Jump to content

Alegere dificila

Kingman

Recommended Posts

Respect 2 all

acum un an am condus pentru prima oara un BMW. Pana la acel moment, aceste masini erau pentru mine in cel mai bun caz... masini de fite. Insa dupa cum spuneam, acum un an am condus un 530d (asta nou). Din acel moment nu am mai stiut DECAT BMW. Altfel spus, am vazut si partea ascunsa a "bestiei"... un motor exceptional, o masina puternica, un monstru pe patru roti. De atunci si pana acum, incet incet, am strans bani pentru asa ceva. Din pacate unul second-hand, (m-am hotarat la un 520 - 2000). Acum insa la momentul in care trebuie sa fac pasul final, ma confrunt cu urmatoare dilema. Deoarece nu am avut pe nimeni cu care sa detina o asemenea masina, si cu care sa discut despre ea, nu stiu cum sta la capitolul fiabilitate. Adica... In momentul in care se strica, ce anume se strica, si cam la ce nivel stam cu preturile. Cineva mi-a recomandat in loc de BMW, sa-mi iau un Passat pentru ca piesele sunt mai ieftine si ca se gasesc pe toate drumurile. Acum voi ca si cunoscatori/proprietari de BMW seria 5, ce opinii puteti sa-mi dati?

Multumesc in avans

Respect 2 all

acum un an am condus pentru prima oara un BMW. Pana la acel moment, aceste masini  erau pentru mine in cel mai bun caz... masini de fite. Insa dupa cum spuneam, acum un an am condus un 530d (asta nou). Din acel moment nu am mai stiut DECAT BMW. Altfel spus, am vazut si partea ascunsa a "bestiei"... un motor exceptional, o masina puternica, un monstru pe patru roti. De atunci si pana acum, incet incet, am strans bani pentru asa ceva. Din pacate unul second-hand, (m-am hotarat la un 520 - 2000). Acum insa la momentul in care trebuie sa fac pasul final, ma confrunt cu urmatoare dilema. Deoarece nu am avut pe nimeni cu care sa detina o asemenea masina, si cu care sa discut despre ea, nu stiu cum sta la capitolul fiabilitate. Adica... In momentul in care se strica, ce anume se strica, si cam la ce nivel stam cu preturile. Cineva mi-a recomandat in loc de BMW, sa-mi iau un Passat pentru ca piesele sunt mai ieftine si ca se gasesc pe toate drumurile. Acum voi ca si cunoscatori/proprietari de BMW seria 5, ce opinii puteti sa-mi dati?

Multumesc in avans

54625[/snapback]

Kingman,

BMW nu este in nici un caz o masina ieftina. Nu tin neaparat sa te sperii, dar ar fi bine daca ai intra in acest joc stiind ca te vor astepta niste cheltuieli mai mari decat la Passat. Chestia cu "piese pe toate drumurile" e discutabila - sunt piese si piese, produse de unii si de altii. Ce bagi in masina aia ai.

Eu in locul tau as face o vizita la Augsburg de exemplu, la service-ul de la Militari, si sa discuti cu baietii de acolo - sunt convins ca au avut in service destule BMW si Passat, si-ti pot oferi o comparatie. Daca o sa reusesti sa pui problema corespunzator, o sa le faca placere sa-ti arate ce stiu :-) Plus ca poti afla cat costa un filtru de motorina ici, unul colo, sau filtre microclima, filtre aer, schimb ulei, schimb bujii, placute frana, discuri, etc.

BMW e o masina frumoasa si o sa-ti ofere mari satisfactii daca o sa ai grija de ea - succes!

Poate am fost eu traumatizat, dar cel putin la suspensie, un Passat e mai scump de intretinut decat un E39. :blink:

O metoda ar fi sa ceri unei firme care vinde piese auto, o lista cu preturile la consumabile pentru ambele masini, in ideea ca masina pe care o cumperi nu are probleme majore, asta o sa fie tot ce o sa schimbi pentru o buna perioada.

Incearca sa iei modelul cu facelift, pe langa faptul ca arata mai bine, ar avea si multe din probleme rezolvate.

Si nu ai specificat, daca vrei benzina sau motorina.

Sa nu compari ca si putere 530d E60 cel nou, pe care l-ai condus deja cu un 520d sau 520i (nu ai spus care) E39. Ar fi pacat.

Despre E39, se pot spune multe. Merita sa o iei, dar sa te astepti sa mai si cheltui bani, depinzand de ce anume iei.

Tine-ne la curent cu decizia si vom incerca sa te ajutam si cu preturi in masura in care stim.

Vezi ca exista un thread cu preturi si cheltuieli, dar nu stiu sa fie multe E39 acolo.

Sa nu compari ca si putere 530d E60 cel nou, pe care l-ai condus deja cu un 520d sau 520i (nu ai spus care) E39.

54727[/snapback]

sunt deplin constient ca nu se compara, but still...

