Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema la directie (cred) bmw e39 528i

Recommended Posts

Salut, am si eu niste probleme cu masinuta in ultima vreme. Nu vreau sa merg la service inca din 2 motive :

1)Nu prea am bani

2)Vreau sa stiu dinainte ce are, ca sa nu ma trezesc ca trebuie schimbat motorul, din cauza ca nu stiu ce (aberatii de mecanici de 2 bani) .

Problema(ele) este in felul urmator (nu stiu daca au legatura, dar le enumar mai jos) :

1)Cand merg, in anumite pozitii imi tremura volanul , nu foarte tare dar se simte ceva ce nu se simtea inainte. Am observat (cred), ca si atunci cand accelerez uneori (nu imi dau seama exact cand) tremura putin

2)Cand iau volan dreapta destul de mult, cand incerc sa apas frana, se simte asa frana ciudat, ca si cum ar trece un curent prin ea si se aude un sunet ciudat (dar doar cand iau volan dreapta).

3)Cand fac manevre cu spatele, si iau volan maxim intr-o parte sau alta, volanul parca se blocheaza, adica se simte ceva care il opreste sa se invarta. Dau putin in sensul invers in care vreau, si dau inapoi si isi revine .

Care poate fi problema ? Mersi mult

Salut, am si eu niste probleme cu masinuta in ultima vreme. Nu vreau sa merg la service inca din 2 motive :

1)Nu prea am bani

2)Vreau sa stiu dinainte ce are, ca sa nu ma trezesc ca trebuie schimbat motorul, din cauza ca nu stiu ce (aberatii de mecanici de 2 bani) .

Problema(ele) este in felul urmator (nu stiu daca au legatura, dar le enumar mai jos) :

1)Cand merg, in anumite pozitii imi tremura volanul , nu foarte tare dar se simte ceva ce nu se simtea inainte. Am observat (cred), ca si atunci cand accelerez uneori (nu imi dau seama exact cand) tremura putin

2)Cand iau volan dreapta destul de mult, cand incerc sa apas frana, se simte asa frana ciudat, ca si cum ar trece un curent prin ea si se aude un sunet ciudat (dar doar cand iau volan dreapta).

3)Cand fac manevre cu spatele, si iau volan maxim intr-o parte sau alta, volanul parca se blocheaza, adica se simte ceva care il opreste sa se invarta. Dau putin in sensul invers in care vreau, si dau inapoi si isi revine .

Care poate fi problema ? Mersi mult

sa nu fie pompa servo dar aia ar trebui sa sune mai tot timpu sau sa mearga volanul greuu....sau sa nu fie rotile descentrate si din cauza aia za trepideze sau ceva disc de frana ovalizat...poate intra vvreun user mai cu experienta sa-ti dea un sfat

• 2 weeks later...

se pare ca problema cu tremuratul era de la o janta (din partea dreapta) :twoup:

ERA OVALA :twoup:) (am luat o groapa astupata de apa si nu mi-am dat seama ca asta e problema)

cat despre problema cu frana cand iau volan dreapta o rezolv pe joi, dar nu stiu inca exact ce e

cand iei de volan stanga nu=i la fel ?:twoup:

sa nu fie la frana ce zici u de la pompa servo...

eu cand iau de volan maxim stanga sau dreapta se aude ca un fasait ceva , dar este normal , iar atunci cand iau pe loc de volan cu frana calcata , scartaie placutele de frana pe disc :twoup: no big problem

Fasaitul ala se aude doar cand brachezi rotile la maxim, si la mine se aude la fel.

eu ce crezi ca ziceam ?repede tu sa confirmi a II-a oara :twoup:

"eu cand iau de volan maxim stanga sau dreapta "

Edited by kretzu

O a doua parere este intotdeauna buna. :twoup:

nu puteai sa scrii direct "si la mine se aude la fel ?"

a trebuit sa mai bagi o "ifosa" <<Fasaitul ala se aude doar cand brachezi rotile la maxim>>

asta nu-mi place la tine...

Parca am vorbit ca un mare academician, asa te ataci.

pai cam asa vorbesti u pe forum...cu nasu pe sus asa , ne privesti de sus si totu e ca tine :twoup:

ai dreptate in sf sunt de acord cu tine :twoup:

Edited by kretzu

lol, nu imi vine sa cred cate posturi :twoup:)

ideea e ca doar cand iau dreapta se aude, si nu trebuie sa iau maxim. intra abs-ul, dar doar putin, nu imi loveste talpa.

voi rezolva problema sapt viitoare, cand intra banu :twoup:

PS: parearea mea e ca ar fi ca nu are rost sa se certe nimeni ici sha