bagajele facute, tot. Duc masina pentru o operatiune de 1-2 ore si sta masina 1 saptamana. Foarte nepasator nenea ala de acolo, la toti li se rupea. In concluzia lor nu e nimeni vinovat, pur si simplu s-a intamplat si nu s-a mai intamplat asa ceva de cand e firma, cica.

Ah si inca ceva: acum1 luna au fost schimbate toate tevile si furtunele de la dynamic drive. Deci "s-a spart" unul nou cum ar veni.

Intrebare: pot cere o masina pe durata la astea 7 zile sau eventual decont la inchiriere? exista vreo sansa de asa ceva in romania? In germania mi-au dat un 330ci acum 2 ani... slabe sanse in romania dar ma gandesc ca daca as face putin scandal si daca as comunica cu ceva sefi pe acolo n-ar fi exclus, le-am bagat vreo 550 mil in carca din care vreo 300 numai "manopere".

Incredibil...

Edited by Roland

slabe sanse cu roamanii, si eu am avut de face cu dnii. din Cluj de la AB si m-a mirat cat de nepasator fata de clienti pun problema.

macar daca nu te rezolva cu masina de schimb, fa plangere la BMW in Germania pe Internet sau suna direct acolo, eu asa am facut si macar am obtinut ca un anume domn sef de service de la CJ sa fie atentionat de nemti :twoup:

in plus, du-te personal la ANPC (fostul OPC) e undeva pe str. Dorobantilor in Cluj, au adresa pe net, iti completeaza un formular cu care te duci la BMW, in mod sigur legea te protejeaza si ei sunt obligati sa iti dea masina pana cand o repara a ta, mai verific legea sa vad daca gasesc ceva relevant pentru tine

desi e doar dealer bmw, nu cred ca nu ii intereseaza pe cei de la BMW ca presteaza servicii slabe astia de la AB, totusi e vorba si de reputatia BMW care le-a dat licenta de dealer celor de la AB

Uite, am cautat in codul consumului >> http://www.anpcnet.ro/ro/wp-content/upload...-Consumului.pdf

La obligatiile ag. economici la art. 18 spune ca "orice reparatie sau inlocuire trebuie efectuate intr-o perioada rezonabila de timp... si fara nici un inconvenient semnificativ pentru consumator... luand in considerare scopul pentru care acesta a solicitat produsele".

La drepturile consumatorilor art. 27 pct. d) spune ca trebuie sa te despagubeasca in mod real (adica urgent) si corespunzator pentru pagubele generate de calitatea necorespunzatoare a produselor si serviciilor.

Sa tii cont de faptul ca cei de la ANPC nu sunt cele mai mari genii, eu am avut de reparat un telefon in garantie la Germanos, cei de la Germanos au spus ca dureaza 14 zile pana imi aduc telefonul si nu au nici unul de schimb pe stoc (sic). Dupa ca am facut scandal fara efect la ei, m-am dus la ANPC si mi-au spus sa inregistrez plangerea si cica imi dau un raspuns in max. 30 de zile. A fost greu sa le explic ca nu ma ajuta in 30 de zile, ca fapta e consumata deja, si am scos legea si le-am aratat art. 18, intr-adevar a fost greu de tot sa le explic ca e "inconvenient semnificativ" pentru mine sa raman fara mobil 2 saptamani, nu sunt cei mai proactivi oameni dar macar mi-au dat o fisa pe care sa imi scriu cererea mea, au stampila-to, a trebuit sa ma duc personal cu ea la Germanos unde trebuiau si ei sa completeze o rubrica cu raspunsul la cererea mea.

Crede-ma ca m-am dus la Germanos si au gasit telefon de schimb :twoup:

Acelasi lucru sa il faci si tu, sa comande de altundeva (ex: Augsburg) piesa daca nu o au pe stoc, sa iti dea masina dar sa nu te deranjeze pe tine greseala lor !

In legatura cu BMW eu am scris si mi-au raspuns pe adresa de e-mail >>> Customer.Service@bmw.com

Bafta !

vorbesti de domnul Volt? sau domnul Bal ?

cand m-a sunat cel care se ocupase de manevra am cerut sa vorbesc cu seful de la service si mi-a schimbat subiectul si a dat-o la uns la inima cu mine ca incerca sa fie bine si etc.

am inchis tel si am planuit sa merg pe la ei azi dar nu am ajuns la timp ca am avut treaba si se facuse deja 6.

nu, cred ca vorba de dl.Hanes, dar eu nu sunt de acord cu Romulus, am avut si eu de a face cu el si daca te cunoaste te ajuta, daca nu, nu cred...

ar trebui sa ma stie mi-au tinut masina 3 luni pe acolo pentru nu_mare_lucru_de_facut si au umflat nota la omniasig de ne-am speriat toti.

maine dimineata o sa sun sa vedem cine e seful de la service, nu stiu exact cine e. eu cu domnul volt am vorbit acum 1 luna dintre sefi, e un domn inalt mai slabut cu moaca de neamt ca nici nu vorbeste bine romana, a stat mult pe la nemti. tot respectul pentru domnul volt tot timpul s-a discutat ok cu el si e comunicativ.

restu atata stiu: se intampla, ce sa-i faci, asta este.

ah si mai am o problema cu astia!

mi-au schimbat parbrizul si nu stiu ce au facut de suiera tot. ma duc inapoi si cica: da domnule cand am schi,bat parbrizul s-au uzat niste cleme, asa a fost sa fie. trebuie schi,bate chederele alea ce costa 160 euro 1 nevopsit si sunt 2 la numar.

Edited by Roland

l-am vazut si eu pe tipul asta, volt, eu nu l-am mai vazut inainte la bmw cred ca e de curand acolo si intr-adevar l-am remarcat si eu pt ca e blond, inalt si chiar are alura de ne-roman :twoup:

incearca si cu el, poate e altceva

@romulus: no offence man, nimeni nu isi ascute nimic, dar e o diferenta: seful de service are glas "mieros" nu e sufletist, nu stiu in ce context ai avut tu de a face cu el. Eu chiar sunt respectuos de felul meu si vorbesc frumos cu oamenii, si nu am rezolvat nimic cu el, in schimb el a avut o atitudine necomunicativa, nu m-a ajutat de loc