Despre E39, se pot spune multe. Merita sa o iei, dar sa te astepti sa mai si cheltui bani, depinzand de ce anume iei.

54727[/snapback]

Nu am zis ca ma astept o data ce am cumparat-o sa nu mai bag niciodata bani in ea.. este absurd. Insa avand in vedere ca piesele de schimb sunt mai scumpe decat cele pentru majoritatea masinilor straine de pe piata, as vrea sa stiu cat de fiabila este masina. Nu de alta, insa daca va trebui sa schimb la fiecare 10.000 Km, cate ceva, atunci...

Si daca tot ati mentionat mai sus.. voi ce recomandati? Diesel sau benzina?

Edited by Kingman

Nu am zis ca ma astept o data ce am cumparat-o sa nu mai bag niciodata bani in ea.. este absurd.  Insa avand in vedere ca piesele de schimb sunt mai scumpe decat cele pentru majoritatea masinilor straine de pe piata, as vrea sa stiu cat de fiabila este masina. Nu de alta, insa daca va trebui sa schimb la fiecare 10.000 Km, cate ceva, atunci...

54751[/snapback]

E dificil sa-ti spuna cineva cat de fiabila va fi o masina cumparata second hand. Da, e de o mai buna calitate in general, insa si complexitatea este mai mare. Tot ce poti sa faci este sa te asiguri cat mai bine ca nu cumperi o masina cu probleme necunoscute, si sa evaluezi costurile la consumabile asa cum te-am sfatuit la un service gen Augsburg. Astea eu ma astept sa fie mai mari ca la altele gen Passat, pune diferenta in balanta cu satisfactia pe care crezi ca o sa ti-o ofere un BMW versus altceva si trage linie.

La exemplul dat de tine, nu stim inca spre ce te-ai orienta ca vechime. La o masina de 200.000km s-ar putea sa fii nevoit sa schimbi ceva la fiecare 10.000 km daca nu mai bine. La una de 50.000km intervalul creste probabil la 25.000 zic eu.

@chas3 Ca distanta, parcurg destul de mult. Aproximativ fac cam 5-6000 Km pe luna, prin toata tara. Insa nu este problema aici de carburant, pentru ca deconteaza firma. :blink:. Intrebam daca diesel sau benzina, in ideea care se infinge mai tare si e mai vanoasa.

@mchis multumesc pentru sfat. o sa fac chiar azi o vizita pe la Augsburg sa vorbesc cu baietii.

intre timp am mai cercetat piata putin, si iata cateva modele care mi-au atras atentia

#1http://www.mobile.de/SIDVsz79uS6Wr-A4bddpVyMTw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1131002582A1Iindex_cgiD1100CCar%5B-t-vctpLtt~BmPA1C281B20C300%81k-t-vCaMIMkMoPRSeSmVb_X_Y_x_ycodcpordsO~BSRA6A1F125000D3500A5I140000000CPKWA5HinPublicA2A0A0A0ADA4B74D2000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=294&id=11111111161560867&

#2http://www.mobile.de/SIDVsz79uS6Wr-A4bddpVyMTw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1131002582A1Iindex_cgiD1100CCar%5B-t-vctpLtt~BmPA1C281B20C300%81k-t-vCaMIMkMoPRSeSmVb_X_Y_x_ycodcpordsO~BSRA6A1F125000D3500A5I140000000CPKWA5HinPublicA2A0A0A0ADA4B74D2000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=292&id=11111111185766692&

#3http://www.mobile.de/SIDVsz79uS6Wr-A4bddpVyMTw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1131002582A1Iindex_cgiD1100CCar%5B-t-vctpLtt~BmPA1C281B20C300%81k-t-vCaMIMkMoPRSeSmVb_X_Y_x_ycodcpordsO~BSRA6A1F125000D3500A5I140000000CPKWA5HinPublicA2A0A0A0ADA4B74D2000A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=291&id=11111111173639932&

si as mai avea o intrebare.. cum deosebesc un seria 5 cu facelift de unul fara..?

Daca mergi pe carburant platit de altii, benzina desigur.

Daca nu, la 5-6k km/luna s-ar amortiza cu siguranta investitia intr-un diesel. Totusi, probabil o sa ti se para submotorizat 520d-ul, mai ales daca zici ca tocmai te-ai dat cu un 530d.

55016[/snapback]

pai da, dar in momentul de fata ma dau cu un Logan, asa ca 520-ul o sa fie nebunie :blink:

Edited by Kingman

• 2 weeks later...
Guest brandex
pai da, dar in momentul de fata ma dau cu un Logan, asa ca 520-ul o sa fie nebunie  :blink:

55020[/snapback]

520d are 136 CP pe cand 520i are mototr de 2200 cmc si 170 CPdin cate stiu eu, cei 34 CP diferenta se simt. Eu te sfatuiesc la benzina, e mult mai fiabila si mai ieftina la intretinere, consumul cred ca ar fi undeva la max 12l/100km in oras, eu am un 528i si-mi ia 15.