Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

instalatie decapotare E36

Recommended Posts

salutare

problema se pune in felul urmator: abia am cumparat masina, nu stiu nimic despre trecutul ei, doar am constatat ca instalatia de decapotare nu merge din buton.

am studiat manualul masinii, dar nimic util. am cumparat si un manual de reparatie, dar se ocupa numai de partile comune cu celelalte caroserii.

am cercetat un pic, m-am uitat la sigurante (par bune) dar mai departe nu stiu cum si de unde sa o apuc.

stie cineva ce ar fi de facut? un fel de troubleshooter... ce sa verific pas cu pas ca sa identific problema? in caz ca e nevoie de piese cred ca am de unde sa fac rost, numai as vrea mai intai sa stiu ce nu merge.

multumesc,

radu

salutare

pun un link catre alt forum, pentru mai multa vizibilitate

sper ca nu am incalcat vreo regula

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=34908

merci,

radu

Vezi ca linku dat de tine nu ii de pe alt forum ci de pe alta sectiune! In concluzie ai 2 topicuri ... unul era suficient

On topic: ai full electric decapotarea?

Edited by Lt.Powell

salutare

pun un link catre alt forum, pentru mai multa vizibilitate

sper ca nu am incalcat vreo regula

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=34908

merci,

radu

Vezi ca linku dat de tine nu ii de pe alt forum ci de pe alta sectiune! In concluzie ai 2 topicuri ... unul era suficient

On topic: ai full electric decapotarea?

nu

are o mica maneta deasupra oglinzii retrovizoarea interioare.

experienta,cunostinte,testere,documentatie ,suport tehnic,asta au in plus cred ca este indeajus sa-ti repare masina

decapotarea poate sa fie de 2 feluri complet electric sau mixt

daca este mixt atunci rasucesti manerul de deasupra oglinzii si inpingi spre spate cat poti de mult in timp ce apesi pe buton

mai trebuie ca cele 2 motorase din spate ale mecanismului sa fie bagate in lacasul lor

daca nu merge nici asa

manual tata asta e

succes :twoup:

experienta,cunostinte,testere,documentatie ,suport tehnic,asta au in plus cred ca este indeajus sa-ti repare masina

decapotarea poate sa fie de 2 feluri complet electric sau mixt

daca este mixt atunci rasucesti manerul de deasupra oglinzii si inpingi spre spate cat poti de mult in timp ce apesi pe buton

mai trebuie ca cele 2 motorase din spate ale mecanismului sa fie bagate in lacasul lor

daca nu merge nici asa

manual tata asta e

succes :twoup:

am dat $1200 pe toata masina si nu o sa mai dau $1200 pentru moftul asta. daca reusesc in 2-3 ore sa ma prind ce si cum bine, daca nu, nu e neaparat necesar.

plus ca experienta se dobandeste in timp iar cunostinte speram sa obtin de pe forum.

Vezi modulul ala de comandĂŁ , e o cutie neagrĂŁ ĂŽn portbagaj , probabil a intrat apĂŁ acolo Âşi s-a ars. AÂşa pĂŁĂžisem Âşi eu la E36

iata in sfarsit un raspuns care seamana cu ce asteptam. unde mai exact e cutia? cum o probez? stii ceva despre cum se probeaza motoarele?

ma gandesc ca in cel mai rau caz pun motoarele pe direct... totusi vroiam sa stiu daca mai facut cineva asa ceva.

Eu am dus-o la BMW , acolo au dat-o ei jos ºi au probat-o. Era arsã. A costat destul de mult atunci , parcã 600 EUR. Am impresia cã este in portbagaj În partea stângã.

aproape cat am dat eu pe toata masina :twoup:) deci iti dai seama ca nu vreau sa dublez valoarea investitiei doar ca sa mearga si chestia asta :twoup:)

dar cei de la service ce au in plus fata de mine? 2 capete / mecanic? 6 degete la o mana?

Nu stiu ce au in plus dar ceva probabil au, deoarece daca erai asa de descurcaret masina era reparata pana acum, nu iti mai pierdeai timpul sa intrebi pe un forum cum se rezolva o problema asa de simpla :twoup:

dar cei de la service ce au in plus fata de mine? 2 capete / mecanic? 6 degete la o mana?

Nu stiu ce au in plus dar ceva probabil au, deoarece daca erai asa de descurcaret masina era reparata pana acum, nu iti mai pierdeai timpul sa intrebi pe un forum cum se rezolva o problema asa de simpla :twoup:

nu cred ca are vreun rost sa iti raspuns, dar totusi o sa o fac. aloc maxim 3% din timpul pe care il am acestei masini si rezolv problemele in ordinea importantei. intrebarile le pun in ordinea in care am nevoie de raspunsuri. totusi aceste 2 ordini nu sunt identice. de exemplu pot sa am 10 probleme si 7 sa stiu sa le rezolv, 3 nu. atunci intreb despre cele 3 desi nu ma ocup de ele chiar atunci cand intreb, sperand ca atunci cand ajung la ele sa am niste variante de rezolvare.