Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Tuning motor

Cosm1n

Recommended Posts

Salut am un e46 316i din 99, 1895cc, 105 cai. Ce as putea sa fac la motor sa fie putin mai "sport", nu vreau sa obtin 200 de cai din motorul asta , vreau sa stiu ce pot sa fac pt a-i oiptimiza performantele, am inteles ca daca ii fac ciptuning e degeaba, altceva ce as putea sa ii fac, filtru sport, evacuare? V-as multumi foarte mult daca ma puteti ajuta.

Salut !

O replica destul de cunoscuta pe forum : ia-ti alta masina...

Si nu zic la misto, dar daca vrei mai multa putere, ia-ti un 320i de ex, are 6 cilindri si 150\170 cp...

Cu cip tuning nu rezolvi mare lucru, un astfel de cip facut profesional iti va da maximum 10-15 % din puterea motorului. (10-15 cai - in cazul tau), ceea ce nu se prea simte...

Bafta !

Edited by Andrei92

Daca nu ai deja unul din cele mai bune motoare de pe caroseria respectiva, nu prea merita sa investesti in modificari. Chiptuning si evacuare, cele mai accesibile modificari, te vor duce undeva pe la 1000E si o sa fie undeva la nivelul unui 318i din acelasi an ca si performante. Mai degraba cauti un 320i (preferabil cel de 170CP), o sa fii mult mai satisfacut.

Salut am un e46 316i din 99, 1895cc, 105 cai. Ce as putea sa fac la motor sa fie putin mai "sport", nu vreau sa obtin 200 de cai din motorul asta , vreau sa stiu ce pot sa fac pt a-i oiptimiza performantele, am inteles ca daca ii fac ciptuning e degeaba, altceva ce as putea sa ii fac, filtru sport, evacuare? V-as multumi foarte mult daca ma puteti ajuta.

Nu merita, ia-ti un 325i si ai rezolvat problema. :twoup:

Filtrul sport nu-ti da putere...

Iar ca sa-ti dea evacuarea un pic de putere trebuie sa cumperi una facuta profesionist si costa minim 1500 euro.

Edited by Ciupanezu

Chestia cu schimbatul masinii mi s-a spus. Ma gandeam ca daca pun un filtru sport ajut masina sa "respire" mai bine, nu neaparat sa castig cuplu sau cai putere.

Nu vreau 325,nici 320, nici macar 330. Urmatoarea masina va fi un E39, 520i sau 525i dar asta cam pe la anul, si pana atunci vroiam sa mai fac ceva pe la masina.

Vreau sa imi schimb jantele, am pus o poza cu masina mea cu jantele care le are acum , e facuta noaptea si e facuta cu telefonul, as vrea sa pun jantele din poza a doua si sa le vopsesc negre. Ar arata mai bine?

Edited by Cosm1n

Chestia cu schimbatul masinii mi s-a spus. Ma gandeam ca daca pun un filtru sport ajut masina sa "respire" mai bine, nu neaparat sa castig cuplu sau cai putere.

Filtrul de aer este mai permisiv, exact ceea ce trebuie evitat.

Nu ajuta la nimic, doar da un sunet mai sport.