Jump to content

Schimbare sonorizare E39

Recommended Posts

salut

razvan, eu o sa merg la e39 pe varianta de 16cm, pe un mulaj de fibra imbracat in piele prins direct pe portiera, nu pe fata; asta deoarece, chiar dc as pune helixuri, cu difurile de 10cm nu voi avea kickbass neam..si vreau sa cante unpicut si usile, vor fi antifonate cu stp; voi schimba si difurile din plafon, iar in spate s-ar putea sa incercam o incinta mica, u 3 difuzoare Digital Designs de 8" in bass reflex, cu un amp DD de 2400w, baterie Powercell deep cycle..sa vedem ce-o iesi , va tin la curent..iar in viitorul apropiat vreau sa fac si eu miscarea cu carpc

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bytzu, renunta la mulajul de fibra de sticla, e prea greu ed facut. Ce vrei tu in fata am facut si eu la e39, adica:

am renuntat la cutiile alea, am taiat pe jumatate foaia aia neagra ed carton plasticat, sa "rasufle" difuzorul, pe care l-am prins ca un capac de oala :) deasupra sitei aleia din usa. Am intarit toata fata de usa (mai putin zona airbagului) cu un lac epoxidic de la sika (material pt constructii) pe care am presarat nisip de cuart. Acum fata de usa este extraordinar de rigida, zici ca-i de lemn. Gandeste-te ca eu am montate DLS R6A, amplificate, in fata, care au si adancime cam mare de montare si, dupa toata "opera" asta, la maxim, ni vibreaza nimic si sunetul este clar si curat. Ca sa prin difuzorul pe fata de usa am lipit, circular, cu un adeziv special de constrcutii, bucatele de mdf. Totul e sa le lipesti la nivel (fata de usa pe interior e neregulata si mai e si manerul, care n-o sa-ti permita un cerc complet) si sa faci in asa fel incat membrana sa nu atinga.

Avaem descris pe undeva in detaliu (fara poze) ce-am facut, poate te inspira...

Bytzu, renunta la mulajul de fibra de sticla, e prea greu ed facut. Ce vrei tu in fata am facut si eu la e39, adica:

am renuntat la cutiile alea, am taiat pe jumatate foaia aia neagra ed carton plasticat, sa "rasufle" difuzorul, pe care l-am prins ca un capac de oala :) deasupra sitei aleia din usa. Am intarit toata fata de usa (mai putin zona airbagului) cu un lac epoxidic de la sika (material pt constructii) pe care am presarat nisip de cuart. Acum fata de usa este extraordinar de rigida, zici ca-i de lemn. Gandeste-te ca eu am montate DLS R6A, amplificate, in fata, care au si adancime cam mare de montare si, dupa toata "opera" asta, la maxim, ni vibreaza nimic si sunetul este clar si curat. Ca sa prin difuzorul pe fata de usa am lipit, circular, cu un adeziv special de constrcutii, bucatele de mdf. Totul e sa le lipesti la nivel (fata de usa pe interior e neregulata si mai e si manerul, care n-o sa-ti permita un cerc complet) si sa faci in asa fel incat membrana sa nu atinga.

Avaem descris pe undeva in detaliu (fara poze) ce-am facut, poate te inspira...

Man, pune si tu o poza, sa inteleg si eu ce ai facut!

da da, pune si tu poze; eu o sa fac lucrarea la un atelier, nu stiudc pot da nume aici sa nu se considere reclama, dar baietii fac masini de competitie, si sunt cam printre cei mai buni, iar difuzorul va veni prins pe tabla, nu pe fata de usa..o sa vedem ce-o sa iasa...

oricum o sa incep cu basul, pt ca de-asta n-am deloc; ne asteptam la peste 146db, si destul de jos

bateria este, difuzoarele sunt, ampul este, mai trebe niste timp pt incinta....

pt inceput o sa probam un sub dd intr-o incinta facuta de ei, originala, sub de 10", sa vedem cum da..

razvan, dc vrei sa probezi niste suburi sa vezi cum ar da, da-mi un pm; baietii astia au mai facut e39 si-ti pot spune exact ce si cum, chiar si la nivel de sfat

Am reusit intr-un final sa configurez Centrafuse, cu Igo, pot folosi acum si soft-ul pe post de carkit, am configurat wireless, am luat hu-urile de us si Space Navigator-ul care momentan chiar nu stiu ce sa fac sa il configurez. Si apropos, am reuntat la pc-ul hp pentru ca nu se ridica la asteptarile mele, configuratia in masina va fi:

-pentium 4 3,06 HT

-4g ram

-160g hdd

-dvdrw

-radeon x1300 256m

-wireless

-tv tuner digital

-gps receiver cu Igo

-ecran 7"

-spacenavigator pe post de mouse

-tuner fm

-luetooth 2.0 pentru conectare telefon

-gamepad wireless pt jocuri

-toate functiile de pe volan conectate la pc

-diagnosticare pe pc prin interfata

etc :)

Edited by Razvan Gavan

Avand in vedere faptul ca componentele pc-ului care il am pregatit pentru masina depasesc consumul de 300w, am decis sa renunt la ideea de calculator construit, si imi voi sacrifi un laptop care il am in casa ca sa il montez in masina. Voi scoate displayul, ii voi pune un hdd mai mare si voi prelungi fire pana in fata pentru tot ce am nevoie. Alimentarea o voi face direct pe 12v si practic evit consumuri enorme de curent.

Momentan am urmatoarele piese stranse:

-Laptop Acer - Amd Turion X64 cu 1gb de ram, placa video Radeo x1100, dvdrw, hdd 120gb

-Display 8.4"

-Space Navigator

-Logitech QuickPro 9000 (camera web ce va sta in fata)

-Bluetooth 2.0 USB

-Wireless Zyxel USB

-Invertor 12v-220v

-Optimus Mini Three Toolbar

Imi mai trebuie:

-tvtuner

-gps receiver pe usb

-o statie pentru sub-uri

-multe cabluri...

Sper ca de Craciun sa ma apuc si sa-l si termin! Asta in cazul in care iese masina din service!