Jump to content

acte necesare?

318(E21)

Recommended Posts

Vreau sa-mi aduc un E34 525i sau 535i din germania si sa ma folosesc de el o luna cat stau in tara.Poate sa zica cineva ce acte trebuie facute sau ce pasi trebuiesc urmati? Sau pe ce perioada este valabila asigurarea de acolo? Am inteles ca asigurarea este valabila doar doua saptamani sau o luna.O sa am probleme la vama? avand in vedere ca masina o las in Romania.

Orice informatie este binevenita....

Merci

Am uitat sa specific ca masina va fi radiata in germania si vreau sa circul doar cu numerele provizorii o luna.Pe cat timp sunt valabile nr provizorii si asiguarea? Dupa care voi lasa masina in tara pt piese.

54815[/snapback]

Numerele de zoll cum li se zice, sunt valabile 1 luna. Cand ti le iei, platesti si asigurarea.

Numerele provizorii sunt valabile pe cat timp platesti si e scump.

Din cate stiu eu cu asa o masina nu poti sa intrii daca nu faci acte la vama si mai tarziu trebuie facuta vama.Ar fii mai simplu sa intri cu masina cu numere normale sa le dai jos cand pleci si sa o radiezi in Germania.In Ro faci rost de hartie ca masina e stricata si nu se mai poate repara la una veche nu e de mirare si ai rezolvat cat te coasta toate nu stiu.

Turbo-Mann Posted Today, 14:04

Numerele provizorii sunt valabile pe cat timp platesti si e scump.

Din cate stiu eu cu asa o masina nu poti sa intrii daca nu faci acte la vama si mai tarziu trebuie facuta vama.Ar fii mai simplu sa intri cu masina cu numere normale sa le dai jos cand pleci si sa o radiezi in Germania.In Ro faci rost de hartie ca masina e stricata si nu se mai poate repara la una veche nu e de mirare si ai rezolvat cat te coasta toate nu stiu.

Nu pot sa o las inmatriculata pe germania pt ca doar trec si o iau din germania.Si asiguarea cat de scumpa poate sa fie pt o luna? 200.-300E? Si ce probleme sa am la vama daca le zic ca ies cu ea inapoi? Inapoi plec cu avionul asa ca ce pot ei sa faca(vama)?

Fa cum vrei sau cum poti orice masina care intra in Ro e inregistrata in sistem inca si oriunde iesi se stie cu ce ai intrat.Si cu o masina cu numere de vama nu mai poti sa iesi fiindca a fost radiata in tara din care ai cumparat-o.Dar in Ro cu putina iscusinta si spaga si sigur daca nu te intereseaza legile poti sa faci inca ce vrei.