Jump to content

martor motor nu se stinge

ceaun

Recommended Posts

Sta motor aprins si am fost la mecanic si mi-a zis ca de vina e sonda gaze arse evacuate (sau recirculate??nu ma stiu exact).Oricum e un furtun care iese din motor(deasupra,e un furtun cam cat degetul de gros)si intra in ceva rotund...deasupra pe motor(se vede daca te uiti dupa furtun).Chestia e ca merge perfect motorul dar mia zis ca acum merge ca si cum masina ar fi cipuita...ca trage aer fals si obliga calc sa dea mai multa benzina.Deci un consum mai mare...Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns as fi mai mult decat recunoscator..... Cam ce tre sa cumpar ??Cum dracu se numeste exact???Ca mecanicul mi-a soptit ca nu costa mai mult de 2,2-2,5 mil,dar aia la service vroiau vreo 5.Da a zis ca daca le cumpar eu ei mi le monteaza,si ies mai ieftin,dar nu stiau cum se cheama piesa respectiva(sau nu vroiau sa zica).Si am inteles ca tre sa iau si furtunul odata cu sonda aia...

Multam de raspuns celor care raspund,cat despre topic l-am facut ca oricum nu stiam ce sa caut(cum se numeste "problema").

asa deci pe poza daca te uiti pe blocul motor,in capat,se vede un furtun negru ce iese din capac ...si duce tot asa sus undeva in dreapta.....la o chestie rotunda cam cat o palma de mare(o sonda cred).deci mie imi trebuie furtunul ala + chestia aia din capat(si am inteles ca are si niste supape...).ceva de evacuare gaze arse....Zice ca trage aer fals si nu am amestecul ca lumea.....Da cum ii zice???ce sa-i cer la ala la magazin??Furtunele i le arat da aia a zis ca ii trebuie o denumire sa o caute dupa cod....

nu merge sa incarc nimic..

stau 30 de min sa incarce o poza....

da ce naibii ca se vede in poza ce vreau eu,unde scrie bmw,pe capacul de la _chiulasa_,in capat dreapta spate iese un furtun..deci eu vreau furtunul + piesa din capatul celalat(un capat pleaca din motor si celalalt capat ma int pe mine,mai exact unde intra furtunul).Daca aveam mai multa experienta nu mai apelam pe aici....

multam oricum.....

Edited by ceaun

nu merge sa incarc nimic..

stau 30 de min sa incarce o poza....

da ce naibii ca se vede in poza ce vreau eu,unde scrie bmw,pe capacul de la _chiulasa_,in capat dreapta spate iese un furtun..deci eu vreau furtunul + piesa din capatul celalat(un capat pleaca din motor si celalalt capat ma int pe mine,mai exact unde intra furtunul).Daca aveam mai multa experienta nu mai apelam pe aici....

multam oricum.....

furtunul si "piesa" te costa 300 ron. furtunul se vinde doar impreuna cu alalalt furtun, iar la piesa rotunda cit palma ii zice valva pcv.

P.S. daca ai vazut ca scrie BMW pe capac si ca "doar se vede bine in poza" inseamna ca ai incarcat si poza, dar probabil ti-a fost lene sa incercuiesti :twoup:

Edited by KO_deina

Nu mi-a fost lene,mai ales ca e in interesul meu,dar sa o descarc merge,o deschid cu paint,incercuiesc ce trebuie dar cand trebuie sa o uploadez la loc nu mai merge...Scrie upload,si sta asa si 1 ora...si tot nu o incarca!Acum ce zici tu ai dreptate ca zicea ala ca tre sa iau furtunul si ca mai vine cu inca unul cand il cumperi dar ca de ala nu am nevoie si ca o sa-l taie jos...Iar aia nu stiam cum se numeste,pana nu mi-ai zis tu!

Multumesc inca o data....

Dupa ce incercuiesti alea alea, dai file save as si modifici tipul fisierului in care sa salveze, sa fie jpeg, standart iti salveaza intr-un format care ocupa mult spatiu ... :twoup:

ca si in poza care am atasat-o

Edited by Remus Ratiu

In primul rand vreau sa tranzmit condoleante pentru c0sta.....Imi dau seama ce inseamna pt familie un asemenea soc....

Acum in alta ordine de idei,dati-mi si mie un cod pentru valva PCV,si pentru furtunele alea nenorocite,ca vreau sa le iau de pe net ,dar nu le gasesc nicaieri codurile.....

Cum ziceam si mai sus,am dat supapa PCV jos,am curatato(era la mizerie pe langa garnitura....!)si am puso la loc.Am fost la un service ,mi-a sters eroarea din bord si...dupa vreo 100 de km mi-a aparut iar (martorul ala de motor pe bord).Ala cand a pus testerul a aparut eroare amestec combustibil.....Masina merge perfect,dar nu stiu ce e eroarea aia si cum fac drumuri lungi prin tara mi-e sa nu dau de dracu si sa ma lase....Acum ce vreau de la voi e o parere,ca eu unul nu ii mai dau de cap!Mecanicul mi-a zis sa-i iau una noua(valva pcv),ca cica aia e problema,dar nu e sigur....Ce sa fac ??Sa dau 3 mil pe una noua si vad ca de fapt nu aia e problema???

Voi ce ziceti??? :twoup: :twoup: :D

Cand te mai duci la flacaul cu testerul, cere-i sa-ti salveze listingul cu erori. Nu conteaza sub ce format de fisier :*pdf, *txt, *jpg etc. Sint banii tai si trebuie sa o faca. Daca nu vrea, cauta pe altul.

Degeaba spui pe forum ca apare "eroare amestec combustibil". Sint n'spe cauze care o pot genera. Si daca nu spui si ce cod are eroarea...doar "vorbim discutii"!

• 4 months later...
Cand te mai duci la flacaul cu testerul, cere-i sa-ti salveze listingul cu erori. Nu conteaza sub ce format de fisier :*pdf, *txt, *jpg etc. Sint banii tai si trebuie sa o faca. Daca nu vrea, cauta pe altul.

Degeaba spui pe forum ca apare "eroare amestec combustibil". Sint n'spe cauze care o pot genera. Si daca nu spui si ce cod are eroarea...doar "vorbim discutii"!

daca ti-ai rezolvat problema zimi si mie, cum?! uita-te in topicul meu, am aceeasi eroare.... si nu am reusit sa o rezolv!!!!

incarca sa scoti mufa la debitmetru,da o tura cu el scos si vezi cum merge masina atunci.....eu asa am facut si am vazut ca tragea de rupea pamantu,acum o sa ma duc sa iau un debitmetru nou si sper sa fie rezolvata problema!!!!