Jump to content

Sunet / CD / RADIO

Recommended Posts

Am lasat masina la un service 3 4 zile , au avut ceva treaba la ea insa nu pe partea electrica , cand am luat masina nu mai mergea sunetul , am navi mare , si cand apas pe buton sa intru pe CD sau pe radio pur si simplu nu se intampla nimic si nici becul ala rosu de langa buton nu se aprinde (cum de altfel ar fi normal sa se aprinda cand functioneaza). Am verificat mufele si singurantele (mai in graba asha , trebuie sa reverific) si nu se intampla nimic , totul functioneaza cum trebuie mai putin ca nu pot intra nici in modul radio nici in modul CD. Am incercat sa folosesc handfree-ul telefonului masinii insa nu se aude nimic in boxe.

Cu toate astea cand am umblat la mufa de la modulul radio parca era un pic umeda, cei de la service au spalat masina inainte sa o iau inapoi si inate de astea au schimbat si tripla din spate fix de unde se afla modulele. Ei se jura ca nu sa atins nimic de module insa eu cand am lasat masina la ei era perfect functionala. Oare a intrat apa si sa ars modulul radio? sau poate sa fie vreo siguranta de nu functioneaza deloc ca si cum nu ar primi curent? (la o alta masina am mai patit ceva de genul insa puteam sa intru in meniul la CD sau ma RADIO doar ca nu se auzea in boxe , solutia atunci a fost sa inlocuiesc modulul radio ca se arsese finalele o problema destul de des intalnita , dar sa nu pot intra in meniuri la radio si la CD , mai bine zis sa nu se activeze deloc partea AUDIO nu am mai patit). Astept sfaturi/indrumari pentru ca luni trebuie sa duc masina inapoi la service sa o puna pe un tester sa vada ce anume e defect (sau macar ce poate arata testerul defect) , eu le-am sugerat ca e posibil sa imi fi bagat apa la modulul radio si sa se fi ars insa ei nici vor sa ia in calcul varianta asta .. ei cred ca e o mufa sau o siguranta sau cu totul altceva, si trebuie sa stiu cum sa pun problema (daca chiar sa ars ) sa imi cumpere altul sau sa il repare ori poate exista rezolvare si nu e de la acel modul.

trebuie verificat atent modulul radio !! nu stiu daca functioneaza CD playerul fara modulul radio care e raspunzator cu sunetul pe la masina, dupa cum ai cosntat si tu ca e ud, ar trebui sa aiba siguranta pe el modulul radio, trebuie un electrician bun nu testere, si daca le arati apa acolo nu au ce comenta.. ce au cautat cu apa in compartimentul ala ?

a verificat toate singurantele , sunt bune insa nici un semnal , modulul nu e ud insa are niste motorina sau ceva de genu fix la mufa , nu stiu ce naiba sa fie .. vorba ta poate isi revine (pana luni) , daca nu ma duc sa o pun pe tester la aia de la service si daca e ars ar fi normal sa imi dea altul , cand am dus masina acolo mergea muzica.

Am verificat/schimbat siguranta de pe modulul radio (1 la numar , dupa ce scoti mufa ) , sigurantele din fata (3 la numar) , siguranta din spate de la baterie (1 la numar), nici o schimbare .. nu pot intra pe modu CD sau pe modu RADIO, practic e mort , nu se aprinde ledul ala rosu de pe navigatie. Mia zic cineva ca ar trebui sa scot borna la baterie sa se reseteze modulul , asta nu am incercat dar nu cred ca are vreo legatura daca eu oricum am scos mufa si sigurantele. Ce imi ramane de facut daca nu isi revine pana luni e sa ma cert cu aia sa vad cum fac sa il plateasca.

• 6 months later...
  • 6 months later...
Salut, era undeva pe aici (pe bmwclub) un topic cu modalitati de schimbat limba de afisare din engleza in romana pentru o navigatie mare de BMW E39. Erau si ceva poze cu displayul (mare) de la navigatia de pe un E39 cred cu tot meniul in limba romana. Stiti cumva pe unde este linkul respectiv? Sau cum pot sa il gasesc? Erau si ceva linkuri de unde se putea downloada un soft care facea aceasta schimbare de limba. Am bagat cd ul de pe respectiva pagina in unitatea GPS din portbagajul masinii mele si mi-a disparut imaginea de pe monitorul navigatiei. Si sunetul (radio, cd). De aceea cautam linkul ca sa gasesc o rezolvare la problema aceasta, scuze pentru offtopic. Multumesc si scuzati deranjul.