Jump to content

tyrecontrol inactive

bavarez

Recommended Posts

salut,

chiar daca dau sa memoreze presiunea ,dupa 20' apare:tyrecontrol inactiv.

aveti idee,gresesc undeva sau ...nu stiu

multzam

54919[/snapback]

din cite am citi eu dintr-un manual de e60, dupa ce zici set trebuie sa pleci cu masina de pe loc, si dupa ce ai rulat un pic o sa iti apara "Active". eu nu am incercat inca.

din cite am citi eu dintr-un manual de e60, dupa ce zici set trebuie sa pleci cu masina de pe loc, si dupa ce ai rulat un pic o sa iti apara "Active". eu nu am incercat inca.

54922[/snapback]

exista la fiecare valva ceva acumulatori care s-ar mai schimba din cand in cand?

exista la fiecare valva ceva acumulatori care s-ar mai schimba din cand in cand?

54923[/snapback]

din cite stiu eu, la bmw nu. detectarea se face prin senzorii abs. principiul e simplu: daca roata e dezumflata are circumferinta mai mica, se invirte mai incet, si de aici stie masina.

daca nu sint cei din fabrica, si sint adaptati ulterior, atunci e alta poveste. le fel, din cite stiu eu, mai exista alte doua variante constructive, ambele cu senzori de presiune in roti (in interiorul jentii, la valva de obicei): unul e cu baterii si celalalt inductiv (adica powerul bine de la emitatorul care vrea sa "citeasca" senzorii).

sunt rotile originale cu senzorii lor in interior pe valva.

de fapt valva este corp comun cu emitatorul.

multumesc

54928[/snapback]

eu stiu doar de e60 (deh, asta am pe creier de ceva vreme). si la masina asta, stock, nu are senzori de presiune. de fapt, nu are nimic in roata (pneu). are doar sistemul abs, care mai stie da si informatia asta ca o roata se roteste mai incet.

la modele mai vechi, nu stiu cum s-a rezolvat, soryy.

TyreControl este RDC de la modelele E39,E38? Are si posibilitatea de a umfla rotile?

Din cate tin minte la RDC doar te avertiza cand o roata pierdea aer, ca sa nu mergi pe pana fara sa stii.

54930[/snapback]

tyrecontrol de la e39/2000.

nu uumfla rotiele. doar seziseaza cand scade presiunea.

am fost la echilibrat rotile si dupa aceea a aparut tyre control inactiv.

le-am echilibrat la bavaria.

au zis sa pun contactul,apas pe butonul de memorare 10sec si...gata...

numai ca nu-i asa.

apas alea 10sec,apare ''set tyrecontrol '' si apoi ce fac....

...

au zis sa pun contactul,apas pe butonul de memorare 10sec si...gata...

numai ca nu-i asa.

apas alea 10sec,apare ''set tyrecontrol '' si apoi ce fac....

54932[/snapback]

daca chiar au senzori de presiune in roti, habar nu am ce faci. rtfm ai incercat?

54932[/snapback]

RDC este ce ai tu. Pai nu setezi nimic, nu ii dai tu o presiune anume. El sesizeaza scaderea de presiune pe o roata si automat te avertizeaza. Cand apesi butonul din dreapta volanului, ar trebui sa ti se aprinda in bord beculetul ala cu un cauciuc si un semn e exclamare inauntru.

Poate unul din senzori nu iti merge, si de aia se dezactiveaza.

RDC este ce ai tu. Pai nu setezi nimic, nu ii dai tu o presiune anume. El sesizeaza scaderea de presiune pe o roata si automat te avertizeaza. Cand apesi butonul din dreapta volanului, ar trebui sa ti se aprinda in bord beculetul ala cu un cauciuc si un semn e exclamare inauntru.

54934[/snapback]

beculetul ala ramine aprins tot timpul cit sistemul e activ? sau doar sa iti confirme sa ai setat si pe urma se stinge?

54934[/snapback]

cand apas butonul din dreapta apare pe display-ul sub ceasuri ''set tyrecontrol''.

nu se apride nimic altceva...

voi relua operatiunea....

cand apas butonul din dreapta apare pe display-ul sub ceasuri ''set tyrecontrol''.

nu se apride nimic altceva...

voi relua operatiunea....

54939[/snapback]

Ar trebui sa se aprinda si un beculet verde parca in bord. E ca un U cu ! in el, adica un profil de cauciuc. Are un prieten de al meu pe un E38. Si-a schimbat jantele si nu are valve din alea pe ele. Ii scrie exact ce zici tu, ca e inactiv. De asta ma gandesc ca poate o valva nu mai merge bine.

Ar trebui sa se aprinda si un beculet verde parca in bord. E ca un U cu ! in el, adica un profil de cauciuc. Are un prieten de al meu pe un E38. Si-a schimbat jantele si nu are valve din alea pe ele. Ii scrie exact ce zici tu, ca e inactiv. De asta ma gandesc ca poate o valva nu mai merge bine.

54940[/snapback]

sa schimb bateriile din valve(daca au....)pt siguranta?

Uite ce am gasit:

The tyre pressure control system, or RDC as it is also known, regularly monitors the tyre pressures of all four wheels.

RDC employs sensors to monitor tyre pressures both at a standstill and when the car is being driven. If RDC registers a change in tyre pressure an indicator light in the instrument cluster lights up (see below) or, if applicable, a check control message is issued.

Technology

There is an electronic unit behind the tyre valve in each wheel. The components of this electronic unit are:

a pressure sensor

a transmitter

a battery as power supply.

The pressure sensor measures the tyre pressure at short intervals and transmits this information by radio to the body. An aerial in the body receives the signals from the corresponding wheel. Central electronics analyse the signals from all four wheels and report changes.

RDC's initial response to an irregularity is to shorten the time between measurements. In this way the system can ascertain whether the irregularity is due to a transient fluctuation in pressure or a lasting deviation from the specified pressure. The system reports lasting deviations as changes in pressure.

Benefit

RDC monitors tyre pressures for you and issues warnings if the pressure is not as specified. Correct tyre pressures are an important factor in driving stability, so RDC enhances safety on the road.

post-116-1131017399_thumb.jpg

Eu asa as face. Dar esti sigur ca au baterii? La alta marca acei acumulatori se incarca singuri...

54942[/snapback]

am vazut la rezerva ca valva este corp comun cu senzorul si este prins pe janta cu in surub,cap imbus.

cred ca daca desfac surubul ar trebui sa vad ceva baterie pe acolo..nu stiu.

am vazut la rezerva ca valva este corp comun cu senzorul si este prins pe janta cu in surub,cap imbus.

cred ca daca desfac surubul ar trebui sa vad ceva baterie pe acolo..nu stiu.

54945[/snapback]

Asa se pare, ca e o baterie in valva. Vezi in poza din postul anterior cum ar trebui sa arate indicatorul din bord.

• 1 year later...

aceiasi problema am avut-o si eu. vechiul proprietar (am luat-o de curand masina) a zis ca a fost la bavaria, aia au sters eroarea ce aparea (tyre control inactive) si pe urma aparea iar. eu unul m-am dus la o benzinarie, si am umflat rotile dupa cum scrie in carte. ei...ce sa vezi. de atunci nu mai imi apare mesajul tyre control inactive.

probabil doar avertizeaza cand presiunea in roti este mai mica decat trebuie.