Jump to content

Cutie automata pe e34 din 92

Recommended Posts

Cam ce implica schimbul cutiei automate de pe un e34 din 92 (520i) cu una manuala? Ma refer la piese, manopera si costuri. Cutia automata are defecta valva de marsarier. E mai "cuminte" sa ii schimb valva aia sau sa iau alta cutie automata?

M-ar ajuta mult niste sfaturi... Scade consumul cu o cutie manuala sensibil?

Consumul in oras iti va scadea cam cu 2 litri, dar in afara va ramane aproximativ la fel, daca nu mai mare.

Eu zic sa iti schimbi valva mai bine decat sa iti montezi cutie manuala. O reparatie de genul asta, nu trece de 4-5 milioane, pe cand o schimbare de cutie te va duce la vreo 300 de euro daca nu mai mult.

Gandeste-te ca va trebui sa adaugi pe langa cutia manuala si ambreiajul, deci practic ai nevoie de tot pedalierul. O schimbare de genul asta ar fi buna in cazul in care ai avea o alta masina functionala de pe care sa iti iei piesele. Daca te gandesti sa iei cutia si restul pieselor din dezmembrari, vei avea surpriza sa descoperi ca iti mai lipseste una alta.

Asculta-l pe wlf. E mult mai indicat sa o repari sau chiar sa cumperi o cutie second functionala.

WLF a fost insa optimist cu 300 Euro. Costul final cred ca va fi mult mai mare.

Trebuie schimbate foarte multe componente pe linga cutie si implica si multa munca.

Am inteles ca la Bavaria nu se gaseste piesa respectiva, sau ca nu fac ei genul asta de reparatie. In esenta, am inteles ca m-ar costa o cutie functionala automata cam 500 de euro, plus mana de lucru 150 de euro. E mult sau e ok? Altcineva mi-a garantat ca la 300 de euro imi monteaza cutie manuala perfect functionala. In general parerile sunt pt. cutie manuala, cu toate ca e greu de montat. Sunt bulversat...

Am inteles ca la Bavaria nu se gaseste piesa respectiva, sau ca nu fac ei genul asta de reparatie. In esenta, am inteles ca m-ar costa o cutie functionala automata cam 500 de euro, plus mana de lucru 150 de euro. E mult sau e ok? Altcineva mi-a garantat ca la 300 de euro imi monteaza cutie manuala perfect functionala. In general parerile sunt pt. cutie manuala, cu toate ca e greu de montat. Sunt bulversat...

54444[/snapback]

Ca sa treci de la automata la manuala ai nevoie cel putin de urmatoarele piese:

- cutie si sistem de fixare cutie

- ambreiaj

- pedalier cu pedala de ambreiaj

- alta maneta schimbator cu ornamentele aferente

- timoneria schimbator

- alt cardan - alta lungime

- optional diferential de cutie manuala - difera raportul de transmisie

- sistemul de actionare hidraulica a ambreiajului - pompa, tevi, etc.

- ceva schimbari pe la instalatia electrica

Plus probabil si o gramada de nimicuri gen suruburi, prinderi, etc.

Ramai la cutia automata. E mult prea laborios si costisitor procesul de trecere de la automat la manual.

Cauta o cutie functionala - poti gasi probabil intre 200-500 Euro. Manopera daca nu e facuta la AB nu ar trebui sa sara de 100-150 Euro. E relativ usor de schimbat.

Edited by paul

Multumesc pt sfat, probabil ca e mai bine sa-i schimb cutia cu alta automata si gata. Acu' apare alta problema: cine-mi da mie o cutie ieftina si buna? Unde sa caut, ca sa nu-mi las si piele de pe mine la schimb?

In plus, ca sa o schimb pe manuala, probabil ca imi trebuie si un mecanic meserias.

Edited by dumig007